Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2480.19
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Mart 2020

Bir kere de devletin yanında olun!

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, son yıllarda devletin ve milletin yanında durduğu bir olay var mı pek hatırlamıyorum… Varsa bile eften püften konulardadır. Devletin ve milletin yanında olması gereken konularda Sayın Kılıçdaroğlu ve onun ekibi daima aleyhtar bir rota çizdiler.

Dündar’a sahip çıktılar

MİT Tırlarını ifşa eden ve “vatan hainliği” suçuyla ceza alan Can Dündar’a sahip çıktılar, devletimizi milyarlarca dolar zarara uğratan Gezi’cilere sahip çıktılar. 15 Temmuz hain darbe girişimine “kontrollü darbe” diyerek kahve yudumladılar!

YPG’ye destek verdiler

Suriye’de YPG’ye destek verdiler… “YPG bizim düşmanımız değil” dediler. Esed’le diplomatik görüşmeler yapılmasını istediler. Türkiye’nin DEAŞ’a silah yardımı yaptığını söylediler. Bununla da kalmadılar, seçimlerde terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı HDP ile ittifak yaparak Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini kazandılar!..

Her şeye karşılar

CHP zihniyeti, Türkiye’nin yararına ne yapılsa karşı çıktı bugüne kadar… 3. Köprüye karşı çıktılar, Osmangazi Köprüsü’ne karşı çıktılar, Marmaray’a karşı çıktılar. Kanal İstanbul’a karşı çıkıyorlar. Bu CHP, ilk Boğaz Köprüsü’ne de “Yıkılır” diyerek karşı çıkmıştı. Rahmetli Adnan Menderes, İstanbul’da geniş caddeler açmaya başlayınca, “Uçak mı indireceksiniz?” diyen de CHP’lilerdi. İstanbul Havalimanı’na da karşı çıkmışlardı. Avrasya Tüneli’ni istemediler, Çamlıca Camisi’ni istemediler. Taksim’e cami yapılmasını istemiyorlar…

GAP’a da karşı çıkmışlardı

Güneydoğu Anadolu bölgesine hayat veren GAP Projesi’ne de CHP karşı çıkmıştı. Keban Barajı’nın temelinin atıldığı günlerde dönemin CHP lideri Bülent Ecevit “Kurbağalara göl yapıyorsunuz” diye dalga geçmişti. Ve aynı Bülent Ecevit, başörtülü Milletvekili Merve Kavakçı için mecliste, “Atın bu kadını dışarı” diyecek kadar ileri gitmişti.

OdaTV’ye sahip çıktılar

Son olarak Libya’da şehit düşen bir MİT mensubunun kimliğini ifşa ettikleri için tutuklanan kişilere ve erişimine engel getirilen odaTV’ye de sahip çıktılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç ile OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın, MİT mensubunun ifşa edilmesi soruşturmasında tutuklanmasını hazmedemedi. Sayın Genel Müdür, "20 Temmuz sivil darbesinden sonra Türkiye zor bir dönemi yaşıyor. Özellikle de gazeteciler, aydınlar, avukatlar, yazarlar, çizerler, akademisyenler hemen hemen herkes zor bir dönemi yaşıyor. Ama hiç kimse unutmasın, üstünlerin hukuku hiçbir zaman egemenliğini sürdürmemiştir. Biz hukukun üstünlüğünü her yerde, her ortamda savunacağız. Hapisteki gazeteci arkadaşlarımız, yargılanan gazeteci arkadaşlarımız şunu çok iyi bilsinler, bütün Türkiye, bütün aydınlar, bütün yurtseverler onlarla birlikte. Onlar yarı açık cezaevinden, kapalı cezaevine geçtiler. Umarım kısa süre içerisinde Türkiye hukukun üstünlüğünü yeniden inşa edecek ve aydınlık bir Türkiye'yi hep beraber yeniden kuracağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, odatv’nin kapatılmasının bir sansür uygulaması olduğunu savunarak, “Demokrasi olan bir ülkede yönetimin ülkeyi yasaklarla baskıyla yönetmesi mümkün değil. Yönetemiyorlarsa bırakacaklar diyoruz. OdaTV ile ilgili bu uygulamalar kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Soruyorum sizlere, bu CHP, ne zaman devletin ve milletin menfaatlerinin yanında olacak?

Bilen var mı?