Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2834.43
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Amatör maçları neden ertelendi̇?

MAÇLARA  ara verildi. Gazete sayfalarında transfer haberlerini izliyoruz. Büyük takımlardaki düşüşler dile getiriliyor. Alışılmışın dışında bir lig yarışı seyrediyoruz. Ligin başı ile sonu birbirine karışmış durumdadır.

Süper Ligleri konuşuyoruz. Ancak diğer ligleri gündeme getirmiyoruz. Orada neler olup bitiyor? Bu konulara hemen hiç girmiyoruz. Varsa yoksa ligin üst takımlarından söz ediyoruz.

Hâlbuki süper ligin dibindeki ve diğer kümelerdeki oyuncuların ne durumda oldukları önemlidir. Bu oyuncuların gelecekteki durumları bizleri ilgilendiriyor. Geleceğimiz ve tanınırlığımız genç oyuncularımızın performansına bağlıdır.

Bizi asıl ilgilendirmesi gereken amatör liglerdeki cereyan eden şiddet olaylarıdır. Haberimiz pek fazla olmuyor. Ama insanlar birbirleriyle kavga ediyor ve cinayetler işleniyor. Gençler birbirleriyle çatışıp öldürüyorlar.

Nitekim geçen günlerde gençler kavga ettiler, birbirini öldürdüler. Bu haber kamuoyuna mal olmadı. Ancak, gelecekteki şiddet olaylarının işareti olabilir mi? Temenni etmeyiz ama kamuoyunun bundan haberdar olması gerekir.

Bu bağlamda ele alınması gereken bir mesaj vardır. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören şöyle dedi: “Yeni hedef ve umutlarla 2019 yılına girmenin heyecanını yaşıyoruz. Futbol ailemizin sporun dostluk, barış ve kardeşlik gibi önemli değerlerden vazgeçmeden, rakibe saygıyı ve Fair Play ruhunu her şeyin üstünde tutması, yeni yıldaki en büyük dileğimizdir.”

Buradan yola çıkarak şiddetin tabanda önlenmesi gerekir. Şiddet konusu daima gündemde tutulmalıdır. Seyirciler ve gençler şiddet konusunda eğitilmelidir ve uyarılmalıdır ve bu konuda ödün verilmemelidir.

Not: 1- Futbol Federasyonunda üye olarak bir psikolog veya psikiyatri uzmanı olmalıdır. Toplumdaki şiddet olaylarını önlemede ve ortadan kaldırmada psikiyatristlerinin rolünün olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü spordaki şiddet olayları derinliklerdeki yangının habercisidir.

2- Giresun-Erikliman-İnece Köyü yolunun yapımında milletvekilimiz Avukat Sabri Öztürk’ün girişimleri var. Sözler verildi, gerekli uygulamaları takip ediyoruz.

Sonuç: “Toplumdaki yangının göstergesi amatör küme maçlarındaki şiddet olaylarıdır.”