Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2443.02
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Allah Kerim Fatih Terim

Türk milleti olarak seviyoruz futboluu2026 Adrenalin, heyecan hoşumuza gidiyor. Meşin yuvarlak ilgimizi çekiyor, adeta mest ediyor bizleri!u2026

Renklere adanmış hayatlar, yürekten istenen başarılaru2026 İşte bunların hepsi futbolun doğasında varu2026

Her şey yolundaysa galipsek; keyif alıyoruz, mutluluktan havalara uçuyoruzu2026 İşler istediğimiz gibi gitmeyince ise dertleniyoruz, kederleniyoruzu2026 Gönül verdiğimiz takımla birlikte gülüyor, ağlıyoruzu2026 Hayatın bazen acı bazen de tatlı anlarını sahadaki onbirle yaşıyor, kimi zaman ölümsüz anlara ortak oluyoruzu2026

Her yıl büyük umutlarla transferler yapılıyor, takımlar kuruluyor, formalar satılıyor, statlar doluyoru2026 Tüm engelleri aşarak şampiyon olmak ve mutlu sona ulaşmak tek amaç oluyor. Ancak sadece bir takım zirveye çıkıyor ve şampiyonluk kupasını kaldırıyor.

Bu yıl da böyle başladı sezonu2026 Büyük umutlar ve hedefler doğrultusunda 18 takım kıyasıya mücadele etti ve hedefe ulaşabilmek adına var gücüyle çalıştı!

Netice de ne mi oldu?

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Göztepe'yi deplasmanda 1-0 yenen Galatasaray, 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı. Bu sonuçla birlikte sarı-kırmızılı ekip 2 sezon aradan sonra yeniden adını "şampiyon" olarak yazdırmış oldu. Öncelikle Galatasaray camiasını yürekten tebrik ediyorum. Dönem ortası yaşanan başkan, teknik direktör değişimi ve yaşanan finansal sorunlara rağmen ipi göğüslediler!

Galatasaray'ın şampiyonluğunda şüphesiz yöneticilerin, futbolcuların ve elbetteki taraftarların payı oldukça büyük! Ancak bir isim var ki onu dile getirmeden, anmadan şampiyonluk hikayesi yavan kalacaktır!

O isim Türk futbolunun imparator lakaplı teknik direktörü Fatih Terim!

Fatih Terim'in bilinmeyen birçok yönü var. 1953'te Adana'da doğan Terim, sanılanın aksine fakir kendi halinde bir ailenin içinden çıkmış azimli bir Anadolu çocuğuu2026 Babasıyla birlikte birçok işte çalışıyor, çabalıyor, ekmeğini taştan çıkarıyoru2026

Kim bilebilir ki o dönem bu esmer çocuk bir gün Türk milletinin yüz akı olacak ve ülkesine muazzam başarılar yaşatarak, halkını gururlandıracak!u2026

Futbol kariyerine ise Adana Demirspor'da kaleci olarak başlıyor Terim. Ardından oynamadığı mevki kalmıyor. 1974 yılında ise kendini Galatasaraylı Fatih Terim yapan sözleşmeye imzasını atıyor ve o günden bugüne değin attığı bu imza asla kurumuyoru2026

1996-2000 yıllarında takımı 4 kez üst üste şampiyon yapan imparator, 2000 yılında ise UEFA kupasını sadece Galatasaray'a değil, tüm Türkiye'ye armağan ediyor. 2000-2001 sezonunda kariyerine İtalya'da devam eden Terim, önce Fiorentina'nın başına geçmiş, ardından 2003 yılına kadar İtalyan devi Milan'ı yönetmiştir.

Bazen ayrılıklar, dargınlıklar olmuştur. Ama Fatih Terim her zaman Galatasaraylı olmaktan gurur duymuştur.

Çünkü onun için "Aslolan Galatasaray"dır!

Meyve veren ağaç taşlanır. Ne kadar doğru söylemiş atalarımız. Nitekim Fatih Terim ismine yönelik birçok spekülasyon, iftira ve karalama kampanyası gerçekleştirilmektedir. Ancak şu unutulmamalıdır ki; altın çöpe düşse de değerini kaybetmezu2026 Fatih Terim, sarı- kırmızılıların başında 7. kez şampiyonluk gururunu yaşamış ve birçok teknik direktöre nasip olmayacak büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu büyük başarı elbette alkışlanır, hem de yürekten alkışlanıru2026

Bazılarınız sevebilir, bazılarınız da eleştirebilir. Haklı da olabilirsiniz eleştirilerinizdeu2026 Hatasız kul olmaz, ama Fatih Terim'in Galatasaray'a, Türk futboluna kattığı değerler de asla yadsınamaz.

Bu tarihe dikkat edin: 21 Aralık 2017u2026 Fatih Terim, kendisine ait olan Twitter hesabından "Nerede kalmıştık...@GalatasaraySK" mesajını yayınlaru2026 Bu mesaj yayınlanırken Galatasaray ise Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada Fatih Terim'le görüşmelere başladığını bildirmiş ve Terim 4.kez Galatasaray'ın başına teknik direktör olarak geçmiştir.

Fatih Terim'in takımın başına geçmesiyle birlikte Galatasaray'ın kaderi adeta değişir. Üstündeki ölü toprağını atan takım konsantrasyon ile birlikte şampiyonluk hedefine kenetlenir. N'Diaye gibi önemli bir orta saha oyuncusunu kaybeden takım kendi içinden Ryan Donk'u çıkarır ve Terim böylece takım içinden pratik bir çözüm bulur. Sol bek sorununa ise çözüm yolu olarak Japon samuray Yuto Nagatomo'yu İnter'den kiralayan Galatasaray, bu mevkiye de çözüm bulmuş olur.

Bir Göztepe maçıyla takımın başına geçer Terim. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda gerçekleşen mücadeleyi sarı kırmızılı takım 3-1 kazanır ve Fatih Terim taraftara yeniden "merhaba" der. Ağır yaralar alır bu süre zarfında. Zafere giden yol dikenli ve engebelidir. Ama inanç ve azim her türlü engelle mücadeleyi sağlar. Göztepe ile başlayan sezon yine Göztepe ile noktalanır ve Galatasaray mutlu sona ulaşır.

Sadece saha içi değil, saha dışı sözleriyle de çok konuşulan bir isimdir Fatih Terim. Galatasaray'ın şampiyonluk mücadelesinin baş mimarı olduğunu söylersek haksızlık etmiş sayılmayız. Terim'in yeni hedefi ise Şampiyonlar Ligi.

Hayat bu neden olmasın? diyesi geliyor insanın. Ama olur ama olmaz, lakin istemek başarmanın yarısıdır.

Yazıyı Fatih Terim'in çok sevdiğim bir sözüyle noktalamak istiyorum:

"Kaybetmekten korkma! Bir şeyi kazanmak için, bazı şeyleri kaybetmelisin ve unutma kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin!"