Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Aralık 2013

'Böyle Bitmesin'

Cuma Akşamları evinizde ailenizle birlikte iseniz, mutlaka TRT 1 izlemelisiniz. Çünkü TRT1'de Cuma akşamları "Böyle Bitmesin" isimli muhteşem bir aile dizisi yayınlanıyor. İki sezondur devam eden dizinin son bölümünü izlerken, bir taraftan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve diziye emeği geçenlere dua ederken, diğer taraftan alnı secdeye değen arkadaşların hazırladıkları gazete ve televizyonlarda aile mefhumunu görmezden gelip, nasıl da hırslarının kurbanı olduklarını düşündüm.

Şimdi ne alaka diyebilirsiniz.

Alakayı çözebilmek için dizi hakkında bilgi vermemiz gerekiyor. "Böyle bitmesin", boşanmak üzere olan eşlerden birinin veya yakınlarının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan "Aile Masası"na başvurusu ve onlara yapılan yardımları konu ediniyor. Biraz polisiye, biraz da drama içerikli diziyi izlerken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in başarılı çalışmaları aklına geliyor insanın. Bugünlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Fatma Şahin insanın aklına düşünce de ister istemez Bugün Gazetesi'nde yayınlanan o iğrenç dekupe fotoğraf takılıyor insanın zihnine.

İşte alaka bu dostlar.

Bu dekupeyi düşünen ve yapan arkadaşların "dindar" olduklarından zerre şüphemiz yok. Zaten "Hizmet Hareketi"ne bağlılıklarından dolayı böyle bir garabetin altına imza attılar. Her ne kadar kendilerini savunurken, bizim gibi, bu dekupeye isyan edenleri "art niyetli" olmakla suçlasalar da gelen tepkiler sonrasında yedikleri nanenin kendileri de farkına varmışlardır ama yapacak bir şey yok. Maalesef bizim toplumda özür dileme ve geri adım atma kültürü işlemiyor.

DOST UYARISI

Bu mevzuyu açmışken, aklımıza gelen bir uyarıyı da dile getirmek isterim. Dershanelerin dönüşümü üzerine başlayan "kavga" sonrasında başta CHP olmak üzere birçok siyasi ve sosyal grup değişik kaygı ve planlarla, Fettullah Gülen Hocaefendi ve sevenlerine yanaşmak için yarışa girdi. Bu tabloyu görünce de şu an AK Parti'de siyaset yapan bir dostumuza yaptığımız uyarı aklıma geldi.

Bugünlerde Fettullah Gülen Hocaefendi'ye yakınlaşmaya çalışan isimlerin bazıları veya aynı düşünceyi paylaşanlar, o günlerde bahsettiğimiz bu "dost"a yakın duruyordu. Bir sohbet sırasında bu isimlerin bazılarından sitayişle bahsedince, "Lütfen şunun farkına varın. Bu saydığınız isimlerin size olan yakınlığı AK Parti muhalifi olmanızdandır. Siz Tayyip Bey'in yerinde olsanız, Tayyip Bey de sizin yerinizde olsa, bu sefer yakınlık kuracakları isim Tayyip Erdoğan olurdu" demiştim. Aradan geçen günler ve aylar bu uyarıda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu.

Aynı uyarıyı şimdi de "Hizmet Hareketi" ne yapıyorum acizane. Pişman olacağımız işlerin altına imza atmamak için kimi dost edineceğimize de çok dikkat etmemiz gerekiyoru2026

Saygılarımlau2026