Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2502.10
BIST 100
9666.11
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Bayraktar hakkında

Zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan ağır kış şartları, komşu ülkelerde bize bulaşma riski yüksek savaş ateşi, dizginlenemeyen enflasyon ve pahalılık insanlarımıza yük olarak dönüyor.

Ancak gördüğüm bu sıkıntıların yanında insanlarımızda ümitsiz değil ve idarecilerimizin dertlerine ve problemlerine çözüm bulacağına dair inanç gözleniyor.

Bu karanlık ve belirsizlik yanında güzel, iç açıcı haberler de gelmiyor değil. Bunlardan biri de Bayraktar Drone.

Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları sürerken, can kayıpları da artmaya devam ediyor. Mariupol Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada, kentte yiyecek ve su rezervlerinin tükenmekte olduğu bildirilirken, “İnsanlar 12 gündür çok zor durumda. Şehirde elektrik, su ve ısınma yok. Yiyecek ve su rezervleri tükeniyor” ifadelerini kullanılmış.

Zaten ekranlarda da görüyorsunuz: Yıkılan binalar, çaresizlik içindeki anneler, ülkeden göç eden milyonlarca kişi, ağlayan yaşlılar, bombalanan hastaneler…

Oksijen Gazetesi muhabiri Nimet Kılıç Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini ve saldırısını yerinde görmek için gittiği savaş bölgesinden izlenimlerini paylaşmış. Yazının bir yerinde şöyle diyor:

“Bölgenin en önemli yardım merkezlerinden birisi haline gelen okula savaşın başından beri gelen 51 yaşındaki Andriy, Türk olduğumu öğrendiğinde, birçok Ukraynalının verdiği tepkiyi veriyor: ‘Bayraktar!’

Normal hayatında araba parçası satan ve eşi de şu anda okulda çalışan Andri‘Daha fazla Bayraktar drone’una ihtiyacımız var. Yine de bugünlerde en sevdiğimiz kelime o’ diyor.”

“Bayraktar droneların onların askeri kapasitesine ne kadar katkı yaptığını sorduğumdaysa anlatmasının saatler alabileceğini söylüyor: ‘Süperler’.”

***

Bayraktar İHA’ları ve Bayraktar’ın diğer ürünleri iftiharımız, yüz akımız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.