Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2423.53
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Barış havarileri nerede?

Yakın zaman önce Türkiye başta Diyarbakır olmak üzere güneydoğu bölgemizin bazı illerinde eli kanlı terör örgütüne karşı savunmaya girişti. Ülkemizin varlığını, dirliğini ve birliğini koruma mücadelesi yaptı.

PKK oralarda sivil halka ateş ediyor, bombalar patlatıyor, öğretmen ve diğer devlet görevlilerini kaçırıyor, şehirleri tahrip ediyor, caddeleri enkaza çeviriyor, yapılan dev eserlere sabotajlar düzenliyor, okulları kundaklıyordu. Üstelik bunu onlara verilen barış süresini kötüye kullanarak yapıyordu. En son büyük şehirlerde hendekler açıp barikatlar kurmaya kalkışınca devletimizin sabrı taştı ve bu vahşiliğe dur dedi.

PKK’nın terörüne ses çıkarmayan bizdeki bazı çevreler birden barış yanlısı oluverdiler. Bildiriler yayınlamaya, mitingler düzenlemeye başladılar. Üstelik ortada bir savaş değil bir devletin kendini ve vatandaşlarını koruma refleksi vardı. Devletimize katil demeye kadar vardırdılar bu tuhaf ve anlaşılmaz tutumlarını.

Fakat bugünlerde tam ve acı bir savaşla karşı karşıyayız. Bağımsız bir ülke başka bir devlet tarafından işgal ediliyor, acımasızca kıyıma tabi tutuluyor. Binalar ateşler içinde kalıyor, çocuk ve kadınlar ölüyor, alt yapı tesisleri tahrip ediliyor, insanlar soğukta bırakılıyor.

Ukraynalılar ülkelerinden kaçmak için sınırlara hücum ediyor. Ülkenin "Afganistan'ın durumunun benzeriyle" karşı karşıya kaldığı, son bir haftada 1,5 milyon Ukraynalının komşu ülkelere sığındığı belirtiliyor. Milyonlarca insan da yerlerini terk etmenin mücadelesini veriyor. Yaklaşık 5 milyon kişinin Ukrayna'yı terk etmesini bekleniyor ve buna hazırlıklı olunması gerektiğini ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletlere (BM) göre;Ukrayna'da 364 sivil öldü, 759 sivil yaralandı, gerçek sayı çok yüksek olabilir.Ukraynalı yetkililer ise, ölü sayısının 2 binden fazla olduğunu belirttiler.

Bu vahşete Rusya vatandaşları bile tahammül edemeyecek hale geldiler ki 48 kentte protestoya giriştiler ve binlerce kişi gözaltına alınmış durumda.

Ancak bizdeki barış havarileri bu acı, ölüm, eziyet, zulüm olan insanlık dışı savaş konusunda ya cılız itirazları duyuluyor veya genelde de seslerini çıkarmıyorlar. Rus barışseverler kadar da olamadılar.

Onlardan barış yanlısı gösteriler, bildiriler görmek istiyoruz. Barışı istemek hususunda samimi olduklarını anlayalım..