Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2300.28
BIST 100
9050.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Aralık 2020

Bizimkisi Tren hikayesi ...

Ticaret yolları dünya tarihi içinde hep önemli bir yer kaplamış, hatta yeni ticaret yollarının keşfi dünya tarihinde dönüm noktaları olmuştur.

Bilinen en eski ve uzun kara ticaret yollarından biri de İpekyolu olup Çin’den başlayarak Avrupa’ya kadar yüzyıllarca insanlığın yükünü çekmiştir. Deniz taşımacılığının uluslararası taşımacılıkta payını artırmasıyla birlikte de önemini kaybetmiş ve tarih sayfalarındaki yerini almıştır.

Ulaştırma Bakanlığının Marmaray’dan geçmesinin ardından Çin’e yolcu ettiği 32 vagonluk yük treni ile İpekyolu güzergahı zihinlerde tekrar canlandı.

Tren, Ulaştırma bakanımızın katıldığı bir tören ile yola çıktı ama asıl şenlik bundan sonra başladı. Şenlik dediysem yol boyu trenin geçişini zevkle izleyecek masum öküzlerin bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın.

Panzerin ezdiği genc, onbinler köprüyü geçti taksime yürüyor, müftü eşi, direnin hükümet düşecek gibi yalanlarla gezi olayları sırasında yalan cimnastiğinde zirve yapanların, halen formda olduklarını ve performanslarından çok bir şey kaybetmediklerini görmüş olduk trenin uğurlanması ile beraber.

Sosyal medyada görüp gülüp geçtiğim trenin Halkalı’ya geri döndüğü iddaasını, Halk tv’nin gürsesli ve tarafsız! program sunucusu video çekip paylaşınca, ‘’Allah Allah ne oluyor’’ dedim.

TCDD taşımacılık resmi twitter sayfasına girince, nerdeyse trenin geçtiği her güzergahın paylaşıldığını ve trenin yoluna devam ettiğini gördüm.

Taşıdığı yükün yanısıra her geçtiği noktadan paylaşım yaparak, ben yoldayım geri dönmedim diyordu kendisinin halkalıya döndüğünü iddaa edenlere.

Balistik raporunda aynı namludan çıkan kurşun gibi adeta yalancılık mazileri…

Şefkati dillere destan Abdulhamid Han’a kan döken kızıl sultan deyip on yılda koca imparatorluğun kanını emip dağıtanlar, ülkeyi imar etmek için gecesini gündüzüne katan Menderes’e topraktan baraj yaptı köstebekler yuva kuracak deyip yaptıkları darbe ile ülkeyi köstebek gibi kemirenler, 18 yılda kendisinden önceki 80 yılda yapılanlardan fazla hizmet eden Erdoğan’a hırsız hırsız diye bağırıp buldukları ilk fırsatta hamuduyla götürenler.

Yapmanın zor, yıkmanın kolay olduğu bir dünyada yıkıcı olmanın cazibesine kapılanlar. Eleştirmek ile düşmanlık yapmak arasındaki bariz çizgide eleştiriyor gibi gözüküp düşmanlık yapanlar.

Yukarı mahallede attıkları yalana, aşağı mahalleye gelince kendileri de inananlar, çok şey söylenebilir ama anlayana.

Treninin halkalıya döndüğü yalanını paylaşan bir sosyal medya kullanıcısına, özür dilemeyi düşünüyor musun diye sordum sormaz olaydım.

Cevap olarak ‘’tren halkalıya dönmedi mi ? bakanlığa sordum neden cevap vermiyorlar demez mi ? ‘’

TCDD taşımacılık twitter adresinden trenin geçtiği yerleri anbean görebileceklerini ve trenin geri döndüğü iddaasının yalan olduğunu belirtmeye çalıştım nezaketimi koruyarak.

Bir diğeri bana yorum olarak ‘’madem o kadar biliyorsun, Pamukova tren istasyonuna el at demez mi ‘’ ne diyeceğimi şaşırdım, ilmi ve güncel bir tartışma içine girmeyi beklerken bir anda kendimi Pamukova tren istasyonunu hizmete açmayan bir yönetici zannedip, utanıp sohbeti orda kestim.

Hız limitini aşan sürücüyü durduran polis fıkrası geldi aklıma nedense.

Trafik polisi durdurduğu sürücüye ‘’Hız limitini aştınız beyefendi. Ehliyet, ruhsat alabilir miyim?’’ der, sürücü ‘’ne ruhsatı hemşerim bu araba çalintı, ehliyetim falan da yok, gerçi bir torpidoya bakayım belki silahın altında vardır birşeyler’’ der, Polis ‘’ne silah mı diye şaşırır’’, sürücü ‘’Yav bagajda iki tane ceset var onları vurmuştum silahla’’ der .

Polis hemen ekip çağırır, amirine anlatır herşeyi, amir gelince bizimkisi hemen ehliyetini, ruhsatını çıkarır, torpidoyu bagajı gösterir, hiçbir şey yok.

Amir polise sorar; ‘’O kadar şey dedin, ortalıkta hiçbir şey yok?’’

Ordan bizim eleman atlar, "şimdi bu size benim için hız yaptı falan da demiştir."

Şimdi gel de trenin yolculuğuna devam ettiğini, dönmediğini anlat, anlatabilirsen :)

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan