Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Haziran 2024

​Alex Belgü'nün gözünden Fenerbahçe!

Sevgili Alex Belgü ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Adınızın hikayesi nedir?

Adımı babamın Fenerbahçe’ye olan sevgisi ve Alex De Souza’ya olan hayranlığından aldım. Alex’in Samsunspor’a attığı şaheser golden sonra ismimin Alex olmasına annemle karar vermişler. Kardeşimin ismi ise Deivid’in Galatasaray’a attığı golden geliyor.

Fenerbahçe’nin hayatınızdaki yeri?

Babam sayesinde Fenerbahçe benim bir parçam haline geldi. Bebekliğimden beri elimden geldiğince kaçırmadan her maça gitmeye çalışırım. Geçtiğimiz seneyi İngiltere’de geçirmeme ramen her maçı izledim.

Fenerbahçe ile ilgili unutamadığınız anılardan bahsetsek?

Fenerbahçe’nin bana yaşattığı çok fazla güzel anı var. Atılan her golden sonra yaşadığımız sevinç, sevdiklerime sarılmak hepsi benim için çok özel. En unutulmaz anılarımdan biri 2017 EuroLeague şampiyonu olduğumuz maçtır. Maça abimle beraber gitmiştik. O gün unutulmaz bir heyecan ve mutluluk yaşamıştık.

Bu yıldan umudum birçok branşta sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da başarı elde etmek. Sayın Başkan Ali Koç ile önceki başkanımız sayın Aziz Yıldırım birleşirse kimsenin Fenerbahçe’nin önünde durabileceğini düşünmüyorum. Fenerbahçe’nin başarısı için babama ve yeni yönetim kuruluna da güvenim tabii ki sonsuz.

Alex Belgü Kimdir?

18 Eylül 2005’te doğan Alex Belgü, ilköğretim ve lise eğitimini Açı Okulları’nda tamamlamıştır. Lisanslı satranç oyuncusudur ve üniversite hayatına İngiltere’de devam etmektedir. Aslında milyonlarca Fenerbahçe taraftarında sadece bir tanesidir.