Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2427.54
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Şubat 2012

'AK Parti düşmanizm'i!


[email protected]

İşimiz, karımız CHP'yle uğraşmak! Öyle diyorlar; "AK Parti dururken ana muhalefetle niye uğraşıyorsunuz?" Sorunun yanıtı tam da burada işte.
Hadi öncesini saymıyorum ama özellikle CHP, tam 9 yıldır AK Parti düşmanlığını, muhalefet zannediyor. Mevcudiyetini ve hayatiyetini AK Parti karşıtlığı üzerinden kurguluyor. Boş vakitlerinde ise birbirilerine düşüyorlar. Sav'dan, Danıştay'dan, Yargıtay'dan fırsat buldukça kurultay yapıyorlar.
***
"AK Parti düşmanizmi" onlar için bir ideoloji haline gelmiş. Sadece CHP de değil, irili ufaklı, sağ'dan, sol'dan, ortadan, kenardan birçok parti de maalesef bu ideolojik körlüğün esiri. Bu görme engelli vaziyetle halkın karşına her çıktıklarında da sonuç malum! Körlük diyorum çünkü sahiden de körleşiyorlar. Sokaktaki iki adamdan birinin öyle ya da böyle "eyvallah"ını kazanmış AK Parti'ye karşı olmak körleştiriyor bunları. AK Parti'yle uğraşmaktan, sokaktaki adama AK Parti'nin önerilerinden daha cazip siyasalar üretmeyi bile unutuyorlar.
***
Hele CHP, parti içi kavgayı saklamak için işi daha da abartıp iyice kişiselleştirdi. "Muhalefet" etmeyi, Erdoğan karşıtlığına kadar indirgediler. Artık kompleks haline getirdikleri "Tayyip Erdoğan karizması"na karşı, her sallamalarını "politika" zannediyorlar.
Parti içinde biraz sıyrılmak isteyen, ya elinde fenerle Meclis'te dolaşıyor ya da Yalovalı gibi inceden inceye hançere patlatıyor. Peki oluyor mu? Yine olmuyor. Sebep, siyaseti kişisel bir mesele haline getirmeleri!
***
Adam gibi toplumun önünü açacak, iktidardan bile daha ileri, hatta daha rijit değişim ve özgürlük teklifleri sunmak yerine toplumun taleplerinden bile geride kalan 30 model arkaik fikirlere saplanıp kalıyorlar.
Örneğin BDP de, Suriye, terör, faili meçhul, açılım, özgürlükler gibi konularda CHP refleksi veriyor. Yıllardır kendilerinin istediği konularda yapılan her iyi şeyi görmezden geliyor veya sessiz kalıyorlar.
Aslında AK Parti iktidarını, biraz da kendilerinin muhkemleştirdiğini ya fark etmiyorlar ya da bu durum onların da işine geliyor.
Yoksa ne CHP derdim, ne BDP ne de diğer partiler! Sadece 'AK Parti düşmanizm'inin, AK Parti'yi yıkmak yerine, onun ayaklarını daha kavi hale getirdiklerini görememeleri.
AK Parti düşmanlığı ideoloji haline geldikçe, AK Parti'ye oy veren büyük kitle bunu üstüne alıp, inatlaşmaya başlıyor. Oy alamayıp marjinalize olunca da Aziz Nesin'e bağlanıyorlar. Nesin'in "yüzde 60" geyiğini dillerine doladıkça da millet yine minimize ediyor bunları. Bu kısır döngü de sürüp gidiyor.
***
Halbuki niye bizim de ellerinki (Avrupa) gibi, özgürlükten, eşitlikten, devrimci fikirlerden bahseden sol, liberal, demokrat, özgürlükçü partilerimiz olmasın? Bizim günahımız ne, layık değil miyiz?
Ülkeyi ve dünyayı iyi okuyan, yüksek öngörülü, gelecek perspektifine sahip, güçlü siyasi ve insani damara sahip partilerin ortaya çıkabilmesi için, bu 'AK Parti düşmanizm'inin "muhalefet" yapmak anlamına gelmediğini bilmek gerekiyor.
***
Kendi içindeki "bu düşman kanı" temizleyemeyen tüm siyasi partiler, mukadder sondan kaçamazlar.
Aksi halde bu düşmanlık onları küçültüp beklenen sona doğru sürükleyecek, yani yok oluşa! Bu tehlike sadece CHP için değil tüm siyasi partiler için geçerli. Düşmanlığa değil kardeşliğe ihtiyacımız varu2026