Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2434.22
BIST 100
9742.87
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Ocak 2022

Aziz Millete bunu da yaşattınız...

Değerli Okurlarım, 2021 yılında, sıfır otomobil satışlarında 3'te 1 oranında düşüş yaşanmış.

Kimse kusura bakmasın... Bunun tek sorumlusu var. O da, otomobil üreticilerinin kendileridir. Siz yeterli üretimi yapmazsanız... Elbette satamazsınız...

Cebinde parası olup da, bayilerde otomobil bulamayan bir sürü kişi tanıyorum. Mesela bunlardan biride benim... Birazdan, sıfır araç ararken yaşadıklarımı sizinle paylaşacağım.

Şimdi otomobil üreticilerinin, ortaya sürdükleri mazeretler hakkında birkaç kelam edelim...

Efendim, Ortaya konulan en büyük mazeret, dünyada yaşanan çip krizi... <Bir diğeri de, virüs salgını nedeniyle, parça tedariğinde sorun yaşanması...

Ben vatandaş olarak, bu mazeretler ne kadar doğru; ne kadar yanlış onu bilemem... Benim bildiğim tek şey var. Bu da, Uzay çağı diye adlandırdığımız bir zamanda bu manzaranın yaşanmasıdır.

Rahmetli Dedemin, 70'li yıllarda yaşadığı durumu, bugün ben yaşıyorum. Hem de birebir aynısını...

Fabrikasının adı Türk İle başlayan bir markanın bayisini arayıp, ellerinde araç olup olmadığını sorduğumda, bana yok deniliyor.

Aynı bayinin çalışanlarını tanıyan biri arıyor ve ona ellerinde araç olduğu söyleniyor. Adamına göre muamele yani...

Dahası, bundan bir ay öncesine kadar, çoğu bayi telefonlarını bile açmıyordu. Anlayamadığım konu: Satış yapmadan o bayilerin nasıl ayakta kaldığıdır.

Değerli okurlar, anlayamadığım bir diğer konuda şudur: Habrikası ülkemizde olan bir otomobil markası neden yok satar? Alınacak ekstra tedbirlerle bu krizin önüne geçilemez mi?

Maalesef, firmalar ekstra tedbirler almadıkları için, teneke diye tabir edebileceğimiz araçlar altın fiyatına satılır oldu.

Dahası, stokçuların pazarına gün doğdu. En önemlisi, Aziz Milletimize bu çağda çile çektirilmesidir.