Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
36.98
Gram Altın
3008.96
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
27 Ekim 2024

Bölge Nereye Gidiyor?

Aksâ Tufanı, İran/ Hizbullah’a yapılan ve İran/Hizbullah’ın yaptığı saldırılar, Lübnan’a yapılan saldırılar, Irak Kürdistanı’nın seçiminin sonuçları, Kuzey Suriye’deki gelişmeler, Öcalan çıkışı, Suudi Arabistan’da yaşanan kültür(!) gerilimi, Afganistan-Pakistan-Belucistan gerilim ve yaşanan nice olay…

Batı’nın Orta Doğu dediği İslam Alemi dediğimiz bölgede ne oluyor?

Öncelikle bu soruya cevap aramadan önce şu söylemekte fayda var; yaşananların tamamı Amerika seçimine bağlıdır. Seçimin sonuçları her şeyi netliğe kavuşturacak. Bizim ana gündemimizin Aksâ Tufanı olmasıyla birlikte (siyaseten) şunu söyleyebilirim: Amerika seçimi dışında her şey teferruattır.

ABD’nin eski başkanlarından George W. Bush'un danışmanlığını yapmış olup, İslâm-Batı ilişkisi hakkında güya uzmanlaşmış olan lanetli Bernard Lewis, Orta Doğu’nun yeni haritasını çizmiş, o haritayı bir şekilde Amerika Senatosu’na benimsetebilmişti. Ayrıca Senato, ABD'nin dış politikasının oluşturulmasında önemli yetkilere sahiptir.

2005'te, Bağdat'ın işgali ardından, Jr. Bush hükümetinin ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Amerikan gazetesi The Washington Post'a verdiği röportajda "Büyük Ortadoğu/ The Greater Middle East" adını verdiği bir planı duyurdu. O dönemde yaşananları değerlendirdi; Kendisi, o dönemde yaşanan cinayetlerin, tahribat ve yıkımların “yaratıcı kaos”tan ve “yeni Ortadoğu”nun sancılarından başka bir şey olmadığı kanaatindeydi. Halkların demografik ve etnik özelliklerinin dikkate alınmadığı, bölgenin mevcut bölünmesinden (1916 Sykes-Picot Anlaşması) 100 yıl sonra bölgeyi yeniden düzenleyecek olan “yeni Ortadoğu”dur !! diye ifade etti.

Bölgenin sınırları sanki yeniden çiziliyor…

‘israil’ Lübnan’ın güneyini işgal etmiş bulundu, Kuzey Suriye’deki muhalifler Esad’ın düşeceğini hesaplayarak yeni bir döneme hazırlanıyor gibi duruyorlar, keza PYD, Irak Kürdistanı seçimleriyle birlikte yeni bir döneme girecek gibi duruyor.

Tabi bunlar bir tesadüf değildir…

Şu aşikar ki; Amerika özellikle Demokratlar Partisi Orta Doğu’da herhangi bir dini yapı istemiyor; özellikle İran CB’na seçilen Pezişkiyan daha laik daha demokrat bir profile sahip.

Bernard Lewis’in çizdiği harita, din temelli değil, etnikleri ve mezhepleri temel alan devletçiklerin oluşmasını hedefliyor. Örneğin; Irak 3 bölgeye dağıtılacak; Kürdistan, Sünni Irak ve Şii Irak, keza İran üçe bölünecek; Kürdistan, Pers İranı, Azeri İranı, keza Türkiye için de aynı plan uygulamayı hedefliyorlar.

Yüzölçümü olarak büyük devletleri veya dini olarak gözüken iktidarları parçalayıp güya oradan ‘israil’e gelmesi muhtemel tehlikeleri önlemeyi planlıyorlar.

Tabi bu projenin hayata geçirilme ihtimali, “iki devletli çözüm” projesinin hayata geçirilebilme ihtimali kadardır!

Tabi asıl amaç nedir?

‘israil’i korumak ve Müslümanları parçaladıkça parçalamak!

{Onlar plan kuruyorlarsa ALLAH da plan kuruyor. ALLAH plan kuranların en hayırlısıdır.}

 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme