Dolar (USD)
32.62
Euro (EUR)
34.61
Gram Altın
2523.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Haziran 2022

Batı medyası neden PKK'yı destekliyor?

Batı medyası Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yuvalanmış terör örgütüne yönelik olası operasyonunu haksızca eleştiriyor. Hatta bazıları utanmadan Türkiye’yi bir işgalci gibi göstermeye çalışıyor. Hâlbuki PKK terör örgütü Türkiye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü açık ve ciddi bir şekilde tehdit ediyor. O zaman Türkiye’nin bu tehdidi bertaraf etmek için operasyon yapması hukuki, ahlaki ve siyasi açıdan bir haktır.

Türkiye’nin haklı operasyonlarını eleştiren ülkelerin PKK ile neyi amaçladıklarının üzerinde iyi düşünmemiz gerekir. Çünkü PKK terör örgütüne büyük miktarlarda kaynak sağlanmasaydı 40 yıl boyunca varlığını sürdürebilir miydi? PKK’nın tarlası yok ki eksin, petrolü ve sanayisi yok ki gelir elde etsin.

Terör örgütleri, batılı ve tüm sömürgeci ülkeler için çok kullanışlı bir araçtır. Terörü hangi ülkeye karşı kullanıyorlarsa o ülke ekonomisini olumsuz manada derinden etkilemeyi amaçlarlar. Dünyada ne kadar terör örgütü varsa mutlaka sömürgecilerin damgasını taşır.

Batılı sömürgeci devletler, belirli bir coğrafyayla yetinmez. Kâr oranlarını yükseltmek için mutlaka dünyanın tümüne doğru genişletmeyi düşünürler. Bu bakımdan onların bu haksız çıkarlarına karşı olabilecek ülkelerin ekonomilerini zayıflatmak için terör örgütlerini kullandıkları bilinmektedir.

Devletler, ortak bir yaşam sürmek için bir arada yaşayan bireylerin toplu haklarını temsil ederler. O hâlde devletlerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermek bireylere saygı duymakla ilişkilidir. Dolayısıyla Türkiye’nin PKK terör örgütüne karşı olası bir operasyona karşı çıkan ülkeler, her birimizin temel hak ve özgürlüğüne karşı saygısızlık yapmaktalar.

Mevcut uluslararası sistem kargaşa üzerine kurulduğu, Türkiye’nin teröristlere yönelik olası operasyonuna karşı sergiledikleri tavırda bir kez daha kendini göstermiştir. Hatta bu gerçeği Amerikalı yazar George Friedman ‘’Gelecek Yüzyıl’’adlı kitabında açıkça ifade etmişti. Batılılar sömürdükleri coğrafyalarda kargaşa çıkartarak sistemlerini sürdürürler.

Ancak sistemler tasarlanmış amaçlarına hizmet edemez hâle geldiklerinde çökerler. Türkiye’nin son yıllardaki jeopolitik hamleleri onların bu bölgede sömürü sisteminin işleyemez hâle getireceğinden büyük endişe duyuyorlar. Yoksa ne PKK ne de FETO batılı devletlerin umurunda değildir. Tıpkı Afganistan’da yaptıkları gibi işleri bittiği zaman mendil gibi kullanıp çöpe atacaklar.

Toparlayacak olursak, her olay uzun bir nedensellik zinciri içinde yer alır ve çoğu olayın birden fazla nedeni bulunur. Zamanı geriye sarma imkânımız olsaydı ve geriye gittikçe, sabit tutulması gereken nedenler o oranda çoğalacaktı. Ancak batılı sömürgecilerin terör örgütlerini kullanmalarının tek bir nihai nedeni vardır, o da sömürü düzenini sürdürmektir.