Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2839.09
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


(Başkan) Dursun Özbek

"Başarısızlığın mazereti yoktur." "Başarının yerini hiçbir şey tutamaz" gibi deyişler vardır. Uğraşırsınız, çaba gösterirsiniz ama sonuç alamazsınız. Ya da çok gayret gösterirsiniz, olağanüstü çaba harcarsınız netice elde edersiniz. Sonunda, her iki durumda da, kişi ya memnun olur ya da hüsrana uğrar.

Yukarıdaki yazının kime uyduğunu, kime hitap ettiğinizi anladınız sanırım. Dursun Özbek'i özetliyor yazılarımız. Dursun Özbek umur da gördü, şanssızlık da. Gün oldu başı göklere değdi, zaman geldi başı öne düştü. Dursun Özbek üzüldü, kahroldu veya huzur buldu.

Galatasaray çok kötü durumda iken Dursun Özbek görevi devraldı. Bir anlamda risk almış oldu. Galatasaray UEFA nezdinde mali açıdan zor durumdaydı. İçte ise ekonomik problemleri mevcuttu, sevenleri hüzün içindeydi. Dursun Özbek başkanın enkaz devir aldığını gazeteler dile getiriyordu.

Dursun Özbek kısıtlı imkanlarla transferler gerçekleştirdi. Kulübün ekonomik problemlerini çözmeye koyuldu. Riva'daki arazi ile ilgili girişimlerde bulundu, işleri yoluna koyar gibiydi. Galatasaray camiasındaki küskünleri barıştırdı. İçteki ve dıştaki sınavları başarı ile sonuçlandırdı.

Dursun Özbek takımı belirli düzene soktu, Tudor'u takıma çağırdı. Tudor ekibi ligin ilk yarısında lider götürdü. Ancak, daha sonra takım yenilmeye başladı. Arayış için girildi. Fatih Terim takımda görev aldı.

Fatih Terim'i takıma getiren Dursun Özbek'tir. Dursun Özbek başkan gerekliliği tartışılan seçim kararı aldı. Hazırlıksız biçimde seçime girildi. Basından izlediğim kadarı ile hiçbir çalışma yapmadan Dursun Özbek ve ekibi seçime katıldı. Sonuç hezimet.

İnsanlar istikrara ve başarıya oy verirler. Dursun Özbek Başkan bunu hesap edemedi. Aradan hiç tanınmayana birisi sıyrıldı ve başkan seçildi. Dursun Özbek mağlup sayıldı, emekleri kendi adına boşa gitti.

Dursun Özbek treni kaçırmıştı. Yeni başkan hazıra kondu. Fatih Terim takımı şampiyon yaptı. Kazanan yeni başkan oldu. Bu hızla seçime gidildi. Dursun Özbek başkanın yaptıkları unutulmuştu. Takımı sanki yeni başkanı şampiyon yapmıştı, çoğunluk öyle algıladı.

Üzülme Dursun Özbek başkan. Sen tarihteki şerefli yerini aldın. Emeklerin boşa gitmedi. Rasyonel düşünenler ve Tanrı katında makbul yerini üst seviyelere çıkardın. Seni şerefle ve saadetle selamlıyoruz.

Dursun Özbek başkan Giresunlu hemşerilerin seninle gurur duyar. Giresun'u tarihe geçirdin.

Sonuç: "Çaba-Başarı ilişkisi takibi gerektirir."