Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2426.65
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Mart 2023

​Beyaz duman

Kılavuzu karga olanın burnu pislikten çıkmazmış…

Ali Babacan’ın altılı masanın adayının ilanı için işaret ettiği beyaz duman, Meral Akşener’in feryadü figanları arasında yakılarak, Ankara ve İstanbul belediye başkanlarını da yedeğine alan Kemal Kılıçdaroğlu sahaya sürüldü.

Türkiye’deki seçim tarihinin 14 Mayıs olarak ilanıyla, tren kazasını bahane eden Yunanistan Nisan ayında yapmayı öngördüğü seçimlerin ilk turunu 21 Mayıs, ikinci turunu ise 2 Temmuz’a ertelemeyi gündeme getirdi.

Görüldüğü gibi Türkiye’deki seçimler sadece iç kamuoyunu değil, Washington’dan Moskova’ya, Londra, Berlin, Atina’dan Tel Aviv’e kadar dünyanın dört bir yanını ilgilendiriyor.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının hemen ardından, Demokrasileri Savunma Vakfı, 12 maddelik mutabakat yetmezmiş gibi Washington’da bizim seçimleri masaya yatırdı. Seçimleri Anayasa Mahkemesi’nin HDP ile ilgili kararının yakından etkileyeceğini dile getiren Hanry Barkey’e kulak veren AYM üyeleri, HDP’nin hazine yardımına konulan blokeyi kaldırıverdi. Aynı zamanda HDP davasını da seçimlerden bir ay öncesine 11 Nisan’da görüşmeye başlayacağını ilan ederek, seçimlerden sonra yeni bir dokunulmazlık kalkanına büründürülecek olan HDP’lilere devlete ve millete karşı suç işleme özgürlüğü tanıyacağının işaretini çaktı.

Bugüne kadar şu meşhur altılı masadan çıkan metinlere baktığımızda, tarif ettikleri güçlendirilmiş, iyileştirilmiş, demokratik parlamenter sistem dedikleri tıpkı İsrail’de olduğu gibi ayrıcalıklı gruplara suç işleme özgürlüğünün olduğu, millet diyerek milletin hiçe sayıldığı bir sistem. Bildiğiniz gibi altılı masa sistemi bizden önce Macaristan’da denenmiş toplumsal cinsiyet eşitliği gibi sapıklıkların topluma yutturulamadığı için fiyasko ile sonuçlanmıştı.

Bizde, HDP’liler, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala özelinden sağlanmak istenen suç işleme özgürlüğü İsrail’de de Yahudi gruplara sağlanıyor. Netanyahu’nun bugüne kadar yaptıklarından hesap vermeyen yasadışı Yahudi göçmenleri de kanunlar önünde sorgulanır kılmak veya askere gitmeyenleri askere alacak düzenlemeleri Yahudi toplumu tarafından protesto ediliyor. Netanyahu’nun altılı masasının ırkçı kabinesinin 64 vekille meclisten geçirmek istediği yasalar Yüksek Mahkeme’yi tehakküm altına almayı hedefliyor. İsrail’in güvenliğinin dört anahtarı, genelkurmay başkanı, Mossad, Şin Bet ve polis başkanlarının atama fermanlarını eline almak istiyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve geldiğinde görevden alacağını ilan ettiği bürokratların listesine baktığınızda altılı masanın Tel Aviv ile ne kadar paralel çalıştığını görürsünüz.

Altılı masayı kuranlar, Akşener’in feryadlarını kestirerek seni oraya biz otutturduk diye kalkmasını izin vermeyenlere göre, İsrail, Ortadoğu’nun bağımsız yargısıyla tek gerçek demokrasisi. Yine aynı akıl AB ve İsrail’de bile baltalanan demokrasinin tüm dünyada tehlike altında olduğunu düşünüyor. Ukrayna’yı özgür bir Pazar olarak, Gürcistan’ı da Ukrayna’dan sonra fitilini çekecekleri yeni özgürlük ülkesi olarak görüyorlar.

İsrail demokrasisinin! yıllardır Suudi Arabistan ile İran arasında yaktığı fitne ateşi, Çin’in devreye girmesi ile bir anda söndürüldü. Tahran- Riyad ilişkilerini 7 yıl aradan sonra normalleştirecek anlaşmaya Pekin’de imza atıldı. İsrail’de sokaklar karışmışken, İran ile Suudi Arabistan anlaşma imzalarken Netanyahu’nun beyaz dumanın tüttürüldüğü Roma’da evlilik yıldönümü kutlaması güçlendirilmiş parlamenter sistem yanlılarını adeta çılgına çevirdi.

Filistinliler ile İsrailliler arasında sıkışan Netanyahu, krizi ötelemek için işgal altındaki Batı Şeria’da yasadışı Yahudi yerleşim birimi Avitar’ın yasallaşmasını ve yüzyıllardır Arapların yaşadığı Han el-Ahmer’deki yerleşim biriminin boşaltılmasını erteleme kararı aldı.

Biz altılı masanın adayını tartışırken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Gen. Michael erik Kurilla, Suriye’nin kuzeydoğusunda Haseke’de SDG yöneticisi teröristlerle buluştu. İçerde AYM, KCK’nın siyasi kolu olduğunu saklamayan HDP’ye nefes aldırmaya çalışırken Suriye’de Kurilla, İsrail güdümlü terör devleti için kaldıkları yerden devam edecekleri sinyalini çaktı. Ziyaretle, Türkiye’nin deprem ve seçim gündemiyle operasyon yapmayacağı, Suriye’deki krizi derinleştirmenin İsrail’i rahatlatacağı mesajı verildi.

Altılı masanın anti demokratik dediği ülkeler, dünya barışı ve huzuru için çalışırken, sözde demokratik adı verilen ülkelerin, Ukrayna, Gürcistan, Suriye, Irak, Afganistan, Yemen, Sudan, İran, Libya’da krizlerden beslenmesinin ne anlama geldiğini düşünmemiz lazım. Beyaz dumandan çok, beyaz dumanı yakanlara bakarsak insanlığın huzur ve güvenliğinin nerede olduğunu görürüz. Vesselam….