Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2326.50
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Ocak 2023

Aile avukatlığı ve aile hukuk danışmanlığı

Aile avukatlığı, yani her ailenin bir avukatının (hukuk danışmanı) olması gerektiğini, 1990’lardan beridir savunuyorum.

*

Aile Avukatlığını (Aile Hukuk Danışmanlığı), PKK’nın Kürt halkını kriminal bir toplum haline getirmesini engelleyeceğini düşündüğüm için yıllardır savunuyorum.

*

PKK (…, HDP) yıllardır Kürtleri; kural tanımayan, hukuka, yasalara uymayan bir toplum haline getirmeye çalışıyor.

Bunu yapmaktaki amacı: Kürt toplumunu kriminal (SUÇ İŞLEYEN) bir toplum haline getirerek isyana teşvik etmek.

Bu amacında da ciddi bir yol aldığını ifade edebiliriz.

*

Devleti Kürtlere düşman göstermek için her türlü propagandayı yıllardır yapıyor PKK.

PKK’nın bu amacına ulaşmaması için, Kürt Halkını perişan etmemesi için biz de yıllardır PKK (HDP)’nın bu zihniyeti ile mücadele ediyoruz.

*

Aile hukuk danışmanlığını (AİLE AVUKATI) PKK’nın, ‘Kürtleri suç işleme özgürlüğü isteyen bir toplum haline getirme projesi’ne karşı, 2007 yılında VAN bağımsız milletvekili adaylığımız sırasında da gündeme getirmiştik.

*

2007 VAN bağımsız milletvekilliği seçimlerinde kullandığım Cesur (MİLLİ) Çoğunluk seçim sloganı, hukukun üstünlüğüne inan ve hukukun üstünlüğünden cesaret alarak PKK’ya karşı çıkacak, çocuklarını PKK’dan, Kandil’den, dağdan geri isteyecek bir çoğunluğun oluşabileceğine dayanıyordu. PKK’ya ‘benim adıma kan dökme’ diyecek cesur bir çoğunluk, ancak hukukun üstünlüğüne inanan bir çoğunluğun oluşmasıyla gerçekleşebilirdi.

*

Anaların eyleminin (Diyarbakır Anaları Eylemi) altyapısını da bu düşünce ile temellendirdim.

Diyarbakır annelerinin eylem fikri, nasıl ortaya çıktı?, https://www.yeniakit.com.tr/haber/bolgenin-taninmis-ismi-konustu-analar-pkk-kamplarini-basip-cocuklarini-alacak-1660699.html

*

Medyaya düşen haberlere göre: AK Parti’nin Türkiye Yüzyılı konseptiyle hazırladığı yeni seçim beyannamesine göre aile avukatlığı uygulaması başlayacak. Aile hekimi gibi herkesin bir aile avukatı da olacak. Vatandaş, her türlü hukuksal sıkıntıda avukatlarından yardım alacak. Avukatlık ücretini ise aile hekimliğinde olduğu gibi devlet ödeyecek. Yargının iş yükünün büyük bölümü, dilekçe ile bile kapanabilecek bir olayın vatandaşların haklarını ve hak arama yollarını bilmediği için uzamasından kaynaklanıyor. Aile avukatlığı uygulamasıyla yargının iş yükü de büyük oranda rahatlayacak.

*

AK Parti 2023 seçim beyannamesiyle; bizim de 1990’lı yıllardan beridir gündeme getirmeye çalıştığımız ve olmasını istediğimiz, Aile Avukatı (Hukuk Danışmanlığı) uygulamasını getiriyor.

Biz de bu uygulamayı gerekçelerimiz farklı da olsa destekliyoruz.

AK Parti’nin hayata geçireceği bu uygulamayı gerekli ve önemli buluyorum.

Aile Avukatlığı ayrıca sosyal medya kullanımı konusunda da danışmanlık yaparak, sosyal medyanın kullanılması konusunda aileleri bilinçlendirmelidir.

Konuyu daha önce defalarca gündeme getirmiştik.

**

… HDP'nin mağdur edebiyatına Kürtler kanmaz. HDP'nin kendi tabanına 'Kanunlara uymayın, kaçak elektrik kullanın ve suç işleme özgürlüğünüzü kullanın' diyerek Kürt halkını kriminal bir vaka haline getirmeye çalışıyor" diyen İlhaner, "PKK HDP'li vekillerin dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemektedir. Bu şekilde bir mağdurluk oluşacağını, mağdurluk edebiyatı yaparak Kürtleri tekrar kazanabileceklerini düşünüyor ama, yanılıyorlar. Kürt halkı, PKK ve HDP gibi yapıların Kürtlere zarar vermekten başka bir işe yaramadığını net bir şekilde gördü.

Dokunulmazlıkların kaldırılması, ilk defa mağdurluk oluşturmayacak. Suç işleme özgürlüğü olamaz. İlk defa mağdurluk edebiyatı yapamayacaklar. Çünkü kimseyi inandıramazlar. Dünyanın hiç bir yerinde, suç işleme özgürlüğü yoktur. Yıllardır suç işleyenin mağdur duruma düşmesi algısı, yerleşmiş durumdadır. Bu algı değişmelidir, değiştirilmelidir. Hukukun üstünlüğü topluma yerleştirilmelidir. Her ailenin aile hekimi olduğu gibi, aile avukatı ya da aile hukuk danışmanı olmalıdır. Türkiye ancak bu şekilde, hukukun üstünlüğünün yerleştiği, bir toplum haline gelebilir" dedi.”, https://www.milatgazetesi.com/haber/pkk-catismasizlik-ilan-etmeye-hazirlaniyor-82476/ , 22 Nisan 2016

**

… Aile Avukatı Uygulaması Aile hekimliği gibi her ailenin aile hukukçusu/avukatı olmalıdır. Bilinç, aileden başlar. Her vatandaş kanuni haklarını da kanunlara karşı sorumluluklarını da bilmelidir. Ailelerin danışman hukukçuları olmalıdır. Suç işleme özgürlüğünün önüne ancak bu şekilde geçilebilir. Bilinçli aile ile. Bazı bölgelerde suç işlemek hak olarak görülüyor. Bunun önüne geçmek için tedbirler alınmalıdır. Hukukun üstünlüğü anlayışı olmalıdır. Zengin, mevki-makam sahibi, aşiret ağası, mafya, güçlü, … hiç kimse suç işleme özgürlüğüne sahip olmamalıdır.

https://milatgazetesi.com/yazarlar/kurtler-mhp-ile-iyi-ak-parti-ile-chp-arasinda-199811/ , 26 Mart 2019

**

Anadolu (İslam) gençliği ve Z kuşağı Aile hekimi gibi aile avukatının (hukuk danışmanı) da olması gerektiğini daha önce önermiştik. Aile avukatı/hukuk danışmanı aynı zamanda sosyal medya danışmanı olarak da faydalı olabilir. Özal-Erbakan-Türkeş nesli, Erdoğan iktidarının (Cumhur İttifakı) ve yeni Türkiye’nin temellerini attı. Erdoğan kuşağı/nesli ise yeni bir dünyanın temellerini atacak şekilde hazırlanmalıdır.”, https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/anadolu-islam-gencligi-ve-z-kusagi-243134/ , 7 Temmuz 2020

*

Aile Avukatlığı projesi hayırlı sonuçlar doğuracaktır.

Hukukun üstünlüğünü benimsememiş, içselleştirememiş bir toplum; PKK’lı yı da, yolsuzluk yapan belediye başkanını da, insanlara hakaret ederek AHMAK diyen belediye başkanlarını da, mafya suç örgütü çete liderlerini de, … kahraman olarak görürü.

Hukukun üstünlüğünü içselleştirmiş toplumlarda, suç işleme özgürlüğü istenemez.

*

Cem Uzan gibilere değer vererek, suçla, haram ile mücadele edilemez.

Mafya Sedat Peker gibilere değer vererek, MAFYA ile mücadele edilemez.

PKK'lı Selahattin Demirtaş gibilere değer vererek, terörle mücadele edilemez.

Darbeye destek vermiş FETÖ üyelerine, Kürtleri her gün isyana teşvik eden HDP milletvekillerine değer vererek terörle mücadele edilemez.

Hiç kimse için suç işleme özgürlüğü olamaz.

Hukukun üstünlüğü esastır.

Aile avukatlığı ve hukuk danışmanlığı işte bu anlayışı kısa sürede yerleştirecektir.

Adil bir devlet düzeni ancak ADİL bir toplum ile mümkündür.

ADİL olmayan bir toplumun devlet düzeni ADALET dağıtamaz.

***

Abdülhamid’e Hal Fetvası Erdoğan’a YSK Fetvası

Muhalefet + PKK (HDP); Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim meydanlarında ve meşru yolla yenemeyeceğini gördüğü için olsa gerek, hileye başvurma yoluna gidiyor.

Malum, hileli seçimler CHP’nin başvurduğu bir yöntem.

Hala adayını açıklamaktan aciz olan 6 parti PKK (HDP) ile birlikte gayri meşru yollara başvurmaya hazırlanıyor.

HDP ile seçim ittifakı yapmayı, PKK’nın desteğini yasalara aykırı bulmayan muhalefet, Erdoğan’ın 3. kez aday olduğu yalanını değişen sisteme rağmen UTANMADAN savunuyor.

Abdülhamid Han’a yapılan HAL FETVASI ile YSK kararı ile Erdoğan aday olamaz fetvası çıkarmak arasında hiçbir fark yoktur.

Tarihi bir olay yine tekerrür mü edecek?

Sultan Halife 2. Abdülhamid'e yapılan 'HAL FETVASI' benzeri bir yöntemle, YSK üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Cumhurbaşkanı adayı olmasını engellemeye çalışacaklar.

Hilelerle 2. Abdülhamid'i devirdiler ve Osmanlı İmparatorluğu'nu parçaladılar.

Şimdi sıra Türkiye’de mi?

Halkımız Türkiye’nin, Türkistan ve Kürdistan olarak en az 2 parçaya ayrılmasına müsaade eder mi?

Milletimiz 2023 seçimlerinde başta muhalefet olmak üzere iç ve dış şer odaklarına tam bir hezimet yaşatmaya kararlıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 13. Cumhurbaşkanı

Cumhur İttifakı: 413 milletvekili

Bütün İSLAM alemine şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.

*

Haftanın Twitter mesajım

@Galipilhaner, “Millet İttifakı, Sultan Halife 2. Abdülhamid'e yapılan 'HAL FETVASI' benzeri bir yöntemle, YSK üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Cumhurbaşkanı adayı olmasını engellemeye çalışacak.

2. Abdülhamid'i devirdiler Osmanlı İmparatorluğu'nu parçaladılar.”, ÖS 4:01 · 27 Oca 2023 , https://twitter.com/Galipilhaner/status/1618957390149480448

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan