Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.06
Gram Altın
2979.18
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
25 May 2024

Ağız torba değil ki

Değerli okurlarım atasözleri ve özlü sözlerin çoğu anonimdir. Bizim kültürümüzde ise atasözlerinin bambaşka bir yeri vardır.

Sosyal medyayı soysuzlar arenasına çeviren sureti insanların paylaşımlarına bakıldığında makalemin başlığında kullandığım atasözünün cukkada oturduğunu görmemek için kör olmak gerekir.

Güncel birkaç örnekle meramımı daha iyi aktarabilirim.

İran geçtiğimiz hafta acı bir olay yaşadı ve Cumhurbaşkanı Reisi düşen helikopter kazasında vefat etti. İran’ın talebi üzerine Devletimiz düşen helikopteri aramak için İHA gönderdi ve saatler içerisinde de kaza mahalli tespit edildi.

Buraya kadar her şey normal ve insani.

Bundan sonrası ile ilgili yaşananlara bakınca insanın nutku uçuyor ve küçük dilini yutacak kadar şaşkınlık içinde kalabiliyor.

Bir tarafta gerçekler, diğer tarafta ise ne ararsan var.

Yok yok…

İran genelkurmayı acziyetini örtmek için alel acele cılız ve talihsiz bir açıklama yapıp Cumhurbaşkanlarını kendi İHA larının bulduğunu iddia etmesine mal bulmuş mağribici gibi sahip çıkan yerlilerimizin sosyal medya paylaşımlarını görünce şok oldum.

Dünya basını böyle bir insani olayda, ülkemizi ve İHA mızı bu acı olayda gösterdiği başarıdan dolayı yere göğe sığdırmazken içimizden bazı gafiller İHA mızı tiye alıp yok gözü Kanada’dan, yok gövdesi filan yerden türü açıklamalarla aslında siretlerini suratlarına vurup rezil oldular.

İran dendiğinde nefretinden tüyleri diken diken olan bu güruh ne ara kimlik ve kişilik değişimine uğradı ve bu değişimin sebebi ne ola ki, sorular sorular…

Omurga insana mahsus hem biyolojik hem de psikolojik anlamı olan bir kavram. Omurgasız tabirinin anlamı da hiç hoş değil.

Bizim azımsanmayacak kadar çok sayıda omurgasızlar güruhu insanımsılarımız var. Ülkemiz adına olumlu olacak her şeye anında kaşı çıkan bu güruhun başka özellikleri de var. Birçoğunda aşağılık kompleksi hastalığı var ve hastalıklarından memnun oldukları için tedavi olma düşünceleri de yok.

Bu güruh aynı zamanda Erdoğan düşmanı.

Düşmanlıkları öyle şedid ki, Ülke batsın ama Erdoğan gitsin diyecek kadar alçalanlara bile rastlamak mümkün.

Bu güruhu tanımak isteyenlere bir ip ucu daha vereyim.

Birçoğunun ortak özelliği din düşmanlığı.

Din düşmanlıklarında samimi olsalar yine bir şey söylemek yanlış olur ama samimi değiller.

Nereden belli oluyor bu samimiyetsizlik?

Öldüklerinde musalla taşına ve Müslümanlara musallat olmalarından.

Dinde yaya imanda piyade olduklarının bile farkında değiller ama kalplerinin temizliğinden dem vurarak kendilerini aklamaya çalışmaları ise bambaşka bir garabet.

Daha sayılacak başka özellikleri de var.

Yalanı su gibi içmeleri, içip içip sarhoş olmaları ve dün söylediklerini bugün inkar etmeleri, iftira pazarına mal taşımları en gülüncü de dindar olduklarını söylemeleri.

Çoğunun anası baş örtülü, dedesi hacı hoca ve kendisi de samimi Müslüman.

Din muameledir.

Din asla yalan söylememektir.

Din samimiyettir.

Gözümüzü dört açalım, kulağımız kabarık olsun aklımız zekanın dümen suyuna gitmeden başımızda olsun ki, her gördüğümüz sakallıyı dede, her ağzı laf yapanı da âdem sanmayalım.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle…

 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme