Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2460.10
BIST 100
9824.31
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 May 2017

Bir Kitap var, diğerleri hep Kipat

ÇOCUKLAR İÇİN KIRK HADİS 1, 2

Bazen bir kitap kaderiniz olur. Ailece hayatımızı etkileyen bir kitap oldu bu. Pek çok çocuğu ve ailesini de etkilemiş olduğunu düşünüyorum. Çünkü Peygamber as 'ın hayat iksiri sözleri var. Çocuklar için yazmıştım. İstemiştim ki; usvetü'n hasene/en güzel örnek olan Peygamber aleyhisselam ile yol arkadaşı olsunlar. Bunun için onun sözlerinden en az kırk tanesini öğrensinler. Hissetsinler. Yaşasınlar. Onun soyluluğunu sürdürsünler.

Neden kırk? Çünkü dostumuz Peygamber aleyhisselam; -hemen herkesin sözlerinden kırk tanesini bilmesinin gerekliliğinden- bahseder. Üstelik kırk/çhil sayısı olgunlaşmayı temsil eder. Biz veya çocuklarımız bir yaşam örneği yokmuş gibi oraya buraya savrulmamalıyız. Önümüzde önderimiz. O! Hayatını halka, insan halkına adayan insan!

Çocuklar İçin Kırk Hadis kitabı ilkin 2005'te yayınlandı. O dönemde evladiyelik olarak belirtilmişti. Evlat için yazılmıştı. Resimlerini M. Ahmet Demir özgün olarak çalışmıştı. M. Ahmet Demir'in fırçası kaleme dost, kalemin hayal evrenine hakim olan ve o hayali bir de kendi dilinden varlık alemine çıkaran tarzda/ydı. Kitap yıllarca Şule Yayınlarında yaşadı. Ölmedi. Şimdi ise Kayalıpark Yayınlarınca yeniden basıldı. Çocuklarına Peygamberin hadislerini öğretmek isteyenler yetişkinlerin de yararlanabileceği bu iki kitap; çocuklara hitap ediyor...Daha çok ahlaki içerikli hadislerden oluşuyor. Çoğumuz hadis bilgisi konusunda çocuk baştayız. Doğrusu bu ya, örneğimizin sözlerini pek bilmiyoruz. Hayat kalitemiz yükselsin dileğiyle yazdığım bu kitaplar iki ciltte seksen kadar hadisten oluşuyor. Eski resimleri kullanmadık tabii ki yeni baskıda. Kitabın değişmez ressamı hepsi için yeniden çizgisini konuşturdu. Kitap ikinci dirilişini yaşadı. Düzenli fakat az biraz da eğlenceli bir ders kitabı olarak ta kullanılabilir. Çocuklarım ve arkadaşları onlarla büyüdü.

DİRİLER İÇİN/Bir Yasin Okuması

Mana Yayınları'ndan yeni çıkan bir başka kitabım da Yasin Suresinin farklı bir okuması. Ölmüşlerimizin yanı sıra ve ondan ziyade henüz hayattayken anlaşılmasını çok arzu ettiğim için kaleme aldım. Artık pek okunmayan ağır ciltli tefsir kitaplarının, nice saklı sayfaların, hikmetlerin ince ince sızmasını istedim kalbimize. Bir meal, tefsir ve yorum harmanlaması. Güncellenerek yaşayan dile aktarımı. Daha çok 41 kere okunan fakat anlaşılmaksızın okunan bu surenin bizi diriltecek soluklar taşıdığına imanım tam. Sadece ahiretteki değil, dünyadaki dirilişlerimiz için; Kitab'a ve özellikle bu sureye çok güveniyorum. Yasin suresi için "Kuran'ın kalbi!" diyor Hz. Peygamber as. Eğer onu anlarsak kalp kalbe yaşamış olacağız adeta Yaratanla...Tavsiye ediyorum dememe gerek var mı, bilmiyorum. Yazmak paylaşmayı istemektir. Keşke okusalar duasıyla doğmaz mı her kitap?!...Bu arada kitabı sosyal medyada paylaşırken bazı latifeler aklıma düştü. Paylaşayım. Bir kitabın adını söylemeden sadece "Kitap" derken; Kuran-ı Kerim'i kast ettiğimiz malum. Bu nedenle yeni kitabı paylaşırken şöyle dedim: "Bir KİTAP vardır! Diğerleri hep kipattır." Bu da çocukların henüz dillenmeye başladıklarında akşama "aşkam", kitaba "kipat" demelerinden akla düştü. Huzurunuzda haddimizi bilmek adına biz yazarlara takıldım. Hoş değil mi?

İşte son yayınlanan üç "kipatı" tanıttım. İnşallah mizanda bir ağırlığı, değeri olur umuduyla efendim.