Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Şubat 2015

Bereket, Yusra, Razan\u2026

Batı'da yaşanan ve failinin dini kimliğinin "İslam" olduğu her olay, Batılı medyada "İslamic terör" olarak yaftalanıyor.

Kaç kişinin öldüğü de önemli değil. Eğer eylemi yapan "Müslüman" ise dünyayı ayağa kaldırıyorlar.

Paris'teki Charlie Hebdo saldırısından sonra bütün dünyanın bu olaya kilitlenmesinde gördük.

Kobani gerekçeli 6-8 Ekim olaylarında katledilen 51 kişiyle ilgili Batılı medyada haber yoğunluğu oldu mu? Hayır!

Suriye'de 300 bin kişi katledilirken? Hayır! Ya Irak'ta milyonun üzerinde insanın ölümünde? Hayır!

***

Daha güncele gelelim. Mesela önceki güne.

Amerika'da üç Müslüman katledildi!

ABD'nde Kuzey Karolina eyaletinin Chapel Hill bölgesinde üç Müslüman genç, İslam düşmanı biri tarafından katledildi.

Suriyeli 23 yaşındaki Şadi Bereket ve Filistinli eşi 21 yaşındaki Yusra Muhammed) ile eşinin 19 yaşındaki kız kardeşi Rezzan Muhammed. Aynı zamanda komşuları olan silahlı saldırganın İslam'a karşı nefret dolu kurşunları ile olay yerinde can verdi.

Katil zanlısının 'ateist' olduğu ve İslam düşmanlığı ile suçu işlediği, Şadi Bereket'in daha önce de bu komşusundan "Tehdit" aldığını sosyal medyada arkadaşlarına duyurduğu biliniyor.

Gezi eylemleri esnasında 1 ay boyunca Taksim'de canlı yayın gecekondusu kuran CNN, FOX, BBC, ABC, Reuters filan tüm haber kanalları ve ajansları sessiz kaldı. Sessiz kalmak da değil ilk gün hiç görmediler.

Bizdeki Paralel medyanın gazetesi de ölenlerin Müslüman kimliğine vurgu yapmadan "ABD'de üç kişi öldürüldü" diye verdi haberi.

***

Her fırsatta "insan hakları havarisi" kesilen ABD yönetimi, vahşi katliam karşısında sustu. Gezi için bildirdiği 'endişesi'nden eser yoktu ABD yönetiminin.

Suriyeli mülteci yetim çocuklar için kampanyalar yapan hatta Türkiye'deki kamplara gelerek çocuklarla buluşan Suriye kökenli Şadi Bereket, yeni evliydi. Saldırgan onunla birlikte eşini ve kız kardeşini de şehit etti.

Yerel medyanın "nefret suçu" diye verdiği olayı gerçekleştiren 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks de, Norveçte 77 kişiyi katleden Breivik gibi alelacele "Deli" ilan edildi.

Ateist Hicks'in Facebook sayfasında İslam karşıtı iletileri ve nefret dolu gruplarla ilgili paylaşımları dikkat çekiyor. Katil, tabancasının da Facebook'ta fotoğrafını paylaşmış.

Paris'teki saldırılar sonrası tüm Müslümanların özür dilemesi gerektiğini söyleyenler şimdi tüm ateistlerden özür beklemiyor tabi. Dilemesinler de zaten. Suçun şahsiliği ilkesi vardır.

***

Irkçı, faşist ve acımasız saldırıyı sıradan bir adli vaka gibi göstermeye çalışan Batılı medyaya baktığımızda, Batılı refleksin derinlerinde ölen canların bile dini kimliğe göre sınıflandırıldığı ortaya çıkıyor.

Soğuk Savaş döneminde Komünistleri, daha sonra İran ve Hizbullah gerekçesi ile Şiileri, 11 Eylül'ün ardından El Kaide ve DEAŞ gibi örgütleri bahane göstererek Sünnileri hedefe koyan Batılı paradigma, İslam'ı daha uzun yıllar hedef tahtasından indirmeyecek gibiu2026

Komünistfobi'nin, İranifobi'nin yerini bugün İslamofobi aldıu2026

Şehitlerin okul arkadaşı Fatıma Hatice ölen üç Müslüman arkadaşını şöyle anlatıyor kameralara;

-Kötülükten uzak duran, tertemiz insanlardı. Dinine bakmadan her mazlumun yardımına koşan, kimseye zararı olmayan üç Müslüman'dı onlaru2026