Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2430.98
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Kasım 2021

Bir ödül töreninin ardından

Bu sefer memlekete yolumuz Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin 60. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düştü. Türkiye’nin köklü meslek kuruluşlarından olan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti son yıllarda düzenli programlar ile adından söz ettiriyor.

Balıkesir 1880’li yıllarda çıkan Karesi Gazetesi ile 136 yıllık gazetecilik tecrübesine sahip bir ilimiz. Özellikle Yunan İşgaline karşı kendi direniş teşkilatını bütün unsurları ile kuran, ilk kuvva-i milliye hareketini başlatan Balıkesir bu direnişi sadece silah ile değil gazeteleri ile de bölgede başaran ilimizdir. Bu nedenle Hasan Basri Çantay’ların, Mustafa Necati’lerin çıkardıkları gazeteler ile verdikleri mücadele en az Demirci Akıncıları İbrahim Ethemler kadar etkili ve önemlidir.

Hasan Basri Çantay’ın Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal Marşımızın yazılmasında ve Balıkesir bölgesindeki çalışmaları ayrı öneme sahip.

Gazeteciler Cemiyeti 14 yıldır Hasan Basri Çantay’ın adını Gazetecilik Onur Ödülleri dağıtarak yaşatıyor. Bu ödüller her yıl devletin zirvesinin katılımı ile gerçekleşiyor. Daha önceki ödülleri Cumhurbaşkanlarının katılımı ile gerçekleşmişti. Ödül töreni bu yıl Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımı ile gerçekleşti. Hasan Basri Çantay’ın ilk Meclis’te milletvekili olarak Balıkesir’i temsil etmesi düşülürse bu katılım ayrı bir önem taşıyor.

Cemiyet Başkanı Ramazan Demir yerel basının çalışma aşk ve sevkini diri tutma adına Balıkesir’in merkez ve bütün ilçelerinde aktif çalışmaya devam eden medya kuruluşlarını göz ardı etmemiş. Balıkesir’e katkı veren kurum kuruluş ve kişilerin onurlandırılması ayrıca teşvik edici. Balıkesir’in değerleri milli sporcular, kültürüne katkı sağlayanlarda unutulmamış.

Ödül törenine katılım Balıkesir’in bütün kesimlerini bir araya getirmesi açısından da ayrı önem sahip. Başkanları ile birlikte AK Parti İl yönetimi, CHP İl Yönetimi, MHP İl Yönetimi ve İYİ Parti il yönetimini bir araya getirmesi ayrı güzellik.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un çağımızın yeni trendi dijital medya mecraları konusunda yasal düzenleme çalışmalarından geniş şekilde bahsetti. Bu konu her şeyin dijital dünyaya taşındığı bugünlerde ihtiyaca dönüşmüş durumda. Bu açıdan Meclis’in dijital gelişmelerle paralel hareket etmesi sevindirici.

Gazeteciler Cemiyetinin 60. Kuruluş yıl dönümü ve Hasan Basri Çantay Onur Ödülleri töreni Balıkesir’de gündeme damgasını vurmuştur. Günümüz basının sorunlarının gündeme gelmesini sağlamıştır. Balıkesir için gelenekselleşen bu ödül töreni medya sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağı daha özel hale gelmesi için gelecek yıllarda yeni hamlelerle devam edecektir.

Balıkesir’e en kısa zamanda milli mücadeledeki önemine uygun olarak İstiklal Madalyası talebinin Meclis Başkanı huzurunda dile getirilmesi bu konudaki adımları hızlandıracaktır.

Not etmeden geçemeyeceğim. Bu ödül töreninde Milletin İradesinin temsil edildiği TBMM’nin en üst düzeyde Meclis Başkanı tarafından katılım sağlanırken bizzat davetiyeleri ulaştırmada eşlik ettiğim AA, RTÜK, TRT ve İletişim Başkanlığı’nın alt düzeyde katılımları kurumsal temsilleri açısından büyük eksiklik olmuştur.

Kalın sağlıcakla…