Akademi̇syenler görev almalıdır
Bütün spor dalları ve özellikle futbol günümüzün gerçeğidirler. Spor hayatın her alanına girmiş, egemenliğini ilan etmiştir. Ülkeler hakimiyetlerini gösterme aracı olarak sporu seçmişler ve bu alana yatırım yapmışlardır. Genelde spor özelde futbol dünyaya egemendir. İşin içinde para, şöhret, prestij, propaganda var. Tabii ki sağlık konusunu göz ardı etmeyelim. Ancak, pek spor yapmadığımızı, daha çok seyirci olmayı tercih ettiğimizi belirtelim.
Herkesin spor yapmasını teşvik etmek gerekir. Peki bu nasıl olacak? Bilimle ve akıl ile gerçekleşecektir. Bir kere Cumhurbaşkanımızın sporcu olması ve sporu sevmesi ülkemiz için çok büyük bir şanstır. Muhterem Cumhurbaşkanımızın getirdiği atmosfer sayesinde sporumuz atağa kalkmıştır. Altyapı tesisleri çok ileri boyutlara ulaşmıştır. Ancak, yeterli ve önemli sayıda başarılı sporcumuzun sayısı azdır.
Sporu idare edenlerin çoğunluğu spor geçmişi olmayanlardan oluşuyor. Hayatın bütün alanlarında zorluklar bilimle ve akıl ile aşılır. Bu sahalarda üniversite ile iş birliği yapılır, bilim insanları devreye sokulur. Ama sporda böyle değildir. Spor Bilimleri Fakülteleri ile özellikle futbol camiasının ilgisi yok denecek kadar azdır.
Bize göre federasyonların yönetiminde akademisyenler de görev almalıdır. Çünkü bu sayede üniversite-kulüpler iş birliğine girecekler, gelecek ile planlar yapılacaktır. Bilimin aydınlık ve gerçek yüzü spora yansıyacak, el yordamı ile alınan mesafeler kısaltılacaktır. Spor yapan kişilerin sayısının artması buna bağlıdır.
Ben de bu bağlamda Futbol Federasyonu’nda görev almak istiyorum. Futbol camiası akademisyenlerle tanışacak, onların bilgi ve birikimleri sahaya yansıyacaktır. Futbol-üniversite camiası arasında köprü kurulacak, işin uzmanları konuya el atmış olacaktır. Para-emek-yetenek- insan devreye girecektir.
Not-1: 27-30 Nisan 2019 tarihlerinde İtalya’da idik. Ejder Turizm’ e teşekkür ederiz. İtalya tarihi korumuş, çevreyi tutmuş.
Not-2: Başakşehir, Beşiktaş, Galatasaray arasındaki şampiyonluk yarışı sürüyor. Bu da lige heyecan ve kalite katıyor. Hakemlerimizi koruyalım.
Not-3: Güreş, Uzakdoğu sporlarına yatkınlığımız var. Bu dalları özellikle teşvik edelim.
Not-4: Tel örgüler statlara yeniden inşa edilmelidir.
Not-5: Haliç Üniversitesi Prof. Dr. Mahmut Ak (İstanbul Üniversitesi Rektörü) ve rektör Prof. Dr. Abdurrahman Eren ve genel sekreter İbrahim Yeter ile birlikte belini doğrultmuştur.
Not-6: Erikliman-Giresun-İnece yolunun yapılmasını bekliyoruz. Muhtarımız Reha Ümit Goluoğlu ve milletvekilimiz Sabrik Öztürk’ün gayretlerini takdirle izliyoruz.
Not-7: Giresun dergisine ve sahibi Remzi Mamaşoğlu’na ödül veren Giresun Üniversitesi’ne ve rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a teşekkür ederiz.
Sonuç: “Federasyon yönetiminde akademisyen olarak göreve talibim. Yöneticilerimize arz ederim.