Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 May 2014

Bazıları iyileşirse\u2026

Selahattin Gezer

Bu sözde düşmanlıkları tek geçim kaynaklarıdır. Geçmişte kapitalizmin düşmanı sendika ağalarının ne lüks ve şatafatta yaşadıklarını da gördük. Acilen iyileşmesi gereken bu zihniyet, yeni Türkiye'den hoşlanan normal vatandaşa da virüs gibi bulaştı. Ülkesini seven bu insanlara, uydurma senaryolarla, olumlu şekilde başkalaşan Türkiye'yi yöneten başarılı iktidara şüphe ile bakmalarına çalıştılar, ama bu millet artık yemiyor. Geçmişte yedirilenler, midesini bozmuş ve 12 yıl önce yıkatmış, şimdi bozuk yemek istemiyor.

Lafta bağımsızlık ve milliyetçilik, lafta emperyalist güçlere karşı geliş. Bunları savunurlarken, içten içe ve gizlice emperyalist güçlerle ve her yönden esir bırakacak karanlık odaklarla işbirliğini daima sıcak tutmaları, zayıf bırakmak için elden geleni yapmaları vatanseverliğe sığacak tarafı var mıdır? Bunu da akıl sahiplerinin sorgulaması gerekir. Evet, sizden çok çeken bu millet, duymak istemiyorsunuz ama yıllarca sahipsiz kalmasına: "Yeter artık" dedi. Bulduğu sahibe de, sahip çıkıyor artık. Bu sabırlı millet, vergisini o elit tabakanın kazancına göre fazlası ile verdi, askerliğini yaptı. O kendilerini üstün görenlerin yerine dağlarda şehit oldu. Onlar viskisini yudumlarken, hakir gördükleri insanlar vatanına her yerde sahip çıktı.

Kimler, ülkemizde gelişime, teknolojiye ve sanayi hamlesine rahatsız oluyor, bunu şuur komasında olmayanlar çok iyi biliyor. kimler yürek ferahlatıcı barış sürecini istemiyor, modern dracula gibi, kanın durmasına rahatsız oluyor, uyanan millet bunu da çok iyi biliyor. Bütün bunlara rağmen, şuurlu ve imanlı insanlar, saf ve temiz dünyalarından dolayıdır ki ve hayatlarında hinlik düşünmediklerinden inanmakta zorlanıyorlar.

İnançların özgürce yaşandığı güçlü bir Türkiye, neden rahatsız eder ki? Türkün, kürdün vicdan sevindirecek birlikteliğine, Sünni ve Alevinin tek Allah'a kulluk birlikteliği, en önemlisi, birbirlerine küçümsemeden, muhabbetle yaklaşmaları birilerini rahatsız ediyorsa gen ve kan bozukluğunu göstermez mi. Allahın inayeti ve milletin kıymet bilirliği ile bir hizmet delisi Başbakan çıktı, ülkemizin esaret zincirlerini bir bir kırmaya başladıu2026 İngiliz aklı Amerikan bezi ile Kundakladığı ve genlerine uymayan ninnilerle pışpışladığı geçmişi yiğit olan milletimiz, batının kucağından sıyrılarak, büyümeğe serpilmeye başladı. Eski şanlı dönemleri, yeniden yaşama isteği, yüreklerde fokurdamaya başladı... Gel gör ki hala kendini yönetmen koltuğunda görenler: "Aman ha! Tekrar ayağa kalkma, büyüme" der gibi.

Bu inme inmiş felçli akıllar ve vicdanlar halen eski gidişatın hülyalarını kuruyor ama Erdoğan onların bu hülyalarını bozuyoru2026 En garibi de, yeni Türkiye'yi savunanlara öteki gözü ile bakan hastalıklı kafa, artık sandıklara da gıcık olmaya başladı: "Demokrasi sandıktan ibaret değil" diyor. Oysa istedikleri çıksaydı, o sandıklara kurban olacaklardıu2026 12 yıldır sandıktan onlar için masallardaki yürek hoplatan dev çıkıyor. Kendilerini elit gören sözde bu üstünler sınıfı, her yeniliğe ve hamleye anlaşılmaz bir rahatsızlık duyup, eski Türkiye'de ki sürdükleri modern ağalıklarına, özlemle yanıp tutuşmaktalaru2026 Oysa gelişen yeni Türkiye'nin tadını doya doya çıkarmaktalar, istemedikleri halde.

Yeni Türkiye'den hoşlanmayanların, neye inandıkları da meçhul. Allah'a inanıyor iseler, Allah insanları elbette eşit olarak yarattı ve hakir görmeyi men etti. Oysa hürriyeti zincirlere vurulan, vatanperver dindarlar olduu2026 Yüzyıla yakın bir zaman, milletin ağzından burnundan getirildi... Ehli iman sanki İslam'ın ilk dönemindeki gibi ve daha uzun süren bir zulüm gördü.

Vatanın kurtuluşu için, malını, canını tereddütsüz feda edenler, kendi öz yurdunda garip kalarak, tarifi imkansız eza ve cezaya maruz kaldılar... İşte bütün bu insanı dehşete düşüren tablo, CHP'nin iştahla attığı fırça darbelerinden çıkmıştır. Evet, maalesef CHP bir parti değil, manevi değerleri ortadan kaldıracak proje ve geçmişte adeta bir zulüm makinesi idi. Eski Türkiye aklından, adeta kendinden gayrisine hayat hakkı tanımayan arızalı bir düşünce yumağı olmaktan, acilen kurtulmaları lazım.

Neden CHP proje üretmez ve asla iktidar olma gibi hedefi yoktur ve muhalefeti ise milletin hayrına kullanmaz? Asla çare olmaz ve sadece damarlarında ideoloji dolaşır... İdeoloji ise adeta CHP için dindir, imandır. Bütün bunların yanında CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz, cüret göstererek, Allah'ı sorguladı, Peygamberi ve Kuran'ı sorguladı, sadece oyunu verdiği partisini sorgulamadı. Oysa CHP'yi sorgulamak asıl değerlere yaklaşmak ve uyanmaktır. Akıl sahiplerinin teşhis koyduğu CHP, tedaviyi kabul etse milletle barışacak. Fakat bünye tedaviyi reddediyor. CHP vicdan sınırından vakit geçirmeden bir an evvel girmeli ve kutsal olan halkın değerleriyle barışmalı. Ülkesinin ve milletinin refahına kafa yormalı en önemlisi de iktidarı hedeflemeli. Böyle bir hedefi olması demek milletin değerleri ile barışması demek. Ne dersiniz sizce barışır mı?