Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Şubat 2023

​Aday nerde aday?

Değerli okurlarım, bu ülkede muhalefet olmak kadar güzel olan bir başka iş daha yok. Çünkü yaptığınız hiçbir şeyden sorumlu değilsiniz.


Örneğin, seçim kaybedersiniz... Ama seçimi kazanmış gibi koltuğunuzda oturursunuz. Biri çıkıp da -"Sen bu koltuğa seçim kazanmak için oturdun. Seçimi kazanamadığın halde niye orada duruyorsun?" diyemez.


Dese de... Sayıca azınlıkta olduğu için, etkili olamaz. Çünkü koltuğun sahibi, partinin köşe başlarını babasının mülkü gibi tutmuştur.


Halbuki, oralarda milletin vergileriyle oturulur. Kimse kusura bakmasın... Hazineden ayrılan pay, bunlar keyif çatsınlar diye ayrılmıyor. İyi muhalefet yapsınlar diye ayrılıyor.


Efendim, şimdilerde Millet İttifakı yeni bir keyif aracı icat etti. Aralarında Altın Günü gibi toplantılar yapıyorlar. Bu toplantılarda da, yiyip yiyip yan gelip yatıyorlar.


Sözüme itiraz edenlere diyorum ki, bilmem şu kadar saat toplanıp, ortaya bir Cumhurbaşkanı adayı koyamadıklarından ne yaptıkları belli değil mi?


Muhalefete gönül veren kardeşlerimizin durumuna gerçekten üzülüyorum. Birileri, iktidar oluyoruz yalanıyla onları oyalıyor.


Garip olan... Taraftarların içinden, aday olmadan seçim mi kazanılırmış hiç? diyenin çıkmamasıdır.


Aslına bakılırsa, bütün muhalefet taraftarlarının liderlerine dönüp, Aday nerde aday? diye sorması gerekir.