Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2422.58
BIST 100
9736.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Aralık 2019

Adana’ya Ay doğdu

Siyaset mekanizması kamuoyunu besleyip, milletine heyecan verdiği sürece dinç kalır. Öyle ki, bazen Anadolu’nun herhangi bir kentine atanan bir il başkanı, nice eskiyen yeni oluşumlardan daha fazla ses getirebilmektedir. Milletimiz, daha önce denenmiş ve başarılı olamayan isimlerden sıkılmış; genç, liyakatli ve kendini geliştirmiş isimleri talep etmektedir. İşte bu isimlerden biri, geçtiğimiz günlerde güzide kentimiz olan Adana’da yankılandı.

AK Partiyi, kendini geliştiren ve gençliğin önünü açan yapısıyla biliyoruz. Yine bu vizyondan hareketle, Adana İl Başkanlığına; genç, dinamik, milletine sevdalı ve liyakati elden bırakmayan bir isim olan Av. Mehmet Ay atandı.

Av. Ay; ilk iş olarak, geçmiş dönemlerde İl, İlçe ve Belediye Başkanlığı yapmış olan isimleri tek tek ziyaret ederek, “ahde vefanın” önemine değindi. Daha sonrasında ise, oluşturduğu İl Yönetim Kurulu listesine; partimizin kurucuları arasında yer alan 4 kişiye, belediye ve ilçe başkanlığı yapmış 5 isme ve kadın kolları başkanlığı yapmış 2 hanımefendiye yer vererek vefanın AK Parti için olan önemine değinmiş oldu.

Tabi işi sadece vefayla sınırlandırmayarak; emeğin, gayretin ve sahada dökülen alın terinin ne kadar önemli olduğunu da gözler önüne sermiş oldu. Nasıl mı? Şöyle ki, “Sezar’ın hakkı Sezar’a” diyerek, Adana’da en yüksek oyu alan Güveloğlu Mahalle başkanını da il yönetim kuruluna aldı. Bu hareket basit siyasi bir hamleden ziyade tüm teşkilatı canlandıran, hareketlendiren ve yeniden uyanışa vesile olan bir hak veriş oldu. Bu hak veriş tabanda çok güzel bir kenetlenmenin de meyvesini oluşturdu.

Hülasası, Adana; kucaklayıcı, toplayıcı, liyakati ve ahde vefayı ön planda tutan bir İl Başkanı ile yola koyuldu. Tabi çıta yükselince Sayın Aydan beklentide bir o kadar artacaktır. Bu beklenti; milletimize, şehrimize ve partimize olan hizmetle ivme kazanacaktır. Adana, -kendi ifadesiyle- belediye başkanlığını yapamadığını söyleyen eden bir başkanın makus kaderini yaşıyor. Dolayısıyla; iktidar il başkanının bu denli bilgili ve donanımlı olması, şehirde yaşayan ve Adana’yı kendine dert edinmiş bir vatandaş olarak beni ziyadesiyle mutlu ediyor.

Sayın Karalara da tavsiyemiz, AK Parti İl Başkanı olan Sayın Ayın bu bilgi ve donanımından istifade ederek, eksik kaldığı tarafları tamamlaması ve kentimiz için bir artı sağlamasıdır. Zira atalarımızın adeta bugüne değindiği; çok güzel bir sözü vardır: Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp….