Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Haziran 2024

Bayram Gelmiş!

İlk kıblemiz ve Peygamberimizin (SAV) bütün peygamberlere namaz kıldırdıktan sonra miraca yükseldiği kutlu belde Kudüs’ü zihnimizde ve kalbimizde nereye konumlandırıyoruz? Hz. Ömer'in emaneti Kudüs, bizim için ne ifade ediyor? “Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki?” diyen Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin derdini anlamak çok mu zor geliyor bize?

Kudüs, gerek İbranicede Yeruşalayim (Barışın Şehri) gerekse İslami terminolojide “Kutsal olan” yahut “Kutsal Tapınak” diye tanımlanırken bugün Siyonizm’inpostalları altında günden güne yok edilen ve her gün bir parçası koparılan can gibidir. Siyonizm bugünBarışın Şehri Kudüs ile birliktebütün dünya barışını tehdit ediyor ve tehdit etmekle de kalmayarak yok etmeye çalışıyor. Bugün barışın karşı karşıya kaldığı katliam bir atom bombasından, bir nükleer tehditten daha tehlikeli bir haldir. Batı, nükleer tehditler ile savunma ve silah sanayisinin güçlü tutulması gerektiğini ısrarla vurgulamaya devam ederek gerçekleşmesi müphem olan bir tehdit yüzünden insanlığı oyalarken, bugün bu tehditten kat be kat fazlası hemen yani başımızda Gazze'de vuku bulmakta ve hala devam etmektedir.

Bugün barış kurşuna dizilirken, bombalar altında can verirken cenaze diye toprağa gömülen dünyanın geleceğidir. Bugün görmezden gelinen vahşetin kan gölünde yarın bütün insanlık boğulmaya mahkûmdur. Sahi, Filistin'in haritada bir yer ismi olmaktan başka bir anlamı var mı bizim için? Sahi Gazze bizim neyimiz oluyor? Şerit derken, hepimiz Gazze'yi bir film şeridinden ibaret mi sandık ki, bu soykırımı ve katliamı izlemekten başka bir şey yapmıyoruz? Acı olan bu bir film değil, orada yaşananların ta kendisi!

Bayım, size diyorum, çocuklar öldürülüyor, hem de öyle küçük kurşunlarla değil, bildiğin büyük bombalarla... Siyonizm’in denemekten geri durmadığı bir kısmının dahi adını yeni duyduğumuz bombalarla! Teknolojinin ne kadar gelişmiş olduğunu gözümüze sokmak için katliamın her türlüsünü deneyerek, tüm tuşlara basarak ve insan haklarını yok sayarak sadece insanları değil içimizdeki insanlığı da öldürüyorlar. Sahi biz uzaktan izleyince hala yaşamış olduğumuza sevinmeli miyiz?

Kadının beyanı esastır diyerek kadın haklarını en üst perdede savunurken hangi kadından bahsediyorduk acaba? Sahi insan hakları evrensel beyannamesinde Filistin diye bir ülkenin insanlarının evrensel hakları var mı? Evrensel derken sadece batıda yaşayanları mı kastediyoruz acep? Sınırın doğu yakası, dünyadan yaka paça atılmaya mahkûm mu edildi?

Dünyanın Siyonizm’in parmağında oynatıldığı bir çağda algıyı istediği yöne çeviren sistemin dünyaya kurduğu adalet terazisi kimin hakkını tartıyor şimdi? Amerika'daki Özgürlük Heykeli hangi özgürlüğü temsil ediyor? Sahi, şu dünyada kim özgür, kim köle?

Acının vurulduğu bir çağda acıyı acıya kırdırarak yaramıza pansuman arıyoruz. Eskiden parça parça, azar azar öldürülüyorduk ve zamanla alışıyorduk ölüme. Bugün toplu halde işkence edilerek soykırım derecesine vardırılarak öldürülüyoruz. Okulların, hastanelerin, mülteci kamplarının dahi bombalandığı bir çağda hangi insan haklarından bahsedebilir dünya?

Sahi zalimden merhamet beklemek ne kadar mümkün acaba? Karşımızdaki kendisinden bekleneni yaparken bizim onu eleştirmemizin ona hiçbir zararı olmaz. O bizi döverken bizim ona sözle cevap vermeye devam etmemiz şiddetin dozunun artmasından başka bir şeye yaramaz. Bugün havaya atılan sloganların paraşütü açılmadan yere çakılmasının nedeni budur. Paraşüt yapmak yerine söylemler geliştiriyoruz. Göl kenarında nehirler düşlüyorsanız her eylemin sizi yeniden diriltmesi gerekir. İşte o vakit kurtuluş haberi olabilirsiniz dünyaya.

Bu arada üç gün sonra bayrammış. Bayram, paylaşma ve dayanışmanın en diri yaşandığı zamanlardır. Bayram, Ümmetin vahdetinin en sarih günlerinden biridir. Bugün İslam coğrafyası Kurban Bayramına hazırlanırken milyonlarca Müslüman bu vesile ile Hacı olmaya niyet ederek kurban olarak neyi keseceğini planlarken Müslüman kardeşleri ise her gün azar azar kurban edilmeye devam ediyor.

“Bugün yine bayrammış / Şekerdağıtıyormuş çocuklara uçaklar / Hangi uçak masumdur / Amerika’dan kalkan hangi uçak / Umut olur insanlığa / Alıyor şimdilerde şekerler / Şehadet şerbetinin yerini / Bir bayram gününde…”

Bayram gelmiş! Kurban Bayramınız mübarek olsun o vakit. Rabbim kestiğiniz kurbanları O’na kurban olmanıza vesile kılsın.

“Bu hayvanların ne etleri ve ne de kanları Allah'a ulaşacaktır. Allah'a ulaşacak olan ancak sizin O'nun için yaptığınız gösterişten uzak amel ve ibadettir. Size doğru yolu gösterdiğinden, Allah'ı yüceltmeniz için onları böylece sizin buyruğunuza vermiştir. İyilik yapanlara müjde et.” (Hac Suresi, 37. Ayet)