Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ekim 2014

Amerika elindeki pisliği Türkiye'ye bulaştırmaya çalışıyor.

Yazıya bu Kurban Bayramının tadını yeterince alabildiniz mi? sorusuyla başlıyorum. Dostlar, sizi bilmem, ama ben kendi adıma bu soruya hiç olumlu yanıt veremeyeceğim. Çünkü Bayram süresince, zihnim hep Müslümanların içinde bulunduğu durumla meşgul oldu. Şu hale bakın, etrafımızdaki savaş Bayram molası bile vermedi.

Son yıllarda, dünyanın kahrını hep Müslümanlar çekiyor. Yurdundan yuvasından edilen Müslüman; ezilen, horlanan yine Müslüman; sövülen dövülen çoğunlukla Müslüman... Geçen yıl Bayramda Esed zalimi Müslümanları öldürüyordu. Bu Bayramda Müslümanları öldürme sırası, IŞİD teröristlerine geçti. Ortada böyle acı bir manzara varken, Bayramların tadı nasıl yaşanır? Birileri evinden barkından uzakta Bayram kutlamaya çalışırken, kesilen Kurbanın etinden envayi çeşit yemek yapıp yemek insanın vicdanına sığar mı?

Bazen kendi kendime, acaba Ortadoğu'daki şu petrol rezervleri kurusa huzurumuz geri gelir mi? diye soruyorum. Eğer sadece konu Din savaşı olsa, geçmişte haçlı ordularına yapılanlar yine yapılır. Lakin haçlı zihniyeti, Müslümanların karşısına mertçe çıkmıyor. Bölgemize dair hain planlarını yardım kisvesi altında gerçekleştiriyor. Yüze gülünüp, Ortadoğu'nun insanı uyutuluyor. Ondan sonrada, kötülükler peş peşe geliyor.

Hani haçlı zihniyeti, bir taşla iki kuş vuruyor desek, hiç yanlış olmaz. Şöyle, önce bizi birbirimize düşürüp Müslümanı müslümana kırdırıyorlar. Ortaya çıkan kargaşa sırasında da Müslüman coğrafyasındaki petrolü sömürüyorlar. Bunlar bizim zaaflarımızı iyi tesbit etmişler. Gerçi bu haçlı zihniyetinin, işi hiç zor değil. Çünkü Müslümanlarda, mezhep, güç, para benzeri zaaflar dan istemediğin kadar var.

İki gün önce ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, IŞİD tehdidinden aralarında Türkiye'nin de olduğu ABD'nin müttefiklerini sorumlu ttutmuş. Joe Biden Harvard Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye gibi ülkelerin bölgeye yüz milyonlarca dolar para ve on binlerce ton silah gönderdiğini iddia etmiş. Ayrıca en büyük problemimiz müttefiklerimiz" diyen Biden, bu ülkeleri Suriye'deki gruplara sağlanan desteği durdurmaya ikna edemediklerini belirtmiş.

ABD'nin, doksanlı yıllardan bu yana Ortadoğu'da yaptıklarını bilmesek, Joe Biden'e inanacağız. Ancak, ABD Ortadoğu'da oluşan olumsuzluklarda, Biden'in söylediği gibi masum değildir. Kimse kusura bakmasın, Ortadoğu'yu bir çamur deryasına çeviren müdahaleleri ABD hep gözümüzün önünde yaptı. Biden'in sözlerine dense dense, ABD elindeki pisliği Türkiye'ye bulaştırmaya çalışıyor denir. Çünkü...