Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Aralık 2016

AB mi Şangay mı Pax-Anadolu mu?

Şunu en başta kabul etmek lazım. Ne Türkiye AB'ye girmek istiyor ne AB Türkiye'yi almak istiyor. Türkiye'nin AB'ye girmek istemesi de AB'nin Türkiye'yi birliğe alıp almaması da, iç ve dış dengelere, konjoktüre bağlı bir durum haline gelmiştir. Bugünkü konjoktürde AB, Türkiye'den son derece uzak görünmektedir. İleride konjoktür değiştiğinde, AB Türkiye'yi çok daha hızlı bir şekilde birliğe alabilir.

İngiltere (Vatikan/Vatİng,u2026 ile birlikte); yeni bir dünya düzeninin temellerini atmak (kurmak) için AB'den ayrılırsa, AB'ye dönmesi için tekrar ikna (ki ikna edilme ihtimali yüksek) edilemezse,u2026 İngiltere'nin AB'den ayrılması, Türkiye'nin alınmasını hızlandırıcı bir etken de olabilir. Bunu da zamanla göreceğiz.

AB Türkiye'yi oyalayabileceği kadar oyalayabilir ama, tamamen dışlayamaz. Türkiye, dünyanın en merkez (Merkez Denge) ülkesidir. Dünyanın hiçbir hesabı, Türkiye olmadan görülemez. Dünyanın neredeyse hiçbir sorunu, Türkiye olmadan çözülemez. Türkiye, dünya barışının en önemli aktörlerinden biridir. Türkiye olmadan dünya barışı mümkün değildir.

Türkiye AB'ye girse de girmese de, yeni bir dünyanın temellerini atabilecek stratejik konuma ve potansiyel güce sahiptir. Türkiye, halihazırda uluslar arası birçok birliğe üye zaten. Dünya güç dengesi de bunu zorunlu kılıyor. Fakat, önemli olan, hangi birlikte, Türkiye'nin etkinliğinin ne oranda olduğu(olması)dur.

D-8 önemli bir stratejik proje olmakla birlikte; hem konjoktür hem ERDOĞAN ve hükümetin isteksizliği, D-8'in gelişmesinin mümkün olmadığını göstermektedir. D-8'den ziyade, ERDOĞAN; yeni bir dünya, yeni bir pakt kurmak istiyor. Bunun için de Türkiye ve dünya konjoktürünü buna uygun hale getirmeye çalışıyor. Erdoğan, yeni bir dünya paktının zeminini hazırlıyor. Peki bu pax; Osmanlı Coğrafyası ile mi sınırlı olacak, yoksa daha geniş bir birlik mi olacak? Asıl mesele budur.

TARİHİN SONU İSLAM VE SON İNSAN MÜSLÜMAN

Dünya, tek devlete doğru gidiyor. Bunun için de dünya; bütün kurum (BM,u2026) ve kuruluşları ile yeniden dizayn edilecektir. Küreselleşmenin de, tarihin de bir sonu olacaktır. Küreselleşmenin sonucunda dinler (İslam,u2026)'in, özellikle de tek tanrılı (İslam-Hristiyanlık-Yahudilik) dinlerin, dünyaya hakim (dinlerin müntesipleri arasında mücadele) olacağı görülmektedir. Tarihin sonu din (İSLAM), son insanlar da dindar olacaklardır. Yani tarihin sonu İSLAM ve son insan da MÜSLÜMAN olacaktır.

Türkiye, burada kilit bir rol oynayabilir. Anadolu Nizamı ile; Birleşmiş Milletler (BM) yerine yeni bir Ana Milletler Topluluğu (Ana-MT), olimpiyatlar, Nobel'e alternatif SELAM (Barış) ödülü, dünya kupasına alternatif yeni bir futbol ligi (Dünya Futbol/SELAM Ligi), medya (gazete, tv,u2026), Google'a alternatif (Pax-AnAdolu, Selam,u2026) arama motoru, sosyal medya, sanat, sinema-film endüstrisi,u2026 kısacası dünyadaki bütün kurum ve kuruluşlara alternatif yeni modeller üretmeliyiz.

ADİL BİR DÜNYA (SELAM-BARIŞ) DÜZENİ

Dünya insanlığının da, dünyanın da, Türkiye'nin de en büyük problemi ADALET. Bu da ancak Türkiye'nin liderliğinde ve Anadolu Modeli (İslami Meşveret-Demokrasi ) ve İslam adaleti ile sağlanabilir. 'Merkez Denge Ülke' stratejisi uygulanarak, dünyadaki hemen hemen bütün kurum ve kuruluşlarla dengeli ve barışçıl bir ilişki üzerinden hareket edilmelidir. Türkiye'nin en büyük gücü; dengeli barış üzerine inşa edilecek yumuşak (Selamizim) güç olmalıdır.

Türkiye; dünyanın hiçbir gücüne, kurumuna, devletine,u2026 mutlak şekilde güvenmemeli ama, "Denge Merkez Stratejisi" ile hareket ederek, ilişkilerini geliştirmelidir. Türkiye; dünyayı ve dünyanın güç odaklarını karşısına almadan, "Merkez Denge Stratejisi-Dengeli Barış Stratejisi" ile adım adım ilerleyerek, yeni bir dünyanın temellerini, spor (futbol ,u2026) üzerinden atabilir. ERDOĞAN'ın, Türkiye ve dünya için yapacağı en büyük icraat; adil bir Türkiye ve adil bir dünyanın temellerini atmasıdır. Bugün Türkiye'nin kaderi ile ERDOĞAN eşitlenmiştir. Erdoğan kendisinden sonrası için de ciddi bir hazırlık yapmalıdır.

PAKT-ANADOLU

Yeni bir dünya nizamı (düzen) kurmanın zamanı gelmiştir. Paxamericana yerine, Selam(Pax)-AnaAdolu (AnAdolu Barışı) Düzeni'nin temellerinin atılmasının zamanı artık gelmiştir. Bu temel için nükleer güç (silah) de şarttır. Türkiye'nin artık nükleer (atom) silahlara sahip olmasının da zamanı gelmiştir.

Yurtta Barış Dünyada SELAM

Daha adil bir dünya düzeni ve SELAM üzerine yeni bir dünyanın kurulması için; 1994 yılında gündeme getirdiğimiz, 'Pax-Anadolu Stratejisi' projemizi öneriyoruz. Sistem 13 ülkenin bir araya geleceği bir futbol ligi ile başlıyor.

İLK ÜYE DEVLETLER

1-TÜRKİYE, 2-AZERBAYCAN, 3-İRAN, 4-JAPONYA, 5-HİNDİSTAN, 6-NİJERYA, 7-ÖZBEKİSTAN, 8-MISIR, 9-ENDONEZYA, 10-PAKİSTAN, 11-GÜNEY AFRİKA, 12-KORE (Güney+Kuzey), 13- SUUDİ ARABİSTAN

Türkiye dışında hiçbir ülke sabit değildir. Değişen dünya dengeleri ve konjoktüre göre, ilk üyeler değişebilir.