Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2439.04
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Mart 2012

Adem'i istiyoruz hemen!


[email protected]

Adem'in ve Hamit'in Suriye'de kimin veya kimlerin elinde ve ne durumda olduklarına dair bize ulaşan net bir bilgi yok maalesefu2026
Dünyanın en tehlikeli bölgelerinde yıllardır bitmeyen bir aşk ile yaralı ve mazlum kardeşlerinin derdinden, daha rahat durumdaki kardeşlerini haberdar etmek için uğraşan yazarımız ve Ortadoğu Temsilcimiz Adem Özköse ve kameramanı Hamit Coşkun'dan 6 gündür haber alamıyoruz.
***
Adem, 5 yıl yaşadığı Suriye'den geçen sene devrim sürecinin başlamasıyla birlikte ayrılmak zorunda kalmıştı. Daha geçenlerde kendisine, "Suriye'ye ne zaman gidip de ümmeti gelişmelerden haberdar edeceksin?" diye sorduğumda, "En kısa zamanda inşallah. Ama özellikle Dera, Humus ve İdlib'de insanlar büyük zulüm görüyor. Oralardaki Müslümanların ahvalini öğrenip dünyaya iletmek istiyorum" demişti.
***
Sosyal medyadaki dezenformasyona, karanlık zihinlerin akıl dışı komplolarına rağmen Adem Özköse'yi tanıyan biri olarak onun sadece "gazetecilik" içgüdüsüyle iyi bir iş çıkarmak, Suriyeli Müslümanlara tercüman olmak için hiç korkmadan ve kardeşlerinin arasında olmanın güveniyle Suriye'den güzel "haberlerini" bekliyoruz. Endişelerimizin ümitlerimizi yenmesine izin vermeyeceğiz.
***
Adem Özköse kardeşimiz, ümmetin vicdanını temsil eden, yüreği, kanayan coğrafyalarımızdaki mazlumlar için atan bir gazetecidir. Gazeteci de değil önce insandır.
Mavi Marmara'da 9 Türkiyeliye kurşun yağdırıp şehit eden İsrail komandolarının ağzını burnunu dağıtmıştı. İsrail sevdalısı medyamız Adem'in görüntülerini yayınlayıp "Gazeteci böyle mi olur?" diye tezvirat yaptığında, "İsrail komandoları tetiğe basıp bizi katlederken ben elimdeki fotoğraf makinesinin deklanşörüne mi basacaktım?" demişti. Doğru demişti. Gazeteci de olsa bir insanın en azından görevini sürdürebilmek için nefsi müdafaa hakkı vardır.
***
Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'nın, uluslararası kamuoyunu da harekete geçirerek Suriye ile temas halinde olduğunu ve Adem ve Hamit'le ilgili en kısa zamanda bizlere ve Türkiye kamuoyuna hayırlı haberler vereceğine inanıyoruz.
Adem'in, Mavi Marmara'da MOSSAD'ın, Suriye'de Esad'ın hedefinde bir gazeteci olması onun gazeteciliğinin ve ümmetçiliğinin onur nişanıdır.
***
Hindikuş dağlarından Keşmir'e, Yemen'den Afrika'ya, Suriye'den Irak'a, onun gazetecilik heyecanıyla ümmet coğrafyasındaki enformasyon mücadelesinin bizler de okurlarımız da şahididir.
Adem Özköse'nin ailesi, eşi ve üç çocuğu gibi bizler de Suriye'de var olan mevcut koşullardan dolayı tedirgin ama ümitvar bekleyişimizi sürdürüyoruz.
Adem olan Adem Özköse'yi ve Hamit Coşkun'u alıkoymaz.