Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.89
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ocak 2017

ABD'nin Avrupa'ya silah yığması

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra ABD en büyük askeri yığınağı geçtiğimiz hafta Balkanlar, Baltık cumhuriyetleri ve Almanya-Polonya hattına yaptı.

ABD başkanı Obama, giderayak kelimenin tam anlamı ile dünyanın içine ediyor. Herkes Obama'nın Topal Ördek politikasını izlediğini düşünüyor/iddia ediyor. Ben aynı zaviyeden bakmıyorum. Obama'nın Rusya'yı zırhlı birliklerle ablukaya almasını madde madde şu şekilde okuyorum:

1 OBAMA'nın yularını "Üst Akıl" denen sömürgeci paganist sermayeye kaptırdığı havası var. Oysa Obama, "derin Amerika'nın; yani Londra'nın politikalarının bizzat SAHA UYGULAYICISIdır.

2 Amerikan seçmeninden beklenmedik bir tokat yiyen Obama'nın uygulayıcısı olduğu "Üst Akıl" giderayak dünyayı daha da içinden çıkılmaz hale getirmek için çabalıyor. Bir yandan da Trump'ı seçen Amerikan halkına ceza vermek istiyor. Florida saldırısını bu açıdan okumalıyız.

3 Üst Akıl, 1945'ten beri Kissingerlerin teorik altyapısını oluşturduğu "soğuk savaş paylaşım modeli" ile Avrupalıların rahat yaşamı için Amerikan halkının birikim ve enerjisini bila ücret kullanma düzenini Trump kaldıracağım diyor ısrarla. Ve Üst Akıl buna direniyor. Bunun için de Avrupa'nın 1. Savunma Hattı olan Balkanlarla Baltıkları yeniden ateş topu haline getirmek için seferber oldu.

4 Bunun icin Bulgaristan'dan Estonya'ya kadar kara savunma, Kara-Hava savunma sistemlerinden oluşan bir ZIRHLI DUVAR örüyor. Kelimenin tam anlamı ile zırhlı duvar. Yapılan ilk sevkiyattaki envantere baktığımızda bu duvarın çapının ne olacağı ortaya çıkıyor:

87 Abrams M1A1 tank, 20 Paladin kundak motorlu obüs, 136 Bradley savaş aracı ve yüzlerce tekerlekli aracın bulunduğu toplam 2 bin 800 silah Almanya'nın kuzeyinde bulunan Bremerhaven Limanı'na getirildi. Üç yük gemisiyle gelen askeri malzemelerin yanı sıra 4 bin Amerikan askeri.

5 Zırhlı birlikler, finansmanı ve lojistiği en pahalı birliklerdir. Bu birliklerde insan gücü önemli rol oynar. Dolayısıyla Trump'a 2 uçlu tuzak kuruldu. Hem ekonomik hem de insan faktörü olarak bir tuzak. Bir Amerikan askerinin ölmesini bahane edip Trump'ı indirmek için çırpınacaklar

6 Yesil Kuşak projesinin uygulamasının birebir aynı yerleşimi oluyor. Hatırlayın Sovyet ve İran yayılmacılığına karşı Körfez ve Avrasya'yı silah deposu haline getirdiler 1979'da. Ve İran-Irak Afganistan'ın işgali, Filipinlerde iç savaş, Somali'de sosyalist rejim gibi binbir türlü hiye ve desise sergilediler.

Ayrıca Avrupa'daki teror olayları, Türkiye'deki sağ-sol, alevi-sünni çatışmaları... Hepsi Amerikan Askeri Savunma araçlarının buralara yerleşmesinin önünü açtılar. Amerikalıların bu yerleşmesi ile Avrua, tarihinin en mutlu, en keyfili ve en güzel yıllarını yaşamaya başladı. Bunun faturasını da bölge insanları ile Amerikan orta sınıfı ödedi.

7 ABD "Yeşil Kuşak" projesinin bir versiyonu olan Balkan-Baltık zırhlı duvar/kuşak hattında varlığının meşrulaşması için terör faaliyetlerine ihtiyaç var Bunun içindir ki, Amerikan zırhlıları ile askerlerinin yerleştiği ülkelerde başta Slav olmak üzere ırkçı hareketler ivme kazanacaktır. Bu bölgelerde, Irkçı terörün yanı sıra, DAEŞ gibi İslam'ı kullanan başka terör faaliyetleri ile karşı karşıya kalacağız yakın zamanda.

8 Polonya, Macaristan, Bulgaristan ve Baltık ülkelerinde bu eylemleri çok yakında duyacağız. Trump böylesi bir tuzak ile karşı karşıya.

9 Trump, ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi rest çekip tüm askerlerini geri çağırarak meydan okuyacak ya da Nikson gibi teslim olup azledilecek

10 "Üst Akıl", OBAMA'nın eli ile giderayak Balkanları da Ortadoğulaştırmaya çalışmaktadır. Bunun bedelini de Amerikan halkı da ödeyecek. Çünkü ABD'deki yüz milyon civarındaki mutsuz insan da boş durmayacaktır.