Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2422.17
BIST 100
9737.04
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 May 2014

Ağacı sevin, oyuna gelmeyin!

Geçen yıl bu zamanlar Türkiye, tarihinde görmediği dış destekli bir iç kalkışma yaşadı.

Tamam Sultan Abdülhamit'e, merhum Adnan Menderes'e karşı da aynı gerekçelerle sokak eylemleri tertip edilmişti ama bu daha başkaydı. Yerli, yabancı, taşeron bir sürü yönetmeni olan, figüranı ağaç sever gençler olan bir filmdi.

Abdülhamit Han ve Menderes'e, karşıtları "Baskıcı, sansürcü, otoriter, diktatör" suçlaması yapıyordu. Erdoğan'a karşı da aynı kavramlar aynı sloganlarla karşı çıkılıyordu.

Fakat Abdülhamit ve Menderes'e direkt söylenen bu suçlamalar Başbakan Erdoğan'a karşı, dolaylı yollardan yöneltiliyordu.

Ağaç diyorlardı bu kez, bildiğiniz odunun hammaddesi olan ağaçu2026

***

Çözüm sürecini başlatarak bir buçuk yıldan fazla bir süredir kanın durması için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu söyleyen, Dersim'den özür dileyen, Faili meçhul cinayetleri ve işkenceyi bitiren, askeri vesayete son veren Başbakan Erdoğan'ı bu yaptıkları için "diktatör" diye suçlayacak halleri yoktu.

Devrim sızısı içinde kalmış orta yaş bunalımı yaşayan medyatik ağabeyleri Gezici çocuklar için entelektüel zemini de hazırlamıştı zaten.

Daha Gezi'den bir sene önce Türkiye'nin Mısır olacağını ama Tahrir Meydanı'nın neresi olacağına karar veremediğini yazan pop sosyolog ağabeyleri de gençlere habire gaz verip, psikolojik güzellemeler yapınca, ortalığı gaz götürdüu2026

***

BBC, CNN, Reuters, Doyçe Vele filan da günler öncesinden otel rezervasyonu yaptırmış, canlı yayın aracını Taksim Meydanı'nın kuş bakışı gören noktalara sabitlemişti.

"Sosyolojisi", "psikolojisi", "ideolocisi" medyatik 'devrimci' abilerince hazırlanan Gezici kitleler de "Euro ya kulum" tazyikiyle yuvarlanmaya başladı.

***

Ne yaptılar? Sonradan olma Kürt siyasetçi Sırrı Süreyya'yı başlarına Önder yapıp 'ağaç'tan yürüdüler.

Taksim yayalaştırma projesi çerçevesinde toplam 12 tane ağacın yerinin değiştirilecek olması kullandıkları en güçlü ama en yetersiz argüman balonu olarak ellerinde patladı.

Hem barıştan nasiplenmiş Kürtlerin de bu sefer kalkan dolmuşa binmeye niyeti olmayınca hepten bocalamaya başladılar.

Sonradan bayrak, araba, dükkan, otobüs, ambulans yakmaya kadar vardırdılar işiu2026

Çevre, ağaç, börtü-böcek işi internet başında bunalım geçiren sosyolojik, psikolojik ve ampirik analizlerin öznesi gençler için de iyi olurdu. Hem bu laboratuar denekleri haline getirilen gençlerin bitleri de kanlandırılmış olurdu.

Ama onlara gerektiğinde fren yapmalarını söyleyecek kimse yoktu. Dolayısıyla üçüncü gün balataları sıyırıp Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe'ye kadar frenleri patlamış halde sürüklendiler.

***

Lider yok, parti yok, örgüt desen tonla ama kitlelerin ideallerini sıralayacak bir sözcü yok.

Sözcü diye ortaya çıkanlar üçlemeden başka tekerleme bilmiyor.

Üçüncü köprü yapılmasın.

Üçüncü havalimanı yapılmasın.

Üçüncü HES olmasın.

Üçüncü Marmaray yapılmasın.

Üçüncü metro yapılmasın, olmasın, yasaklansın, kapatılsın, sın sınu2026

***

Kendi çocuğu Amerika'da, Avrupa'da, korunaklı kolejlerde, özel üniversitelerde okuyan 'sanatçı' ve 'gazeteci' kılıklı kimi tipler yine yarın meydanlara çağırıyor çocukları.

Terör örgütünün Molotoflarına yem yapacakları ayfonlu, galaksi'li, note3'lü çocuklarıu2026

Ağacı sevin, oyuna gelmeyin gençleru2026