Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2834.72
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Avrupa’da sporda yokuz

Türkiye Uluslar Lig’inde küme düştü. Takımımız Rusya, Bosna-Hersek ve İsveç maçlarında rakip takıma gol atamadı. On beş (15) yıl önce de Ülkemiz Ukrayna, Çekya ve İngiltere maçlarında rakiplerine gol atma şansını yakalayamamıştı.

17 Kasım 2018 Cumartesi günü İsveç karşısında oynadık. Hücumda renkli ve çeşitlilik gösteremedik. Duran toplarda pas yapmamız fena değil. Oyunun devamında Cengiz’in sırtına çok yük biniyor. Roma’da oynayan yıldızımız mükemmel paslar attı, ancak hedefine ulaşamadı.

Cenk takımında oynayamıyor, dolayısı ile performansı azalmış. Yunus’un talihsizliği ileri boyutlarda idi. Çünkü Yunus gol bölgelerine giremedi. Kaptan Çalhanoğlu Milli takımda çok mükemmel oynadı, ama son vuruşu gol atamadı. Bu da takımımız adına şanssızlıktı.

Sahaya çıkan ilk 11’de Hasan ve Mahmut vardı. Hasan Ali ile Mahmut Süper Lig’de forma giyiyorlardı. 9 (dokuz) oyuncudan 5’i Türkiye’de yetişmişlerdi. Avrupa’da çok sayıda Türk oyuncu devredeydi. Ulusal takıma daha yararlı oluyorduk böylece.

Yenilgimizin sebebini Mircea Lucescu şöyle açıkladı: “Futbolcularımız kendi takımlarında oynamıyorlar. İlk yarıda iyi oynadık, şansımız yaver gitmedi. Bizim oyuncularımız artık kendi takımlarında oynamak zorundadır. Çok büyük hatalar yaptık. Onlar oynamaya korkuyorlar. Tecrübe eksiklimiz var.”

Bize göre yenilginin başka sebepleri de var. Bir kere takımda deneyimli oyuncu yok. Geçmişi “yok” sayıyoruz. Geçmişin derslerini, tecrübelerini gençlere aktaran kaptanlara ihtiyaç duyuluyor. Gençlerle kıdemliler arasında köprü kurulması lazım. Hem böylece gelenekten geleceğe köprü olacak “Ekol” oluşturabiliriz.

Lucescu, kabul etmek gerekir ki, başarılı bir çalıştırıcıdır. “Psikolojik Performans Danışmanı” olarak görev yapan var mı? Bilmiyorum ama takımın başarısı “psikososyal” destek her zaman gereklidir. Bu, asla göz ardı edilmemelidir. Çünkü oyuncuların da gönlü, kalbi vardır.

Sonuç: “Başarıda psikososyal etkenlerin rolü vardır.”

Not: Giresun-Bulancak İlçesinin İnece Köyü var. İnece-Giresun arasında 2(iki) km’lik yol var. Bu yolun yapılması için Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, kaymakamımız Hamdi Üncü ve Muhtar Reha Goloğlu çabalıyorlar. Ancak köylülerimiz paralarını vermelerine rağmen çakıl bir türlü gelmiyor. İlgililerin yardımını bekliyoruz.