Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2444.79
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Ağustos 2020

Biden'esinden Bidanesine...

Gündem bu aralar yoğun akıcı yine...

Çoğu ülke korona karşısında diz çökmüşken, koronaya karşı hem ekonomi, hem de sağlık alanında direnen ve eğilmeyen Türkiye birilerinin canını çok sıkıyor...

Elbette etkilendik ve etkilenmeye de devam edeceğiz ama bu canı sıkılanlar için yeterli değil... Zira onların hayali repocuların geceleri banka kapısında yattığı, iktidarın IMF kapısında dilendiği ve vatandaşın ekmeği karne ile alabildiği küçük bir Türkiye hayali...

12 adaya sahip çıkamayız diye Yunanistan’a bırakılmasına göz yuman çağdaş Türkiye’nin Suriye’de, Libya’da, Irak’ta “bensiz karar veremezsiniz” diye elini masaya vuran bağımsız bir Türkiye yolunda ilerlemesi birilerinin uykularını kaçıyor adeta.

Uykusu kaçanlardan BİDENesi de ta okyanus ötesinden ses vermiş. Tevekkeli öngörülü Reis-i Cumhurumuz BİDENeniz değil topunuz gelin demiyormuş boş yere...

Demokrasi getireceğim diye Irak’ı işgal ederek milyonların kanına girenler saflarını sıklaştırıyor. Coğrafyamızda darbe ile iktidar değiştirdiklerini itiraf edercesine “darbe ile değil muhalefete destek verdiğimizi açıktan göstererek, İstanbul’dan sildiğimiz gibi Türkiye’den de sileceğiz” diyorlar.

İstanbul’dan silenlere ders verirken, kalem değil silgi kullananlara, yazımızın sonunda bir çift sözümüz olacak elbet... Şimdilik onları bir kenara bırakıp, bu sözlerin muhatabı olan, iktidara muhalif olacağız diye yola çıkarak ülkesine muhalefet yarışına girenlere birkaç kelam edelim.

Bir gün komşusunu düğün hazırlıklarında gören çocuğun biri “anne komşumuzun düğünü varmış gitmeyecek miyiz?” diye sorar. Anne kendinden emin şekilde “kızım bekleyelim çağırırlarsa gitmeyiz, çağırmazlarsa küseriz” demiş.

Bizim muhalefetin durumu tam da buna benziyor...aylar öncesinden Amerikan başkan adayı Biden bir söyleşide direk muhalefeti ilgilendiren ve itham altında bırakan açıklamalar yapmış...belki onlar için Biden efendinin açıklamaları bir övgü olabilir. Orasını bilmem!

Komşudaki düğün hazırlıklarını gören çocuğun annesine özenen bizim muhalefet “bekleyelim eğer ortaya çıkmazsa üstüne yatarız, ortaya çıkarsa da neden beklediniz bu kadar diye sağa sola çamur atarız” demişler herhalde.

Ülkeyi yönetmeye talip olan muhalefet, kendilerine yapılan ithamlara cevap vermek erdemi ve becerisini göstermek yerine, bizim yerimize bu açıklamalara neden siz cevap vermediniz diye iktidara saydırıyor.

Fesuphanallah!!! Allah muhalefetin de hayırlısını nasip etsin her iktidara, zira sayın her şeye karşı muhalifler BAYDINız artık.

En komiği de, artarda on seçim kaybedip halen genel başkanlık koltuğunda oturabilen, partisinde ne kadar muhalif varsa bertaraf edip diktatoryasını oluşturan büyük lider kılıçdar, kılıçdar, Kılıçdaroğlu...

Biden’in açıklamaları sorulunca “sen kim oluyorsun eeyyy Biden” diyeceğine, iletişim başkanımız Fahrettin Bey’e saldırmış durmuş. Haksız da değil ama sen kalk ortaklarını ifşa et. Oldu mu şimdi sevgili Fahrettin hocam? Ne güzel 10 yılda bir darbe yapıyorlardı, senin gibilerin sayısı artıkça işleri bozuldu sevgili hocam...

Aklıma gelmişken bu büyük lidere şarkı yazmakta büyük maharet ister herhalde, mırıldanalım mı beraber?

Merdivene tersten binen, on seçimi kaybeden,

Ezandan önce iftar eden kılıçdar, kılıçdar, kılıçdaroğlu,

Bidenesine çıt demeyen, ülkesini kötüleyen,

Dış mihrakların umudu kılıçdar, kılıçdar, kılıçdaroğlu...

Yazıyı sonlandırmadan, Biden’in gururla İstanbul’dan sildiğimiz gibi Türkiye’den de sileceğiz söylemine katkı verenlere bir soru:

Nasılsınız bakalım, sizin orda havalar nasıl? Verdiniz mi dersinizi?