Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2491.14
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​Astroloji saçmalığı

Kendilerine astrolog adını veren ancak yaptıkları faaliyet falcılık olan zevat yine gazete, internet ve televizyon gibi medyanın her türlüsünden önümüze çıkıyorlar. Aman neler diyorlar neler?

Gazetemizin değerli yazarı Dr. Cenap Şirin iki gün önceki köşesinde ‘2021 kehanetleri tuttu mu?’ başlığıyla bunların tutarsızlığını yazdı. Yazısının girişine şu notu düşmüş:

“Bizim laik kesim pozitivist, materyalistlikleri sebebiyle metafiziğe güya inanmazlar. Bu durumda beklenirdi ki astrolojiye, burçlara da iman etmesinler, faldan maldan uzak dursunlar.

Lâkin, laikçi kesimler son zamanlarda astroloji ile yatar kalkar oldular. Ekranlarından astrolog-kâhin eksik olmuyor, falcılar TV kanallarının baş tacı, sabah programlarına astroloji ile başlıyorlar.”

Dr. Cenap Şirin sonra üşenmemiş bu astrologların 2021 yılına ait 40’a yakın kehanetlerini not edip sıralamış ve acaba sonuç ne olacak diye test etmek istemiş. Test sonrası şu notu düşmüş:

“Görüldüğü gibi astrologların kehanetlerinin nerdeyse hiçbiri tutmadı. Gerçekleşme oranı nerdeyse sıfır. Laikçi kesimler faldan da sınıfta kaldılar(!).

İslâm’ın, “fal ve kehanetten uzak durun” hükmünün ne kadar rasyonel olduğu net göründü.

Yine de laikçi kesimler fal ve kehanetten değil, İslam’dan uzak durmayı sürdürecekler, falsız kalmayacaklardır.”

Murat Bardakçı ise Habertürk’teki 02.01.2022 tarihli ‘İnanmayıııııın!’ başlıklı köşesinde şunları yazdı:

“Geçen gün sözünü ettiğim ihtimal doğru çıktı; eski senelerdeki bakla atan falcı kadınların zamâne versiyonu olan astrologlar 2021’nin son gününde ekranlara üşüştüler, gazete sayfalarını parsellediler ve yıldız haritalarına bakıp yeni sene hakkındaki kehanetlerini söylediler.

Neredeyse hepsinin ortak fikri, 2022’nin “zor” geçeceği idi...”

“Sosyete falcıları yeni senenin iyi olmayacağını söyleyince basın bir karamsarlığa düştü ki, sormayın! Meğerse 2022 hakkında çok iyi temenniler varmış, her şeyin eskisi gibi güllük-gülistanlık olacağına inanılıyormuş ama astrologlar yani falcılar bütün bu ümitleri kırmışlar, hayaller paramparça olmuş ve millet aman nasıl da hüzünlenip karalar bağlamış!

Bu gibi kerameti kendinden menkul teraneleri işitince yapılacak tek bir iş vardır: İnanmamak!”

Bardakçı yazısını şu cümlelerle bitirmiş:

“… geleneksel falcıların, Tarot üstadlarının yahut “astrolog” denen modern baklacıların şimdiye kadar tek bir tahminlerinin bile doğru çıktığını görmedim!

Siz de göremeyeceksiniz; zaten bunların hakikat olmasının hem dünyevî, hem de dinî bakımdan imkân ve ihtimali yoktur, dolayısıyla inanmayııııın!”

Gerçekler bu kadar güzel anlatılamazdı. Her iki yazarı tebrik ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz.