Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
3013.87
BIST 100
8873.31
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bir söz bazen bir milat olur

Bir söz bazen bir milat olur. İnsanın yaşamak macerasında, bunun binlerce kanıtı var. Mesela; “oku” sözü en güzel örneklerden bir tanesidir. “Oku” sözü ıstırap içerisinde kıvranan insanın, karanlık ve nadan aleminde adeta bir milat oldu. Yeni bir çağın muştuları yayıldı tüm kâinata bir sözle. Ve üzerinden binlerce yıl geçmiş olmasına karşın hâlâ Müslümanlar için bir pusula gibi “Oku” sözü.

Bir söz bazen bir milat olur. Bir çağı kapatır ve yeni bir çağı başlatır. Mesela; “Ya ben İstanbul’u alırım ya da İstanbul beni alır” sözü gibi. Yürekten söylenen, ardına düşülen ve eyleme dökülen sözler hakikat olur. Bütün imkânsızlıkları imkâna dönüştürür, bir çağı açar ve bir çağı kapatır; bir söz.

An olur yaşama an olur ölüme ferman olur bir çift söz. Yunus Emre’nin ifadesiyle;

“Söz ola kese savaşı söz ola bitüre başı

Söz ola agulu aşı balıla yağ ide bir söz”

İnsan, sadece başkaları için değil kendisi için de bir söz ile bir milat başlatabilir. Mesela Necip Fazıl Kısakürek üstadımızın; “Tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum; Gökyüzünden habersiz, uçurtma uçurmuşum” sözü bir milat değil midir? Kendi ömründeki o büyük milat ve derin kırılma, daha güzel nasıl ifade edilebilirdi.

İnsanın yaşamak macerasında daha nice sözler söylenmiştir. Dahası hiçbir söz boşuna söylenmemiştir. Sözler de muhatabını arar ve bulur. Tıpkı insanın nasibini arayıp bulması gibi. Sözler de sahibini arar ve bulur.

Biz de sözümüzü evvela kendimiz için milat eylemeye geldik. Milat gazetesinin bu değerli köşesinde, düşüncemizi, daha çok ıstırabımızı, bazen sevincimizi, kimi zaman endişelerimizi, ilmimizi ve zikrimizi siz değerli dostlarımızla ve okurlarımızla paylaşacağız. Yüce gönlünüzle azımızı çoğa saymanızı ve bu cesaretimizi mazur görmenizi dileriz.

İnsanlığın yamacında, bu köşede; hakkı ve hakikati gözeterek, kendi mazisine ve irfanına sırtını dönmeden; bildiklerimizi, duyduklarımızı bezen de gördüklerimizi yazacağız. Bu değerli imkân için Milat Gazetesi’nin kıymetli yöneticilerine ve editörlerine teşekkür ederim. Uzun yıllar yazılarımıza ev sahipliği yapan ve inkişafımıza vesile olan Yenisöz Gazetesi’nin değerli yöneticilerine ve çalışanlarına gönülden teşekkür ederim.

Söylediğim ve söylemediğim; yazdığım ve yazmadığım her şeyden sual olunacağımın idrakindeyim. Bu mesuliyet duygusu ile hakikati anlatmaya, aziz vatanımıza ve çilekeş milletimize her hal ve durumda hizmet etmeye gayret edeceğiz. Nusret ve yardım ancak Allah’tandır. O vakit kendimiz ve tüm insanlık için bir söz söyleyelim “milat” olsun.

Vesselam…

 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme