Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2980.56
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE
12 Ocak 2017

ABD/NATO İşgaline Zemin Hazırlıyorlar

PKK, DAİŞ, FETÖ, DHKP-C,u2026 gibi terör örgütlerinin gerçek amacı, artık net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Bu amaç: ABD/NATO işgaline zemin hazırlamaktır.

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük tehlike; Suriye'de PKK üzerinden, Türk-Kürt savaşı ile başlayacak bir iç karışıklık (12 Eylül öncesi gibi) ve ABD'nin Türkiye'yi işgal girişimidir.

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde, ABD'nin Türkiye'yi işgal etme planları olduğu ortadadır.

15 Temmuz koalisyon darbesi ile bunun bir provasını yaptılar. Türkiye'nin bütün direnç noktaları bununla ölçüldü, fay (Türk-Kürt, Laik-Antilaik, Alevi-Sünni,u2026) hatları ve bu fay hatlarının zaaf noktaları tespit edildi.

Üst üste yaşadığımız terör olaylarının nihai hedefi; Türkiye'nin ABD/NATO tarafından işgal edilmesine zemin hazırlamak içindir. Türkiye'yi dış müdahaleye (BM, NATO, AB, Rusya, İran,u2026) açık hale getirmektir.

Bu zeminin oluşması için de, belki de en önelisi, ERDOĞAN'ın fiziksel olarak ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Bunun için de en uygun zaman beklenmektedir. Türkiye başkanlık referandumundan sonra daha ciddi ve daha büyük olaylar yaşamaya gebedir.

Bu konuda çift yönlü bir strateji de izleyebilirler. Referandumun yapılma ortamını zorlaştırarak, cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi engelleyip kaos oluşturma ya da referandumdan sonra kaos oluşturma.

Burada referandumu yaptırmamaktan ziyade; referandum ortamında kutuplaşmayı arttırarak, referandumun kabulünden sonra asıl operasyona girişmektir.

Özellikle PKK kullanılarak, (diğer örgütlerin; DAEŞ/DHKP-C, FETÖ,u2026 kullanılması ile iç savaş çıkarttırmaları daha zor) ERDOĞAN'ın şehit edilmesi ile hem Erdoğan'ın başkan olmasının önüne geçilmiş olunacak hem de Türkiye karıştırılarak, Türk-Kürt çatışmasından Türk-Kürt (Suriye üzerinden) savaşına geçiş ile dış müdahaleye zemin hazırlanmış olacaktır.

ABD'nin PKK'ya verdiği görev; başkanlık referandumunu engellemek, bu olamıyorsa, referandum geçtikten sonra, önemli siyasi/lere suikast yaparak, iç savaşla, ABD/NATO işgaline zemin hazırlamaktır.

ERDOĞAN VE AK PARTİ KUTUPLAŞMADAN UZAK DURMALI

ERDOĞAN ve AK Parti, sistem değişikliği sürecinde kutuplaşmadan uzak durmalıdır. Sistem değişikliğinin bir rejim krizine dönüşmemesi gerekiyor. Bir kıvılcımın nelere mal olabileceği son derece iyi hesaplanmalıdır.

Referanduma katılımın düşük olacağı şimdiden görülmektedir. OHAL devam ederse, referandumda hayır oyunun çıkması da yüksektir. Referandum sürecinde (1 ay,u2026 gibi) OHAL'e ara verilmelidir. Gerekirse referandumdan sonra OHAL yeniden uzatılabilir.

CHP OYUNA GELMEMELİDİR

CHP, marjinalleşme sürecine giren PKK (HDP) ile birlikte hareket etmemelidir. Eleştirilerini kamplaşma ve kutuplaşmaya gitmeyecek şekilde yapmalıdır.

Rejim değişikliği, Alevilik, laik-antilaik,u2026 Kutuplaşmalarının odağında CHP olacaktır. CHP son derece sorumlu hareket etmelidir.

PKK SUİKASTLERİ OLABİLİR

PKK, bütün kozlarını, son kozlarını oynayabilir. Bağımsızlık ilanlı savaş başlattığını bile ilan edebilir.

PKK daha önce denediği ama tutmayan ÖCALAN devlet tarafından öldürüldü provokasyonlarına yeniden dönebilir. Hapishanelerde açlık grevleri yeniden başlatılabilir.

Bugüne kadar hiç denenmemiş eylemler yapılabilir. Valilikler ve belediyelerin, kamu kurumlarının, işgal edilmesi, aynı anda ağır kayıplı eylemler, uçak düşürme, baraj sabotajları,u2026 stratejik noktalara (köprüler, sanayi yatırımları, orman yangınları,u2026) yapılabilecek eylemler şeklinde, daha etkili eylemler yapabilir. Yeni silahlarla tahrip gücü yüksek eylemler yapabilir.

PKK, Kürtler'i sokağa çıkarmak için; siyasi suikastler yapabilir. PKK, HDP, DBP milletvekili, belediye başkanlarına yönelik suikastler yapıp, devletin üzerine atarak kaos oluşturabilir. Devlet HDP, DBP milletvekili belediye başkanlarını ve yöneticilerinin çoğunu içeri/hapse alarak, onları PKK suikastlerinden kısmen kurtarmıştır ama, bu yeterli olmayabilir.

Hapiste olan ABDullah Öcalan başta olmak üzere; milletvekili (Ahmet TÜRK, DEMİRTAŞ;u2026), belediye başkanları (KIŞANAK,u2026),u2026 doğal ölümleri bile ciddi sorunlara yol açabilir. Bunun için gerekli tedbirler alınmalıdır.

İNCİRLİK ASKERİ ÜSSÜ ŞİMDİ KAPATILMALI MI?

Bugünlerde İncirlik askeri üssünün kapılması tartışmaları var. Türkiye İncirlik üssünü kapatabilecek bir güçtedir. Fakat bunun zamanlaması önemlidir. Bunun da zamanı gelecektir. Bunun için sabırlı olmak gerekiyor.

Türkiye İncirlik üssünü zamansız bir şekilde kapatırsa; ABD, İncirlik üssünü Suriye'ye taşıyabilir. Suriye'de PKK (PYD) bölgesinde yeni bir askeri üs de kurabilir. Modern silahlarla donatılmış ve nükleer silahların da olabileceği bir hale getirip, PKK'ya teslim ederek, PKK ve Suriye Kürtleri üzerinden Türk u2013 Kürt savaşını başlatabilir.

İncirlik askeri üssünü kaldırmak için, şimdilik acele etmeye gerek yoktur. Zamanı gelinceu2026

 
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme