Dolar (USD)
34.01
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2830.57
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Eylül 2024

​28 Şubat Hak Mağduriyetleri!

28 Şubat darbesi Kemalizm soslu emperyalist-siyonist bir darbeydi. Aynı Amerikan Elçisinin ülkesine “Bizim çocuklar başardı!” diye müjdeleyerek duyurduğu 12 Eylül darbesi gibi... Tanzimat’tan bu yana, ülkemizde yapılan her darbenin görünen faillerinden arkasındaki güç her zaman emperyalist-siyonistler oldu.

Osmanlı Devletini “tasfiye edip” yerine inşa edilen rejimin kurucu unsurları, kültür sanat faaliyetleri, bürokrasisi, dil, tarih, edebiyat ve eğitim müesseseleri, Necip Anadolu insanıyla aidiyeti olmayan belirli bir zümrenin eline verilerek, Müslüman Anadolu toprakları Batı’nın ruhuna geçirdiği prangalarla yaşamaya mecbur bırakıldı.

Bu prangadan kurtulmak için iradesini ortaya koyduğu her dönemde millet, darbeyle “hizaya” getirildi.

Ülkemizde yapılan her darbe aynı zihniyet tarafından bir öncekinin devamı olarak yapıldı. Aktörlerin değişmesi, kadroların farklı bir zihniyette görünüyor olması bu gerçeği değiştirmedi.

Darbeci zihniyetle gerçek bir hesaplaşma yapılamadığı için darbe yapmak sadece zaman ve zemin meselesidir.

28 Şubat darbe döneminde zulme uğrayan, hak kaybı yaşayan, mağdur edilip hayatı altüst edilen, hala darbecilerin vurduğu “sakıncalı” yaftasıyla yaşayan birisiyim… İslam’a vatana ve millete düşman olanların beni sakıncalı görmesi problem değil. Fakat darbelerle hesaplaşmayı gündeminin en üstüne alan ve bu doğrultuda da birçok adım atan iktidarın hala problemi kökten çözecek adımlar atamamış olmasına anlam veremiyorum.

Birkaç gün önce 28 Şubat döneminde çeşitli gerekçelerle işlerinden edilen, eğitimleri engellenen ve hala belirli noktalarda hak kaybına uğrayan insanların sesini duyurmak ve haklarının iadesini sağlamak için faaliyet gösteren “28 Şubat Gönüllüleri Platformu” Ankara ekibinden arkadaşlarla görüştüm.

Darbecilerin sebep olduğu mağduriyetlerin giderilmesi için büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor, bu konuda çalışmalar yaparak rapor haline getiriyorlar.

Hedeflerinin 28 Şubat darbesiyle hak kaybına uğrayan tüm kesimlerin haklarının iadesi için bir komisyon kurulması ve bu komisyonda mutlaka o dönemden beri mağduriyet yaşan kişilerinde yer alması olduğunu belirterek, bunun hakların tespiti ve iadesini kolaylaştıracağını ifade ettiler.

28 Şubat Gönüllüleri Platformu Başkanı Şerife Kaya’nın ekibiyle birlikte hazırladığı rapor bu konuda yapılması gerekenleri gayet açık şekilde ortaya koyuyor. “Şerife Kaya, 2014’e kadar çıkarılan 13 adet kanunun mağduriyetleri giderme hususunda eksik kaldığını ifade ediyor ve bir komisyon kurularak her vakıanın kendi özelinde değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.

28 Şubat Postmodern Darbesi sürecinde haklarını alamayanlar için komisyon kurulmasını talep eden Kaya, "Biz AK Parti hükûmetlerinin sağladığı özgürlük ortamından dolayı müteşekkiriz. Fakat bazı mağdur gruplar sadece bir kısım haklarını alabildi, bazıları ise hiç alamadı. Kurulacak zarar tespit komisyonuyla haklarını hiç alamayanlar veya eksik alanlar bu haklarını alsın.” Diyor.

Bu tür komisyonlar daha önce de kurulmuş, mağduriyet yaşayanların hakları geriye dönük alacak şekilde iadesi sağlanmıştı. Yine kurulabilir.

Unutkanlığıyla malul olan ülkemizde, vatana, millete ve İslam’a düşman darbeci zihniyetin yaptıklarını devamlı şekilde hatırlatmak için olsa bile, bu sese kulak verilmelidir.

Daha da önemlisi, birileri hala her fırsatta darbe hayali kurabiliyor. İktidar üzerinden İslam’a, Müslüman millete düşmanlıkta sınır tanımıyor ve hala doğrudan veya dolaylı şekilde vatan düşmanlarıyla işbirliği de yapabiliyor. 15 Temmuz gibi ülkenin en ciddi işgal girişiminin üzerinden on yıl bile geçmemişken kılıç sallayıp sokakları karıştırma planı yapılabiliyorsa, darbecilerle hakkıyla mücadele edildiği söylenemez.

Dün bangır bangır 28 Şubat darbecilerini destekleyen gazeteci bozuntusu tipler, hesap sorulmadığı için bugün aynı şekilde ülkenin kuyusunu kazıyor. Sermaye yine siyasete ayar verme hevesinde, STK adı altında milletin mukaddes bildiği her şey hedefe konuluyor.

Bu ülkede, emperyalist-Siyonist kuklası Batıcı İslam ve vatan düşmanı zihniyetten gerçek anlamda hesaplaşma yapılmadan ne vatanımız ne milletimiz ne de coğrafyamız güvende olmayacaktır.

Darbeciyle hesaplaşmak için darbe dosyaları tekrar açılarak o gün darbeye destek veren kim varsa yargılanmalı ve 28 Şubat darbecilerinin mağdur ettiği her insanın hakkı geriye dönük olarak verilmeli, vurulan yaftalar da silinmelidir.

Yetkili makamların, 28 Şubat Gönüllüleri Platformu’nun çalışmalarına kulak vermesini ve hazırladıkları raporları değerlendirmesini bekliyoruz.