Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2437.89
BIST 100
9768.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Aralık 2021

Birileri şu İETT'ye el atsın artık

Son aylarda İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) gündemden düşmüyor. İstanbullular bir taraftan okulların açılmasıyla birlikte Arap saçına dönen trafikte ecel terleri dökerken, diğer taraftan İETT otobüslerinin yanmasından, arızalanmasından, sefer kısıtlamasından kaynaklanan aksamalar yüzünden yollarda sinir krizi geçiriyor. İnsanlar, “Nerede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, nerede bu dev filoyu yönet(emey)en İETT Genel Müdürü Alper Bilgili” diye isyan ediyor.

Her şey güzel olacak” sloganını atanların kulaklarını çınlatan İstanbullular “beyaz masa”yı kilitliyor. Çözüm üretmek yerine, bu feveranları görmezden gelen Bilgili son aylarda dövize yüzde 40, yakıta yüzde 35 artış yaşandığını ve bundan da İETT’nin fevkaladenin fevkinde etkilendiğini beyan ederek, zammın kaçınılmaz olduğu sinyalini veriyor.

Toplu ulaşım ücret tarifelerine en az “yüzde 25”lik zam kapıda!..

Konforlu hizmeti unutun, pamuk eller ceplere!..

Ya da yollar yürünmekle aşınmaz!..

Tercih sizin!..

***

Bütün bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi milyonlarca lira harcanarak otobüslere takılan durakları gösteren LCD ekranlar ya kapalı, ya da error verir konumda olması da cabası.

Sesimizi duyan var mı?.. Varsa lütfen birileri şu İETT’nin problemlerine el atsın artık.

***

İstanbul’un başında bunca problem, bunca sıkıntı varken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hangi saiklerle gündemde?.. “Erkenden seçim”in işaret fişeğini atanların cumhurbaşkanlığı adaylığıyla...

Sayın Ekrem İmamoğlu daha İstanbul’un trafik problemini bile çözememişken, pohpohlamalara gelip cumhurbaşkanı adayı olma!..

Sakın ha!..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 2007’de yaptığı grup toplantısı konuşmasında bir taraftan, “Sakın ha cumhurbaşkanı adayı olma, sakın ha olma. Bu tavsiyem kulağına küpe olsun sayın Tayyip Erdoğan. İki hafta sonra ihtirasının kurbanı olma...” tehditleri savururken, diğer taraftan cumhurbaşkanlığı adaylığı için AK Parti’nin önde gelen isimlerinden Abdüllatif Şener’i pohpohlayarak gaza getirmişti. Bu gazlamadan sonra Abdüllatif Şener siyasette öyle bâdireler atlattı, öyle savrulmalar yaşadı, öyle bir karanlık türbülansa girdi ki, en sonunda kendini yıllarca eleştirdiği CHP’nin saflarında buldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendi seriye bağladığı üflemeleriyle Ekrem İmamoğlu’nu habire pohpohluyor!..

Sakın ha!..

İstanbul’un problemlerini çözemeyen, Türkiye’yi perişan eder.