Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Mart 2015

Aldırma 'Reis'

Az söylemişiz efendim. Hani diyoruz ya, ekonomi batsın, terör hortlasın istiyorlar diye.
Aslında ekonomi zaten batmışmış, köylü, işçi, çiftçi falan hep kan ağlıyormuş. Kandan beslenince demeku2026
'Oh ya oh ya göbekleri atıp', dolar da 2.6'yı geçti diye böğürüyorlar. Ulan euro da 2.7'ye geriledi. Avrupalı son 3 ayda yarı yarıya dolar karşısında fakirleşti, ona ne diyeceksin! Parite şu an 1.05 ve daha da düşmesi bekleniyor.
Uydur uydur gitsin. Ne de olsa ülkeyi Diktatör yönetiyor. Yoksa halimiz nice olurdu.
Mesela bu kadar herzeyi, yaveyi duyamazdik. Mesela bu kadar soytarıyı bir arada göremezdik. Bu kadar her konunun uzmanını bulamazdık mesela. Ne de olsa Diktatör yönetiyor ülkeyi. Bunu söylemiş miydim kız? Olsun, altını çizmekteyarar var.
Mesela katil Esed'in yönetiminde olsak, hergün üstümüze bombalar yağsau2026
Sisi'nin Mısır'ında olsak, heran idam için gün saysak meselau2026
Özgürlük böyle birşey azizim.
Adam sen de! Örnek verdiğin ülkelere bak. Onlar bize bi numara böyük gelir. Biz onlarla demokraside, özgürlükte,insan haklarında aşık atabilir miyiz heç!
Adamlar aşmış azizim, aşmış. Sen şöyle Avrupa gibi Amerika gibi bu konularda geri kalmış, kendi dengimizdekilerden bahset.
Geçen Yahoo'nun, hani internet arama motorunun ünlülerinden, Marissa Mayer, Allahı var hoş kadınu2026
Yok lan, 'motor' dediysek a au2026 Herifin biri Texas'da bu kadıncağıza 'ahlak dışı' email gönderirmiş, adamı şıp diye, ossaaat kıskıvrak yakalayı vermişler. Özgürlük ve demokrasiden kinaye 20 seneden açmışlar dosyasını.
Ben diyorum ha, 'ahlak dışı' diye yoksa resmi evraka unwanted 'istenmeyen' email olarak girmiş. Herif, 2011'de detwitter üzerinde paylaşımından da zaten sabıkalıymış. Bak sen!
Özgürlüğün ardı arkası kesilmiyor anam. İnsana Twitter üzerinden dava açılır mı, çok ayıp etmişler 'Reis', Çok!
Son bir haftadır Amerika'da Cumhuriyetçilerin İran'a yazdığı mektup gündemde. Başkan Obama durumdan ve mektuptan utanç duyduğunu ifade ederken halk günlerdir imza topluyor ve imzalar milyonlarla ifade ediliyor. Ve ne diyorlar biliyor musunuz? Bunlar 'Vatana Hıyanetle' yargılanmalıdır!
Mektubun özeti de, 'eğer İran, Amerika ile anlaşma yaparsa, bu sadece Obama dönemiyle sınırlı kalır ha', ona göre diyorlar!
Heralde bizim Cumhuriyetçiler de onları örnek aldılarsau2026 Amerika'ya, halkı, aman Erdoğan'ı şikayet etmişler. Tabii bizimkiler Amerikalı emsalleri gibi iktidar beklentisi içinde olmayınca belli bir dönem belirt(e)memişler.
Daha önce de katil Esed'le görüşme şerefine nail olan Eşhas, Sisi'ye verdiği destekle de göz doldurmuştu.
Vatan sevgisi böyle birşey.
Abdullatif de aynı yolun yolcusu. Yakın zamanda Uğur Dündar'ın da iltifatını alınca Vatan'dan vaz geçip, CHP'ye katılması beklenen. Yok lan parti o, parti, İşçi Partisi'nden devşirme, hani CHP'den kovulanların soluğu aldığı, Maocu mu Titocu mu, Y Kuşağının Titocuyu, müziği bırakan Teoman sandığıu2026 Yahu yok, siyaseti falan bırakan yok, a a!
Gerçi Abdullatif çark etmiş diyolla. Esed'e 'nasihat etmeye' gitmiş, yanlış yapıyorsun diyesiymiş güya, ama bilinmez ki!
Bir liman da Aydın Doğan'ın 'tart ettiği' sürgün koğuşu misali Sözcü gürühu. Orkestra şefliğini Yılmaz Özdil'in yaptığı, 'imam cemaat' ilişkisinde geçen, her fırsatta Erdoğan'a 'giydiren', küfretmeyi, dolayısıyla halkı aşağılamayı şiar edinmiş 'özgürlükten şikayet' eden çapulcu sürüsü.
Vallahi, bende bunlar sanki 'aşırı, alışık olmadıkları özgürlükten' şikayet ediyorlar 'izlenimi' oluştu, her nedense!
Tüh, bir sürü de Osmanlıca kelime neşrettik, 'uyuz' olmasınlar şimdi. İnadına mini etekçilere inadına Osmanlıca, nazire yapar gibiu2026
Önde gelen neferlerinden Bekir Coşkun, zihni ve fikri 'wanking' yapıyor, 'ittirin gidiyorlar' diyor.
Ahanda hatamı! telafi ettim ve moderen Avropalı kimin inkilizçe kelime de yazdım ya!
İttirin gidiyorlar pespayeliğindeki anlayışa 7 Haziranda kim kime ittiriyor yahut halk kime ittiriyor göreceğiz.
***

Zaman ayrı mefhum Dostum. O ki ulvi davada neferdir, adanmışlığıyla daimi zaferdedir.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.