Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2426.42
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Kasım 2021

Bir hayalim var

Gerçeklerin yaşanması için hayallere ihtiyaç vardır. İnsanın hayalleri ne kadar büyükse gerçeklere de o denli yakındır. Çocukluğumuzdan beri süregelen hayal dünyamızı diri tuttuğumuz müddetçe yaşamak için ve dünyayı güzelleştirmek adına yapılabilecek eylemlere ruhumuz hazır olur. Bir bakıma hayallerimiz gerçeklerin ön hazırlığıdır. İnsan hayallerinde en saf haline bürünür. Gerçeklerin karmaşıklığı ve acımasızlığı karşısında hayaller her zaman temiz ve masumdur. Kem düşünceleri bir yana bıraktığımız zaman ruhtan ve kalpten gelen düşünceler her daim iyiliği ve güzelliği telkin eder insana.

Eskiden çocukça düşlerimiz vardı ancak şimdi hayatın gerçekleriyle yüzleşince elinden şekeri alınmış çocuklar gibi kalakaldık acımasız dünyanın avucunda. Bizden öncekilerin düşüncelerinin arkasından gitmeyip de gerçekleri olduğu gibi kabullenişlerinin bedelini ödüyor gibiyiz. Bu yüzden de silahların, ölümlerin, salgınların, korkuların gölgesinde bir dünyada yaşamaya mahkûm edildik. Bir zaman sonra insan dönüp de arkasına baktığı zaman kendisinden geçmiş olsa bile gelecek nesiller adına bir şeyler yapmayı kendine dert ediniyor. İşte tam da o zaman düşleri, düşünceleri, hayalleri sarıveriyor etrafını. Geleceğin gerçeklerini güzelleştirmek ve kendinden sonra gelecekler için güzel bir dünya bırakabilmek adına düşlerin gücüne sığınıyor. Çünkü hayal, gerçeğe çıkan yolun kendisidir. Hayalin ne kadar temiz ve güzelse gelecek de o denli temiz ve güzel olacaktır.

İçinde bulunduğumuz zamanlara baktığımızda dünyanın bir tarafında savaşlar, öte yanında yangınlar, berisinde doğal afetler ve genelinde ise bir salgındır almış başını gidiyor. Yüce Kitabımızda da belirttiği üzere “Başınıza gelen her musibet kendi yapıp ettikleriniz yüzündendir.” (Şûrâ Suresi, 30 . Ayet) Kendi elimizle kendi başımıza sardığımız belalardan yine kendi düşlerimiz ve düşüncelerimizle kurtulmamız gerekiyor. Bunun için de herkes elinden geldiğince taşın altına elini, hatta yüreğini koymalıdır. Aksi takdirde gelecek için çok da ümitli olmamak gerekir.

Kalemin gücü bütün savaşları yenmiştir. En büyük savaşları bile antlaşmaları hazırlayan ve imzalatan kalemler bitirmiştir. Kalemin gücü bu denli güçlüyken dünyayı kasıp kavuran bu kötülükleri de kalemin gücüyle yenmemiz mümkün görünmektedir. Kalemimizle meydan okumalıyız dünyaya. İşte o zaman süregelen yanlışların ve yanılgıların değişebileceğine olan inancımız diri olacak ve düşlerimizde büyüttüğümüz güzellikler dünyanın dört bir yanını kuşatacaktır. Bu güzellikleri yeşertmek için düşlerimize yürekten sahip çıkmalıyız. Çünkü kalemin ve düşlerin önünde hiçbir silah duramaz.

Bizler de bu inançla Birlikte Kitaplar Yayınevi’nin öncülüğünde Ayşegül Poyrazoğlu ve Ömer Çevik rehberliğinde dünyayı güzelliğin kurtarması için en güçlü silahımız olan kalemlerimizle “Bir Hayalim Var” dedik. “Kim Bilir? Belki beklediğin o kahraman sensin!” mottosuyla yürüdüğümüz yolda dünyayı güzelliğin fethetmesi için 22 yazar olarak hayallerimizi sizlerle paylaştık.

Biz, bir düşün peşinde iz bırakma yolunda umutların verdiği güçle bir hayal trenine bindik. Tüm bileşenlerle ayağa kalkıp ve yeni bir formül ile gerekirse yeniden sabah yelinden günbatımına kadar devamlı “Bir hayalim var” diyerek yürümekten asla vazgeçmemeliyiz. Hayal hayata yansıtılmaya başlandığı an gerçeğe doğru bir yolculuğa dönüşür. Hayallere dalmak, hayallerin en güzeli. Nihayetinde hissedebildiğin kadar özgürsün ve dünyayı güzellik kurtaracak. Bizim için sıradan olan yaşamlar birileri için mucize olabilir. Mucizelere inanmak için hayal kurmaktan vazgeçmemek gerekir. Bizim için her gün yaptığımız şeyler birileri için belki bir gün denilerek hayali kurulan düşlerdir. Herkesin gönlünde, ruhunda, zihninde kurduğu, yaşattığı düşüncelerin ve hayallerin dünyanın güzelliğine vesile olması dileğiyle gerçeklemesini hayal ediyorum. Çünkü “Hayal gerçeğe çıkan yoldur.”

Bu anlamda “Bir Hayalim Var” diyerek çıktığımız bu yolda bize ev sahibi, yaren ve yoldaş olan Birlikte Kitaplar Yayınevi nezdinde Ayşegül hanım ve Ömer beye teşekkür ediyorum. Keyifle okumanız dileğiyle, hayallerinizle ve sağlıcakla kalın.