Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2838.71
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Başkanımız Aziz Yıldırım

15 Şubat 1998'den bu yana Fenerbahçe'nin başkanı olan Aziz Yıldırım, tam 20 yıl 3 ay 9 gün süren koltuğuna veda etti. Aziz Yıldırım 1998'de yapılan kongrede Vefa Küçük'ü 1 oy farkla geçmişti. Aziz Yıldırım başkanlık makamında 20 yıl 3 ay 9 gün süreyle reislik yaparak rekor kırdı.

Aziz Yıldırım'ın başkanlık sürecinde çok çeşitli ve üzücü olaylar yaşadı. Önce iftiraya uğradı ve günlerce cezaevinde yattı. Cezaevinde yatmak kolay değildir. Cezaevinde yatanlarda travma sonrası stres bozukluğu, kaygı bozukluğu, uyku bozukluğu, depresyon görülür. Bu ruhsal bozukluklarla başa çıkmak kolay değildir. Aziz Yıldırım'da bu bozukluklar çıktı mı? Bilmiyoruz. Biz "çıktı" diye umuyoruz.

Aziz Yıldırım "şike" ile ilgili iftiralara uğradı. Bu iftiralarda baş etmek, uğraşmak mümkün değildir. Derdini anlatmaya çalıştı. Fenerbahçe camiası Aziz Yıldırım'a sahip çıktı; anlamlı ve imrenilen bir direniş sergilediler. Fenerbahçeli kardeşlerimiz zor günlerde birlik ve beraberlik gösterdiler. Fenerbahçe, öteden beri vatanseverliğini her fırsatta ortaya koymaktadır.

Fenerbahçe futbol dışı branşlara ağırlık vermiştir. Basketbol, voleybol, tenis vb. alanlarda şampiyonluklar kazanılmıştır. Avrupa'da birçok madalya elde edilmiştir. Birçok genç evladımız Türk sporuna kazandırılma şansını yakalamışlardır. Bunu sağlayan başkan Aziz Yıldırım'dır.

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe 6 şampiyonluk kazanmıştır, Avrupa'da ülkemizi temsil etmiştir. Bizce en önemlisi Aykut Kocaman'a sahip çıkmasıdır. Daha çok sayıda Türk gencine şans tanıyan Aziz Yıldırım'dır.

Aziz Yıldırım Erganili bir öğretmenin oğludur. Bir öğretmen çocuğunun Fenerbahçe başkanı olması Cumhuriyet'in başarısıdır ve sonucudur. Aziz Yıldırım vatanseverliğinden ve dürüstlüğünden hiçbir zaman ödün vermemiş, sıkıntılara katlanmıştır.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım birçok ilke imza atmıştır. Çabalarının sonunda Aziz Yıldırım çok yorulmuş, sağlığı tehlikeye girmiştir. Gazetelerden okuduğumuza göre Aziz Yıldırım'ın hipertansiyon ve diyabet hastalıkları vardı. Bunlar ciddi hastalıklardır. Diğer bir ifade ile Aziz Yıldırım Fenerbahçe için sağlığını tehlikeye sokmuştur.

Fenerbahçe'yi Yıldırım rol-model yapan kişidir. Bir milyon kişiyi üye yapmayı planlamıştır. Fenerbahçe'ye üye olanların oranını arttırmıştır. Çok sayıda kişi Fenerbahçeli olma şansını yakalamıştır. Fenerbahçe'nin kurumsal kimliği pekişmiştir, aidiyet fikri en üst düzeye çıkmıştır.

Bize göre Yıldırım'ın hayatı ve çalışmaları ile ilgili akademik çalışma yapılmalıdır. Fenerbahçe yöneticileri Yıldırım'ın heykelini dikmelidir ve onu onursal başkan ilan etmelidir.

Sonuç: "Aziz Yıldırım tarihe not düşmüştür; vatanseverdir ve bu uğurda sağlığını yitirmiştir."