Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Şubat 2017

Bahar Geliyor

Herne kadar 2017 yılı düşman sevindiren Türkiye için hain terör saldırılarıyla başlamış da olsa, çok şükür gelinen son noktada ülke içinde terör hadiseleri kesildi. Felaket tellallarının yirmi dört saat yakıp yıkıp milleti galayana getirmesi yanında, fedakar ve kahraman asker ve polisin bu başarısını da canlı tutmak, anlatmak, yazmak bizim boynumuzun borcudur.
40 yıldır, kırk mihraktan destek alan bir terör örgütünün son dönemde neredeyse devlet kurma noktasına getirilip, zırhlı araçlardan tutun, en gelişmiş teknolojik silahlarla donatılıp, füzelerle takviye edilmesinin üstüne bir de bize dost görünen ülkelerden Suudlar olsun, Ruslar olsun, İsrail ve sair açık desteklerine rağmen terör bitmişse bunu değil hafife almak, sahada hizmet edenlerin bu muvaffakiyetlerini yazmamak da gaflet ötesi hıyanete destek niteliğindedir bence.
Düne kadar sadece PKK belasıyla mücadele eden bir ülke, son yıllarda DAEŞ'i, DHKP-C'si, FETÖ'sü ve derken 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsü ile en üst seviyeye çıkan ve ülkeyi Sevr ve hatta ötesine getirmeye çalışılan ortamda tüm bunlarla başa çıkıp üstüne nice atılımlar yapabiliyorsa bunu bunu basit günlük kısır çekişmelere kurban edemeyiz.
Daha bunlar yetmez gibi Avrupalı 'dostlarımızın' dört bir koldan hücumları yanısıra Türkiye hain ve terörirstlerine hem kolkanat gerip hem kucaklıyor, Yunanistan gibi darbeci asker müsvettelerini iade etmemek bir tarafa, Almanya gibi Saraylarda ağırlıyor, İsviçre gibi Avrupa Parlamentosu'nun dibinde 'çadır' kurdurup hem de kürsüde konuşturuyorsa, acılarla talimli bu milletin yegane paydaşı, bileştireni bu olmamalı ve sevinçde de kenetlenmeli.
Bunlar yetmez gibi sözüm ona kredi bilmemne kuruluşları Türkiye'yi ablukaya almaya çalışıyor, peşine Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi, "Binbir başlı kartalı değil ejderhayla kanaryaya" saldırıyor tüm imkanları ile 'topu birden geliyor'!
Böylesine 'İstiklal ve İstikbal' mücadelesi verilen ortamda birileri hala çıkıp ucuz çekişmelere giriyorsa bunun derdi başka olsa gerek! Ama benim asıl altını çizmek istediğim, onun derdinden evveli bu destanı yazan milletin hikmeti, sırrı ne ola!
Hadi yeni yetme gençler bilmez diye kandırmaya çalıştıkları, hani 18 yaşında seçebilen ama 'seçilmelerini sakıncalı' görüp iş aleyhlerine dönünce de şirinlik yapmak için maymunluğa soyunanların çok iyi bildiği son 15 yıldır Türkiye'nin tüm badirelere karşı dik durup her tür sıkıntıyı savuşturmasının ana sebebi ve temeli 'istikrar' denen sihirli kelimedir! Eğer Erdoğan bunca sene milletin teveccühü ile bu istikrarı sağlayamasaydı, en ufak çalkantıda darmadağın olan bir ülke olan Türkiye'den şimdi eser kalmaz tam manasıyla 'esir' olurdu!
İşte bu yüzden sistemi değiştirmek ve daha güçlü bir Türkiye için EVET demek gerek.
@yusufserce twitter.com/yusufserce