Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Ağustos 2020

Almanya safını belirledi

Doğu Akdeniz'de önce Fransa-ABD şimdi ise Almanya gayri meşru çocuğun babalığını sahiplendi. Biz İngilizleri beklerken Alman çıkageldi. Olsun bakalım. Gayri meşru çocuk, Doğu Akdeniz konusunu her zemine taşıyor. Taşıdığı zeminlerde yalanlarına müşteri bulmakta zorlanmıyor.

Alman Dışişleri Bakanı Yunanistan'a gitti. Yunan mevkidaşı ile bu konuyu görüştü. Görüşme sonrasında Yunan Dışişleri Bakanı Dendias; "Sorun yalnızca iki NATO müttefikini değil, bir bütün olarak AB'yi de ilgilendiriyor" dedi. Almanya Dışişleri Bakanı Maas ise "Doğu Akdeniz konusunda Türkiye ile mevcut anlaşmazlığında Avrupa Birliği Yunanistan'ın yanındadır" açıklamasını yaptı.

Haklılığımıza rağmen Batı'nın bu tavrı ; "Bizim soyumuz gücü mazlum İsrailoğullarının bebeklerini kesip timsahlara atan Firavunlara, Müslüman kanını şarap niyetine içen Roma'ya dayanıyor. Biz hak-hukuk bilmeyiz"e gelmektedir.

Fakat unuttukları bir şey var; Firavun’un karşısına Musa (A.S.)'ı, Roma'nın zulmüne Alpaslan'ı -Fatih'i çıkaran yüce Allah bugün zalimlerin karşısına milletimizin has evlatlarını çıkarmaya muktedirdir. Güç galibiyet için gereklidir, lakin yeter şart değildir. Nice güçsüzler güçlülere galip gelebilmiştir. Üstelik biz güçsüz de değiliz Elhamdülillah.

Aslında Almanya Libya'da durum değiştiğinde Türkiye'ye silah ambargosu koyarak tavrını daha evvel belirlemişti. Bildiğiniz gibi AB,IRINI operasyonları ile Libya'ya konulan ambargoyu güya denetleniyordu. Aslında yapılan "Tavşan’a kaç Tazıy’a tut" idi.

Denetim sadece deniz ve havadan o da UMH'ya karşı idi. Hafter ise Mısır sınırından her türlü desteği alarak Trablus'a kadar ilerlemişti. Tıpkı 90-95 yılları arasında Bosna Savaşı’ndaki gibi. BM'nin silah ambargosu sadece Boşnaklara işliyordu. Ne zamanki Türkiye, Hırvatistan üzerinden gizlice askeri yardım gönderdi. Bosna Savaşı’nın kaderi değişti. Bugün, Libya'da ki durum da aynıdır. Türkiye oynanan tiyatroyu kaldırıp atınca Libya Savaşı’nın kaderi değişti. Hafter kaçacak delik aramaya başladı.

Geldiğimiz noktada Allah'a ne kadar şükretsek azdır.