Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2446.60
BIST 100
9883.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Şubat 2023

ABD, inadını sürdürüyor

İstanbul’da konsoloslukların kapatılması ABD’nin yaklaşan seçimlerdeki tavrını açıkça muhalefetten yana ortaya koymasının son göstergesi oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ifadesi ile ABD elçileri kendilerini birer müstemleke valisi gibi görüyorlar. Mevcut hükümeti devirmek için de her türlü katakulliyi, psikolojik harp yöntemini kullanıyorlar.

ABD, bütün sosyal medya yazışmalarını izliyor. Google, WhatsApp, YouTube, Twitter gibisosyal medya kuruluşlarının merkezleri ABD’de… Hepsi de ABD kanunlarına tabi. ABD istihbarat örgütleriyle de bağlantıları var. ABD gizli servisleri istediği teröristi, onların yazışmalarını takip ve kontrol edebiliyor. Yerine göre de yönlendiriyor.

YPG’li bir terörist İstiklal Caddesi’nde bomba patlattı. Amaçları Türkiye’nin turizmini, ekonomisini, güvenliğini sabote etmekti. Ancak Türk istihbaratı suçluları ele geçirerek bu oyunu bozdu. Bu eylemin arkasında YPG’yi kontrol eden ABD’nin olmadığını kimse iddia edemez! Nitekim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu haklı olarak “Madem o kadar çok biliyordunuz, neden PKK/YPG’nin İstiklal Caddesi’ndeki saldırısını Türkiye ile paylaşmadınız?” diye soruyor.

***

15 Temmuz’un arkasında olan ABD. FETÖ’nünmel’un elebaşı ve ileri gelenlerini ülkesinde barındıran ABD ile konsolosluklarını kapatan Avrupa ülkeleri. Suç işleyerek Türkiye’den kaçan kim varsa, tamamına çalışma ve barınma izni veriyorlar. Onların her türlü yıkıcı medya faaliyetini sürdürmelerine açık açık ve büyük maddi destek sağlıyorlar. Amaçları Türkiye’nin başına terörü sararak güçlenmesini önlemek.

Ortada bir tehdit yok, tehlike yok. Arka arkaya “güvenlik” gerekçesi ile konsoloslukları kapatıyorlar. Mesele güvenlik değil, Türk hükümetine darbe vurmak, dünyanın gözünde Türkiye’nin imajını sarsmaktır. Türkiye, Batı ülkelerinden gelen bu hamleye karşı daha önce de olduğu gibi ciddi ve güçlü bir tavır koymalı, gerekli tedbirleri almalıdır.

ABD, Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ’la mücadele gerekçesi ile kurdurduğu terör örgütüne dünyanın dört bir yanından yabancı savaşçıyı kabul ediyor. Bunları Türkiye’ye karşı kullanıyor. Türkiye, son birkaç yılda yüz farklı milletten on bin yabancı savaşçıyı sınır dışı etti. Konsolosluk kapatarak Türkiye’ye şantaj yapan Batı ülkelerine karşı seçim öncesinde Suriye’de büyük bir operasyon yapılarak ABDbölgeden silinip çıkarılmalıdır.

***

Türkiye’nin NATO’nun güçlü bir üyesi olaraktercihlerini ABD’nin değil kendi menfaatleri doğrultusunda kullanması başta ABD tüm Batı ülkelerini çılgına çevirmiş durumda. İsveç’in İslam’ın kutsal kitabı Kur’an’ın yakılmasına resmi izin vermesi, bu eylemin bir de Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılması bardağı taşıran son damla oldu. Türkiye’nin buna karşı sessiz kalması mümkün değildir.

İskandinav ülkelerinin kendi kutsal kitaplarının yakılmasına izin vermezken Müslümanların kutsal kitabının yakılmasına“ifade özgürlüğü” kılıfı ile izin vermesi, Rus çizmelerini tepelerinde hissetmelerini meşru hale getiriyor. Eden bulur misali, Müslümanların sesi cılız çıksa bile insanlığa gönderilen son kutsal kitabın sahibi Allah’tır ve onun nasıl korunacağını yahut ona saygısızlık yapanların nasıl cezalandırılacağını da en iyi O (C.C.) bilir.

Yüz yıl önce Milli Mücadele yapıldığında bu millet tek vücut olmuş, yedi düvele karşı mücadele vermiş ve kazanmıştı. Aynı ruh ve aynı azimle tüm batılı müstemlekeler ve onların yerli uşakları karşısında yeniden kenetlenecektir. Bu millet bu asil ruhla değil konsolosluk kapatmak, Türkiye’yi karşı yapacakları her türlü psikolojik harp hilesini imanı, izanı ve sağ duyusu ile bertaraf edecek güçtedir.