Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2308.44
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Bitcoin balon gibi patlayacak mı?

Tesla’nın üst düzey yöneticisi Elon Musk Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketin kripto para birimindeki pozisyonunun hızlı bir şekilde tersine çevrilmesi için uzun süredir devam eden çevresel endişelere atıfta bulunarak Tesla Inc'in artık araba alımları için Bitcoin kabul etmeyeceğini söyledi.

Tesla'nın ödeme için dünyanın en büyük dijital para birimini kabul etmeye başlamasından 2 aydan kısa bir süre sonra Musk, kullanımını askıya alma kararını tweetledikten sonra Bitcoin % 10'dan fazla düştü. Ethereum dahil diğer kripto para birimleri de Asya ticaretinde bir miktar zemin kazanmadan önce düştü.

Tesla'nın elektrikli araçlarını satın almak için Bitcoin kullanımı, Musk'ın çevreci olarak itibarı ile kripto para birimlerini destekleyen dünyanın en zengin insanlarından biri olarak popülaritesi ve itibarının kullanılması arasındaki ikilemi vurguladı.

Bazı Tesla yatırımcıları, çevrecilerle birlikte, Bitcoin'in fosil yakıtlarla üretilen büyük miktarlarda elektrik kullanarak "madencilik" yöntemi hakkında giderek daha fazla eleştiriyorlar.

Musk açıkladı, Bitcoin düştü!

Musk, çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu endişeyi, özellikle de "herhangi bir yakıttan en kötü emisyona sahip olan kömürün" kullanımını desteklediğini söyledi.

"Kripto para birimi birçok düzeyde iyi bir fikir ve umut verici bir geleceği olduğuna inanıyoruz, ancak bunun çevre için büyük bir maliyeti olamaz" diye tweet attı. Tesla hisseleri saatler sonra% 1.25 düştü.

Tesla, Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığını, Mart ayında otomobiller için ödeme olarak kabul etmeden önce kripto para biriminde kabaca % 20'lik bir artış sağladığını açıkladı.

Musk, Tesla'nın madencilik daha sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçiş yaptığı anda kripto para birimini kullanma planıyla Bitcoin varlıklarını koruyacağını söyledi.

Bitcoin, yüksek güçlü bilgisayarlar karmaşık matematiksel bulmacaları çözmek için diğer makinelerle rekabet ettiğinde ortaya çıkar; bu, şu anda genellikle fosil yakıtlarla, özellikle de kömürle üretilen elektriğe dayanan enerji yoğun bir süreçtir.

Enerji tüketimi had safhada!

Cambridge Üniversitesi ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın gösterdiği en son veriler, mevcut oranlarda, bu tür Bitcoin "madenciliği"nin Hollanda'nın 2019'da yaptığı gibi yılda yaklaşık aynı miktarda enerjiyi tükettiğini gösteriyor.

Döviz ticareti şirketi OANDA'da kıdemli bir piyasa analisti olan Edward Moya, "Bitcoin madenciliğinin çevresel etkisi, tüm kripto piyasası için en büyük risklerden biriydi" dedi.

Dijital varlık yöneticisi CoinShares Group'un baş strateji sorumlusu Meltem Demirörs, Tesla'nın, eğer varsa, Bitcoin kullanan çok sayıda araba satma ihtimalinin düşük olduğunu ve ters takla, ödeme süreçlerini basitleştirirken olumlu bir tanıtım sağladığını söyledi.

Demirörs, "Elon pek çok soru ve eleştiri alıyordu ve bu açıklama, Bitcoin'i bilançosunda tutarken eleştirmenleri yatıştırmasına izin veriyor" dedi.

New South Wales Üniversitesi'nde finans profesörü olan Mark Humphery-Jenner, Tesla yönetiminin "çok aceleci ve aceleci" karar verme sürecinden daha fazla endişe duyduğunu söyledi.

Kripto paralar riskli mi?

Musk, Twitter yorumlarında herhangi bir aracın Bitcoin ile satın alınıp alınmadığını söylemedi ve Tesla, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Musk, kripto para birimlerine güçlü bir şekilde inandığını yineledi.

Çarşamba günü tweet attı. "Bitcoin'in enerjisinin / işleminin% 1'inden azını kullanan diğer kripto para birimlerine de bakıyoruz" dedi.

Sadece bir gün önce Musk, Twitter kullanıcılarına Tesla'nın bir şakadan değerli bir metaya dönüşmesine yardım ettiği bir para birimi olan Dogecoin'i kabul edip etmeyeceğini sormuştu.

Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmak her zaman risktir. Değeri bir gecede büyük kayıplar yaşayabilir. Yasal düzenlemeler meydana gelmeden yatırım yapmamak şu dönemde yapılacak en akıllı iştir.


 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan