Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Ocak 2022

Asıl hedef Türk Dünyası

Orta Asya’da en istikrarlı ülkelerden biri olarak görülen Kazakistan’da akaryakıta yapılan zamlar gerekçesiyle yapılan protestolar bir anda halk hareketine dönüştü.

Zamlar geri alındı; yetmedi!..

Hükümet istifa etti; yetmedi!..

Günlerdir ülkeye “Meksika Dalgası” gibi yayılarak silahlı eyleme dönüşen halk hareketi durdurulamayınca Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev güvenlik güçlerine uyarı olmaksızın ‘”vur” emri verdi.

Resmi olmayan verilere göre 100’e yakın ölü, binlerce yaralı ve gözaltı var.

Sokaklar karışınca, komplo teorisyenleri de aldı sazı eline en üst perdeden manipülasyona başladı. Cumhurbaşkanı Tokayev’in isteği üzerine Ermenistan, Belarus, Kırgızistan ve Tacikistan’ı da içeren Rus liderliğindeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nden (KGAÖ) 2 bin 500 kişilik barış gücü birliği Kazakistan’a daldı!..

Bu ne demek?..

Kazakistan işgale açık hale geldi demek...

Afganistan’ı özgürleştirmek için ülkeye giren Amerika kaç yılda çıktı; 20 yıl sonra...

Sonuç; rezalet ve sefalet.

Şimdi Rusya “arka bahçe”si konumundaki Kazakistan’a girerken, Amerika’nın Irak’ı işgalinde sergilediği görüntüler dünya medyasına servis ediliyor. Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in heykellerinin yıkıldığı gibi, Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı olan ve ülkesini 29 yıl yöneten Nursultan Nazarbayev’in heykelleri yıkılarak bir mesaj veriliyor.

Parça parça yaşanan 3. Dünya Savaşı’nın yeni icra alanı Orta Asya.

Tıpkı “Arap Baharı”nda olduğu gibi bu sefer de fitnenin fitili Kazakistan’dan ateşlendi...

Hem de ne zaman?.. İstanbul’da toplanan Türk Konseyi 8. Zirvesi’nde, Türk Konseyi’nin (Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan) isminin “Türk Devletleri Teşkilatı” (TDT) olarak değiştirilmesinden ve stratejik kararların alınmasından kısa bir süre sonra.

18 Aralık 2010 tarihinde Tunus’ta başlayan ve ardından Mısır, Libya, Yemen, Bahreyn, Cezayir, Ürdün ve Suriye’de şiddetli şekilde devam eden “Arap Baharı”nın tahribat ve etkileri bitmeden, bu sefer de Asya’nın en önemli ülkesi Kazakistan’da düğmeye basıldı!..

Sebep; zam bahane, operasyon şahane!..

Arap Baharı”yla Arapları paramparça eden emperyalizm ve kapitalizmin azgın haydutları bu sefer de “Türk Dünyası”nı hedefe koydu.

Amerika Afganistan’dan çıktı, Rusya Kazakistan’a girdi!..

Al gülüm, ver gülüm!..

Kazakistan’da başlayan kaos ortamının diğer Türk Cumhuriyetleri’ne sıçratılması ile “Türk Baharı”na dönüştürülmesi planı devreye konabilir mi?..

Teyakkuzda olmak lâzım!..

Kazakistan karışmaya başlayınca harekete geçen dezenformasyon çetesi; “Türkiye, Kazakistan olur mu?..” algısını devreye soktu...

Neden?..

Çünkü Türkiye şu anda “ekonomik kurtuluş savaşı” ile karşı karşıya...

Yani en kırılgan, en hassas dönemden geçiyor.

Fakat hiç kimse sokakları karıştırmak için boşuna heveslenmesin; eğer mesele vatansa, gerisi teferruattır!..