Dolar (USD)
34.22
Euro (EUR)
37.92
Gram Altın
2920.19
BIST 100
9242.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ekim 2024

Anadolu'dan Gazze'ye bir nefes!

Bir yıl oldu!

Dünyanın gözü önünde bir halk, kendi topraklarında işgalci vahşiler tarafından, en vahşi, en cani en aşağılık yöntemlerle soykırımla katlediliyor.

Yakın tarihte yapılan birçok işgal ve soykırıma şahit olduk. Bosna ve Ruanda’da yapılan soykırımlar, hala sistematik şekilde Doğu Türkistan’da devam eden soykırım. Irak, Suriye, Afganistan, Miyammar, Kafkasya, Keşmir, Orta Afrika ve benzer mazlum coğrafyalarda yapılan soykırıma eşdeğer katliam ve işkencelerin yapıldığı dönemde yaşadık…

Filistin- Gazze’de yapılan soykırımı ayrı bir noktada değerlendirmek gerekiyor. Çünkü Siyonist Yahudiler, insanlık tarihinde kötülük ve vahşet olarak tanımlanan her caniliği, normal bir insan aklının alamayacağı hatta hayalinin bile ulaşamayacağı her vahşeti, dünyaya göstere göstere yapmakta. Üstelik, Amerika ve Batı ülkelerini arkasına almanın güvencesiyle yaptıkları vahşetin kendilerine hak olduğunu, meşru ve gayet doğal olduğunu insanlığa dayatmaktalar…

Her gün onlarca bebeğin katledildiği bir dünyada hayat Gazze’den önceki gibi devam edemez. İşgalci saldırısı uzadıkça meseleye olan hassasiyet, soykırıma karşı tepkinin azalmaması gerek.

Bu gaye ile ülkemizin her şehrinde hassasiyet sahibi, vicdanının sesini dinleyen her görüşten insan, bir yıldır yaptıkları faaliyetlerle bir bilinç oluşturmaya gayret ediyor.

“Anadolu’dan Gazze’ye bir nefes” başlığı altında Bursa Orhangazi’den başlayan konferanslar serisi geçtiğimiz hafta, benim de dahil olduğum, Fikir adamı Yusuf Kaplan, Ayçin Kantoğlu, Yakup Köse, Büyük Doğu Akıncılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Bayram, Mustafa Çakır, Ercan Çiftçi gibi aktivist yazar ve gazetecilerden oluşan konuşmacı kadrosuyla Nevşehir, Yozgat ve Kayseri’de düzenlenen programlarla devam etti.

Gittiğimiz her şehirde sadece Gazze derdiyle bir platform şemsiyesi altında toplanarak faaliyet gösteren birçok STK’nın, Gazze’de yaşanan vahşetin gündemden düşmemesi için maddi manevi ne kadar çok çaba gösterdiğini görüyoruz.

Anadolu insanı dünyanın en merhametli, cömert ve vefalı insanıdır. Siyonist beslemesi unsurların İsrail işgal ve soykırımını unutturmak ve Müslüman milletleri birbirine düşmanlaştırmak için yaptıkları dezenformasyona rağmen, Anadolu’nun ne kadar hassas ve katledilen Filistinliler için ne kadar yaralı olduğuna şahit oluyoruz her seferinde.

Organizatörlüğünü yanına aldığı birkaç arkadaşıyla birlikte üstlenen ve her programıyla insanların yüreğine dokunmayı başarabilen Fatih Tuğra Doruk kardeşimin yaptığı “Anadolu’dan Gazze’ye bir nefes” konferanslar serisi, Anadolu’dan Gazze’ye bir ses, bir nefes yollayabilmek adına şehir şehir devam edecek inşallah.

Ankara’da 6 Ekim Soykırıma İsyan Yürüyüşüne Davet!

Ankara’da birçok STK’yı çatısı altında toplayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu-ANFİDAP’ın, 7 Ekim Aksa Tufanı yıldönümünde, bir senedir devam eden siyonist soykırıma tepki göstermek için 6 Ekim Pazar günü düzenleyeceği “Soykırıma İsyan Filistin’e Destek yürüyüşü” var.

Yürüyüşe dair konuştuğum ANFİDAP dönem sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, “Aylardır hassasiyet sahibi insanların vicdanına seslendik, Filistin davasının Türkiye’nin davasıdır. Hem İslami hem insani hem de ülkemizin de güvenliği için artık milletimizin isyan duygularına sesleniyoruz. Filistin’de bir yıldır bir soykırım yaşanıyor. İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım ve görüldüğü gibi Lübnan’a taşıyarak savaşı genişletme çabası Türkiye’ye tehdittir. Bu saldırı Gazze’den ülkemize doğru ilerlerken, insanlığımızı da esir almak istiyor. Milletimizden, soykırıma karşı ayağa kalkmalarını, isyan etmelerini bekliyoruz. 6 Ekim Pazar günü yürüyüşümüze aileniz ve çevrenizdeki insanları da yanınıza alarak gelin, bizimle birlikte soykırıma tepkinizi gösterin. Sesimize ses, gücümüze güç katın ki, sesimiz siyonist canilerin kalbine korku salsın…” diyerek milletimizi yürüyüşe davet etti.

Gözümüzün önünde bebekler katledilirken susabilir miyiz?

İsyan!

Masumların vahşi şekilde katledilmesine, zalimlerin ayakta alkışlanmasına isyan!

Emperyalist-siyonist katillerin elbirliğiyle dünyayı savaş alanına çevirmesine, masum ve mazlum milletlerin topraklarını işgal etmesine, Müslümanları soykırımla yok etmesine isyan!

Kendi sapkın duygularını tatmin etmek için dünyayı yangın yerine çeviren insanlık tarihinin en aşağılık lanetli kesimini oluşturan Siyonistlerin, bebeklerle birlikte ekinleri, nesilleri ve insanlık vicdanını yok etmesine isyan!

Kötülüğün yeryüzündeki temsilcisi Haçlı-siyonist ittifakın vahşetini seyreden, onların zulmüne sessiz kalan ve kurbanlık koyun gibi sıranın kendisine gelmesini bekleyen sırasıyla işbirlikçi, hain, gafil ve şuursuz Müslüman dünyaya isyan!

İsyanımıza ortak olun, vicdanımızın sesi gür ve hür yankılansın.

Hepinizi yürüyüşümüze bekliyoruz…