Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2433.51
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Ekim 2015

3. Dünya Savaşı mı?

Türkiye topraklarında yaşayan insanlar zihnen öyle bir şok yaşıyorlar ki hala neler olduğunu, nerede olduklarını anlayabilmiş değiller.

Öyle ki Türkiye'nin komşularını ABD ve AB sanan ve bunun dışındaki unsurları yok sayan bir algıya sahip çok kişi var. Şu anda ise gerçeklerle karşı karşıyayız. ABD nin güneyde uzun süredir komşumuz olduğu su götürmez bir gerçek. Bunun yanında kuzeyde olduğu gibi güneyde de Rusya yeni komşumuz oldu.

1.Dünya savaşında sahi hangi ülkeler nereleri alacaklardı?

Hep söylenen ama anlaşılamayan konu bu ülkenin sınırlarının eski Osmanlı sınırları olduğudur. Eğer siz koruma kalkanını bu sınırlar üzerinden düşünmezseniz mevcut Anadolu topraklarını da kaybedersiniz.

Biz içerde ne yapıyoruz?

Dağlarda çiçek toplayan köylülere çevrecilik bilinci aşılayan PKK terör örgütü pardon çevreci koluna güzelleme yazan medya ve bunlara inanan kişilerin batı cici doğu kötü naraları arasında bizi içimizdeki akılsızlar yüzünden helak etme Allah'ım diye dua ediyoruz!

Türk faşist/laikler ile Kürt faşist/laikler arasında yaşantı ve düşünce açısından hiçbir fark yok. Her iki grupta dünyevi ve burnunun ötesini göremeyen kendi uğruna tüm ülkeyi ateşe atmaktan çekinmeyecek bir ruh haline sahip.

Yapılması gerekenler neler?

Şu anda bir savaş çemberinin tam ortasındayız. En ufak bir kıvılcımda Anadolu toprakları ateş altında kalabilir. Biz neler ile uğraşıyorsak bir şekilde ya bu uğraştıklarımızla sulh olmak zorundayız. Bunu yapma imkanımız zor. Zira bunların ipleri zaten dışarıda bize diş bileyenlerde. Ya da mevcut sınırlar dışında bize karşı diş bileyenlere yaptıkları ile karşılık vermek zorundayız. Kavganın kesinlikle bizim topraklarımızda yada sınırlarımızda olmaması gerekiyor. Bunu başarabilir miyiz? Başarmak zorundayız. Yoksa İMF, Kapitülasyonlar, Sevr, Mondros, Lozan vs. bunları mumla arayacağız.

Tüm bunlar neden olmuştur. Nasıl ortadan kalkacak?

Hülagu'ya atfedilen hikayede en alim kişiyi çağırır ve işgali altına aldığı bu yerleri neden kaybettiklerini sorar. Alim kendi yüzümüzden der. Birbirimizle uğraştık ve hak yoldan uzaklaştık. Allah'ta senin elinle bizi cezalandırdı der. Peki sizin esaretiniz ne kadar sürecek der. O da biz aslımıza rücu ettiğimizde bu sona erecek demiştir.

İktidar dışarıda ve içerde bu kadar önemli sorunlarla uğraşırken karşılaştığı bu sorunları tüm ülke adına çözme imkanına sahip. Zira ülkeyi getirdiği nokta öyle bir nokta ki ya yukarı devam etmek ya da geldiği yere dönmek zorunda. Şu anki yerde kalma şansı yok. Bunu nasıl yapacak? Aslına dönecek, her şeyi de aslına döndürecek. İnsani olan fıtrat üzere olan üzere rücu etmek zorunda. Adaleti tesis edecek ve içerde sağladığı huzur akabinde dışarı ile mücadele edebilecek. Adaletten kasıt sadece adliye teşkilatı değil. Her anlamda adaleti tesis edecek. Gelir paylaşımında da, çalışma anlamında da, kişilerin bireysel yeteneklerine göre önlerinin açılması noktasında dau2026 Kısaca hak edene hak ettiğini verecek. Bunun alt yapısını kuracak. Hiçbir şeyi miş gibi yapmayacak. Hiçbir şeyi atiye bırakmayacak. Hiçbir sorunu halı altına süpürmeyecek. Bunu yapmak için biraz geç kalındı ama iş işten geçmiş değil. Sadece zaman kazanmak için dışarıda nefes alması ve etrafımızı çepeçevre sarmış olan zincirlerden birkaç halka kırması kafi. @CavitTatli