Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Mart 2023

Amerika'nın ve İsrail'in PKK Devleti Projesi

İsrail’in ve Amerika’nın Kürdistan’a/PKK Devleti’ne ihtiyacı var. Son 300 yıllık gelişmelere bakıldığında bu açık ve net ortadadır. Dolayısıyla “dünya imparatorluğu” yolunda engel olarak gördükleri Türkiye’nin bu anlamda direncinin kırılmasını istiyorlar.

Zira bu projeyi eninde sonunda hayata geçirmek niyetindeler.

O yüzdendir ki Türkiye’deki gerçek vatanseverler Devlet-i Aliyye-i Osmaniye’nin yıkılmasıyla birlikte gerçekte İsrail devletinin temellerinin atılmasıyla sonuçlanan bu büyük ihanetle mücadele etmektedir.

Bakınız İsrail’in Türkiye’nin azınlık ve etnik sorunlarıyla ilgilenmeye başladığı tarih 1983 yılıdır. PKK terör örgütünün de ortaya çıktığı ve Barzani’nin izniyle Kuzey Irak’a yerleşmeye başladığı tarihler…

Bir yıl sonra PKK terör örgütü de ilk saldırısını gerçekleştirecektir.

Kürdistan projesinin fikir babalarından Ariel Şaron’un o dönem Büyük İsrail projesi kapsamında söylediği şu sözü hatırlatalım: “Türkiye, bu proje çerçevesinde ilgi alanımız içerisindedir.”

İsrail merkezli Begin Sadat Stratejik Araştırmalar Merkezi uzmanı Edy Cohen, Rudaw’da 'İsrail'in bağımsız Kürdistan'a ihtiyacı var' başlıklı bir yazı kaleme almıştı. O yazıda Cohen; “Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra kazanan güçler, Kürtlere bağımsızlık sözünü verdi ancak bu söz yerine getirilemedi şimdi bunun zamanı geldi” diyordu.

Düşünebiliyor musunuz? 1. Dünya Savaşı sonrasında İsrail Devleti’nin kurulması ve akabinde onu büyütecek bir Kürt devletinin planlanması yapılıyor. PKK terör örgütünün de daha o yıllarda bu planlamanın bir parçası olduğunu düşünüyorum.

ABD Başkanı Obama'nın eski Danışmanı ve Dışişleri Bakan yardımcılığı da yapan Philip Gordon'un hazırladığı “Deescalation and Decentralization” planı belki duymuşsunuzdur. Beyaz Saray tarafından da kabul görmüştü.

Gordon'un hazırladığı bu rapor, “Çatışmayı bitirmek ve adem-i merkeziyetçiliği güçlendirmek” konulu idi.

Jewish Weekly'de “Self-Determinasyon: Kürtler Hala Bekliyor” başlıklı bir yazısında özetle Türkiye, İran, Suriye, Irak ve Rusya'da dağılmış olan Kürtler bağımsız bir devlet kurmadıkça Orta Doğu'ya huzur gelmez” diyordu.

Anlayacağınız Gordon, Suriye’yi üçe bölüyor ve Suriye’nin kuzeyine PYD güdümlü bir Kürt devleti öneriyordu.

Clinton seçildiğinde de ilk gündem maddesi, Kürdistan projesi idi. Şimdi anladınız mı, Amerika’nın tüm tepkilerimize rağmen neden PKK/YPG/PYD terör örgütünü meşrulaştırmak istediğini.

Çünkü PKK, İsrail’in “vaat edilmiş topraklar” dediği ve bunu da Amerika’nın “Yeni Dünya Düzeni” adına yürüttüğü projenin gerçekleşmesi için palazlandırılan bir terör örgütüdür.

Abramowitz, Edelman, Wilson, Pennington gibi Amerikalı diplomatların Güneydoğu Anadolu sevdaları hiç bitmedi. Tansu Çiller’in yalı komşusu olan Elizabeth Shelton gibi isimlerin bölge için sundukları raporlarda kullanılan ifade hep Güney Kürdistan idi mesela!

Hillary Clinton, “Suriye devletinin yıkılması İsrail’in çıkarınadır” demişti. 2016 yılında İsrailli Bakan Ayelet Şaked ise, Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti(ikinci İsrail) kurulmasını teklif etmişti.

Hatta o tarihlerde Suriye Kürdistan’ı adı altında federal bir bölge kurduklarını ilan ettiklerinde ilk tepki Erdoğan’dan gelmişti. “Suriye’nin kuzeyinde Kürt Devletine asla müsaade etmeyeceğiz” diyordu Erdoğan.

Hendek terörünün patlak verdiği tarihlerde; Bayık’ın, "Erdoğan'ı ve AKP'yi devirmek istiyoruz” Demirtaş’ın da “Seni asmayacağız adil yargılayacağız” türünden çıkışları hep bu projenin asli unsurları olmasından ötürüdür.

Şayet 7 Haziran’da CHP ile koalisyon yapılmış olsaydı ve Davutoğlu’nun Suriye’deki ABD planı başarılı olsaydı belki de bugün bu ittifakları bir arada görmeyecektik. Ne var ki Erdoğan tüm bu planları boşa çıkardı.

Bugün yine kaldıkları yerden başlama kararı aldılar. Ne yapmak istedikleri ortada değil mi? PKK eliyle kadim Kürt halkından Selahaddin Eyyubi’nin intikamını almaya çalışıyorlar.