Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2433.95
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 May 2018

AK Parti'nin adayları

AK Parti birbirinden farkı olmayan iki milliyetçi partiyi yanına alarak 24 Haziran seçimlerine hazırlanıyor. Bu iki milliyetçi partinin AK Parti'ye getirisi ne olur bunu elbette zaman gösterecek. Ancak iki parti de bu ittifaktan birçok milletvekili kazanmış olacak.

Türkiye de ilk defa Kürt açılımını AK Parti yaptı ve büyük bir risk alarak bu açılımı gerçekleştirmek istedi. Kandil'den gelen altı PKK'lı otobüsün üzerine çıktı, binlerce insan onları karşıladıve ifadeler sınırda alındı.

İlk defa devlet eliyle Kürtçe televizyon yayını başladı. Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Kürtçe dili bölümü açıldı. Yasak olan bazı harfler serbest bırakıldı.

Abdullah Öcalan'ı avukatları, yakınları ve bazı HDP'liler ziyaret etti. Onun mesajları açıkça okundu.

O zamanlar ulusalcı/milliyetçi kesim Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye demediğini bırakmadı. Hatta vatan hainliği ile itham etti. En ağır ifadeler pervasızca söylendi.

Barış sürecinde silahlar ve militanlar ülkeden çıkarılmayınca Sayın Recep Tayyip Erdoğan barış sürecini bitirmek zorunda kaldı. Çünkü ihanetle barış olmaz.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti hem Doğu hem de Güneydoğu Anadolu'da büyük ölçüde oy kaybına uğradı. HDP seksen milletvekili çıkardı. Urfa'dan bile HDP beş, AK Parti yedi milletvekili ile seçimi tamamladı. HDP Koalisyona yanaşmayınca bilahare yapılan seçimde ise AK Parti Şanlıurfa'da dokuz HDP ise üç milletvekili sandalyesine sahip oldu.

Eğer 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak milletvekili seçiminde AK Parti muhafazakar, dindar Kürtleri yanına alamazsa geçmişin damarlarını kaşıyan CHP'nin bu hususta bir hamle yapması büyük bir ihtimal dahilindedir.

Kürtlerin önünü açan ve bu uğurda büyük risk alan AK Parti'nin, bu sahayı CHP'ye kaptırmaması içinbuzdolabına konulmuş bazı vaatlerinhalk muhatap alınarak yeniden hayata geçirilmesi için adımlar atması gerek. Kürtlerle ilgili hassasiyeti bulunan ve başka partiye oy vermek istemeyenleri tatmin edecek ve geçmişte Kürtlere hizmet etmiş adaylarla yola çıkması ile CHP'nin bu oyununu bozacaktır. Bu hassas konuyu AK Parti'nin göz ardı etmemesi mutlaka gerekli ve AK Parti'nin Kürtlere verdiği o büyük emek boşa gitmemeli ve bu sahayı CHP'ye kaptırmamalıdır.

Kürtlerle ilgili hiçbir söylemi ve eylemi olmayan adaylar Kürt olsa bile AK Parti'ye bunların bir getirisi olamayacaktır. Dindar ve muhafazakar Kürtlerin oylarını adaylar belirleyecektir.