Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.54
Gram Altın
2916.39
BIST 100
9109.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Ekim 2024

Ankara'da 'Soykırım'a İsyan' için büyük yürüyüş!

Aksa Tufanı’nın yıldönümü dolayısıyla, Türkiye’de de tüm şehirlerde gerçekleştirilecek protesto yürüyüşleri ve mitinglerle Filistin’e destek verilecek, soykırımcı İsrail protesto edilecek. Ankara’da ANFİDAP tarafından 6 Ekim’de düzenlenecek yürüyüş ve miting için hazırlıklar son aşamaya geldi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, ''Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü'' protestosu için bir çağrı metni yayımladı.

ANFİDAP'ın çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

'' Gelinen nokta itibariyle saldırılarını aralıksız sürdüren işgal güçleri yüzde 80'i kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 42 bine yakın Filistinli kardeşimiz şehit etti, binlerce kişiyi yaraladı. Gazze'de taş üstünde taş kalmadı. İsrail, başta ABD, İngiltere, Almanya, Fransa olmak üzere destekçilerinin gücünü arkasına alarak pervasızca katliamlarını sürdürdü. BM, AB gibi insan hakları, hukuk, demokrasi gibi değerleri savunduğunu iddia eden tüm kurum ve kuruluşlar iflas etmiş, adeta soykırımın izleyicisi konumuna gelmişlerdir. Batılı devletlerin desteği ve İslam dünyasının suskunluğundan cesaret alan Siyonistler, "Ortadoğu" diye tabir edilen bölgede saldırılarını genişletiyor. Saldırılarını Gazze ile sınırlı tutmayan işgalciler, tüm dünyayı yok sayarcasına Batı Şeria, Kudüs, Lübnan, Suriye, Yemen ve hatta İran'a dahi saldırma şımarıklığını sergiliyor. Bizler de ANFİDAP olarak işgalcilerin kalbine bir hançer gibi saplanan Aksa Tufanının birinci yılında Filistin'deki soykırıma isyan ederek alanlarda olacağız. Gazze'yi asla unutmadığımızı, Filistin'in özgürlüğü için mücadelemizin sürdüğünü göstermek için bir kez daha meydanlarda Siyonizm'e ve emperyalizme karşı yürüyeceğiz. 6 Ekim'de tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da tüm gücümüzle meydanları dolduracağız. Bu süreçte toplumun bütün kesimleriyle bir araya gelerek yürüyüş davetimizi ilettik. Tüm siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, medya temsilcileri ve çeşitli meslek gruplarını bizzat ziyaret ederek yürüyüşümüze davet ettik. Büyük oranda olumlu geri dönüşler alarak toplumumuzun bütün kesimleriyle beraber yüzbinleri bulan bir yürüyüş yapacağız. Toplumumuzun bütün kesimlerinden destek alan "Soykırıma İsyan, Filistin'e Destek Yürüyüşü" ile Filistin davasını Milli Mücadele gibi gördüğümüzü dünyaya ilan edeceğiz. 6 Ekim saat 13.30'da Kurtuluş Metro istasyonundan yürüyüşle başlayacak eylemimize, akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, sağlık çalışanları, sanatçılar, siyasi parti temsilcileri, engelliler, çocuklu ve bebekli anneler ile çeşitli meslek grupları yer alacak. Yürüyüş, Anadolu Meydanı'nda tamamlanacak. Burada yapılacak basın açıklamasıyla programımız sona erecek.''

ÖZDEMİR: VİCDAN BOYUTUNU ÇOKTAN AŞTIK, İSYANDAYIZ!

Konu hakkında açıklamada bulunan Stratejik İletişim Komisyonu Başkanı ve Anfidap Üyesi İsmail Mansur Özdemir “6 Ekim’de yapılacak yürüyüşe bir milyon insanımızın katılımını bekliyoruz. Tüm toplumsal renklerimiz ve sosyolojik çeşitliliğimizle, hep birlikte ‘soykırıma İsyan’ çağrısı için bir araya geliyoruz. Geçen yıl, 24 Aralık’ta gerçekleştirilen yürüyüşümüze iki yüzbine yakın vatandaşımız iştirak etmiş, eylemler dizimiz dünya çapında ses getirmişti. O gün ‘vicdan’ mottosu ile toplumu Filistin’e desteklemeye ve soykırımı lanetlemeye davet etmiştik,

Bugün, ‘vicdan’ boyutunu çoktan aştık, artık ‘soykırıma karşı isyan’ çağrısı yapıyoruz.”

KUVAYI MİLLİYE RUHU İLE BAKIYORUZ

İsmail Özdemir, “Tüm toplumsal renkliliği ile soykırıma isyan edeceğimiz bu büyük buluşmaya Kuvayı Milliye perspektifi ve ruhu ile bakıyoruz.” mesajını verdiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İsrail’in ülkemize ve ülkemiz yöneticilerine yönelik yaptığı tezyif ve hakaretleri görüyoruz. Filistin topraklarından sonra, Lübnan’a da giren Siyonistler Suriye’de PYD ve PKK ile kurdukları ittifak temelinde ülkemiz için de tehdit oluşturuyor. İsrail ile çatışma ihtimalinin arttığı bir dönemde toplumsal taleplerimizi ve isyanımızı ortaya koymak daha da anlamlı hale gelmiş bulunmaktadır. Bu soykırımcılar durdurulamadığı sürece ülkemiz ve bölgemiz, dahası bütün insanlık alemi büyük tehdit altında olacaktır. Biz Siyonizm’e isyan etmeyi; milli, dini ve vicdani bir sorumluluk olarak görüyoruz. Özellikle Lübnan’a yönelik ‘siber’ saldırının savaş tipolojisinde yarattığı yeni etki tartışılıyor. Bu saldırı biçimi ile dünyada hiçbir insan güvende değil. Tüm bu şiddet yayılımına ve açık soykırım suçuna isyan için caddelerde ve sokaklarda olacağız. Bütün vatandaşlarımızı, insanlıktan zerre nasiplenmiş olanın tepkisiz kalamayacağı soykırıma karşı bir araya gelmeye, Ankara’daki ve memleketimizin dört bir yanındaki eylemlere katılmaya davet ediyoruz.

DİRENİŞE DAVET!

whatsapp-image-2024-10-04-at-35704-pm_8bb4d3775a36e42641bf2caad90e791d.png

Filistin Diplomasi Merkezi Başkanı Dr. Zaher Albeik ise, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Bölgede şu ana kadar elli bini aşkın insanımız katledildi. Bir yıldır devam eden İsrail şiddeti, her geçen gün artıyor. Buna karşı Gazze halkının direnişi de, insanlık tarihinin en müstesna direnişi olarak güçleniyor. Dünya halkları nezdinde yükseliyor. İsrail dünyanın en gayrimeşru rejimine denerken, aziz Gazze halkı ve direnişinin itibarı her geçen gün artıyor. Artan şiddet sarmalı süreç içinde bir parça kanıksanmış da olsa, Türk halkının ilgi ve gayretinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Tüm kardeşlerimizi, 6 Ekim’deki yürüyüşümüze bekliyoruz, çünkü bu yürüyüş Gazze halkına büyük moral verecektir. Gazze halkı, Türkiye’yi çok sevmekte ve Türkiye’ye çok güvenmektedir.”

ARSEVEN: GAZETECİLER OLARAK “İSYAN”DAYIZ!

whatsapp-image-2024-10-04-at-35606-pm_e9180aa56dba30976e7ff8220b83e34c.png

Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven de, eylemler dizisi hakkında şunları söyledi: “İ.T.Ö.. (İsrail Terör Örgütü), bir yıldır Soykırımına devam ediyor. Biz Anadolu İnsanları olarak bu soykırıma elimizden geldiğince tepki vermeye, soykırımcılara isyan etmeye çalışıyoruz. İnsanlık vicdanı isyan etmeli, biz isyan ediyoruz. Bizler, gazeteciler olarak, soykırımcı İ.T.Ö.’nün hedef gözeterek katlettiği meslektaşlarımızın da aralarında bulunduğu bütün şehitler için meydanlardayız, İ.T.Ö.’yü lanetlemek, soykırım yaygınlaşarak devam ettiği halde gündemden düşürülmeye çalışılan soykırımı lanetlemek için meydanlardayız. Bendeniz, kısmetse, Ankara’daki eylemlere iştirak edeceğim. Bütün kardeşlerimi de, Ankara’daysalar Ankara’daki, neredeyseler oradaki eylemlere mutlaka iştirak etmeye çağırıyorum. Bu organizasyonları büyük gayretle düzenleyen kardeşlerime de şükranlarını arz ediyorum.”