Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2429.69
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Aralık 2021

​3 Aralık Engelliler Bayramı...

Değerli okurlarım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günlerinde, zaman zaman şu cümlenin kullanıldığını duyuyoruz: Engellilerin sorunları, sadece bir gün değil, her gün konuşulmalı...

Evet doğru... Engellilerin sorunları ve çözüm yollarının yıl boyu konuşulması gerekiyor. Hatta, bu konu üzerinde sürekli çalışılması da lazım... Ta ki, ülkenin dört bir tarafı erişilebilir oluncaya kadar...

Aslına bakarsanız, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü, sorunların konuşulmasına ayırdığımızda, bundan çok verim alamıyoruz. Çünkü, toplantıların büyük bir bölümü protokol konuşmalarıyla geçiyor.

Ben, 3 Aralık Engelliler Bayramı olarak ilan edilsin derim. Anca bu şekilde yaptığımızda, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün ruhuna uygun davranabiliriz.

Allah aşkına söyleyin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, sorunları mı konuşuyoruz? Yoksa, bayram mı kutluyoruz?

Efendim, 3 Aralık Engelliler Bayramı olarak ilan edildiğinde, insanlar tüm enerjilerini Engellileri mutlu etmek için harcayacaklardır. Belkide, bu durum faydasız çoğu salon toplantısını bitirecektir.

Hayata Engelli gözüyle bakabilmek...

Aslında, mevcut sorunlarımızın çözüm yolları, Hayata Engelli gözüyle bakmak ve onları doğru anlamaktan geçiyor.

Şimdi biraz düşünelim... Hayata Engelli gözüyle bakan bir Belediye Başkanının hizmetlerinde, erişebilirliğe aykırılık olur mu?

Engellileri ve Engelliliği doğru anlamış bir işveren, çalışmak için kapısına gelen Engelli bireyleri gönderebilir mi?

Dahası, bu şekilde davranan bir Esnaf, kaldırımları işgal edebilir mi? Ya Sürücü, aracını Engelli parkına park edebilir mi?

Tüm Engelli Kardeşlerimizin,3 Aralık Engelli Bayramları kutlu olsun...